Ένα ιστολόγιο προβληματισμού και ανταλλαγής απόψεων κατοίκων και συλλόγων του 4ου διαμερίσματος Αθήνας.
To mail μας:nikosth2004@yahoo.gr
Το ιστολόγιο του περιοδικού "Μήνυμα για όλους", κατοίκων στα Σεπόλια.
(To ποτάμι στο φόντο ΔΕΝ είναι ο Κηφισσός! Δυστυχώς! Θα μπορούσε όμως να ξαναγίνει έτσι!)

16/11/07

Το εξεγερτικό πνεύμα παραμένει ζωντανό


34 χρόνια μετά, η φλόγα της εξέγερσης παραμένει δυνατή παρά τις προσπάθειες της εξουσίας και των κυρίαρχων, παρά της προσπάθειες όλων όσων τρέμουν το μήνυμα του Νοέμβρη να δημιουργήσουν μια γιορτή αλοίωσης της μνήμης, μια γιορτή ενσωμάτωσης και συμβιβασμού. Θα αποτυγχάνουν όμως όσο υπάρχουν εξεγερμένοι, όσο υπάρχουν άνθρωποι που αγωνίζονται με όπλο την αλληλεγγύη, αγωνιστές που δε δέχονται το δρόμο της υποταγής.
Ακολουθώντας το μήνυμα του Νοέμβρη, αύριο Σάββατο, φοιτητές, μαθητές και εργαζόμενοι θα κατεβούμε στους δρόμους γυρνώντας την πλάτη στην τρομολαγνεία και το φόβο της καταστολής που έντεχνα καλλιεργείται από τα ΜΜΕ. Γιατί η επέτειος της εξέγερσης δε θα μπορούσε να μπαίνει σε πλαίσια, να διαπαραγματεύεται με τους συνεχιστές της κατασταλτικής βαναυσότητας, να συμβιβάζεται με την εκάστοτε εξουσία και τους εκφραστές της.
Γιατί το εξεγερτικό πνεύμα είναι ακόμα ζωντανό, ανανεώνεται και ανατροφοδοτείται συνέχεια μέσα στις νέες συνθήκες του κοινωνικού και ταξικού ανταγωνισμού. Γιατί το μήνυμα του Πολυτεχνείου είναι αυτό της αντίστασης, της αλληλεγγύης, της αξιοπρέπειας που δε διστάζει να συγκρουστεί χωρίς όρους, που δε διστάζει να αμφισβητήσει τη δύναμη των κυρίαρχων.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...