Ένα ιστολόγιο προβληματισμού και ανταλλαγής απόψεων κατοίκων και συλλόγων του 4ου διαμερίσματος Αθήνας.
To mail μας:nikosth2004@yahoo.gr
Το ιστολόγιο του περιοδικού "Μήνυμα για όλους", κατοίκων στα Σεπόλια.
(To ποτάμι στο φόντο ΔΕΝ είναι ο Κηφισσός! Δυστυχώς! Θα μπορούσε όμως να ξαναγίνει έτσι!)

3/1/08

STOP από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων


Απέρριψε η αρχή
Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων το αίτημα του ΑΣΕΠ να καταγράφει τις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις των υπαλλήλων του με τους πολίτες. Το ΑΣΕΠ ζήτησε από την Αρχή την άδεια προκειμένου να εγκαταστήσει στο γραφείο εξυπηρέτησης πολιτών καταγραφέα εισερχομένων κλήσεων με την προϋπόθεση ότι ο πολίτης θα ενημερώνεται προηγουμένως για την καταγραφή.
Το ΑΣΕΠ επικαλέστηκε για την εφαρμογή του μέτρου, στατιστικούς λόγους για την καλύτερη επεξεργασία των στοιχείων καθώς και λόγους που σχετίζονται με την αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών του.
Σύμφωνα όμως με την Αρχή ο στόχος αυτός μπορεί να ικανοποιηθεί με ηπιότερα μέσα καθώς με την καταγραφή παραβιάζονται οι αρχές της αναγκαιότητας και της αναλογικότητας της επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων καθώς περιορίζεται το συνταγματικά επιβαλλόμενο πεδίο προστασίας της ιδιωτικής ζωής και του απορρήτου των επικοινωνιών.
Να, και μια πολύ ενδιαφέρουσα απόφαση της Αρχής που ενδεχομένως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και αλλού. Θυμάστε και την πρόσφατη από φαση για τις κάμερες στα ξενοδοχεία και τις πλατείες. Μάλλον κάποιοι θύμωσαν για τα καλά εκεί στην Αρχή...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...