Ένα ιστολόγιο προβληματισμού και ανταλλαγής απόψεων κατοίκων και συλλόγων του 4ου διαμερίσματος Αθήνας.
To mail μας:nikosth2004@yahoo.gr
Το ιστολόγιο του περιοδικού "Μήνυμα για όλους", κατοίκων στα Σεπόλια.
(To ποτάμι στο φόντο ΔΕΝ είναι ο Κηφισσός! Δυστυχώς! Θα μπορούσε όμως να ξαναγίνει έτσι!)

2/5/08

Εχει κι ο Τύπος τα θύματά του...


Μακάρι να ήταν η ζωή έτσι ρομαντική σαν το ηλιοβασίλεμα. Καμιά φορά εχει πολύ σκληρό πρόσωπο...
 

«Απαράδεκτες» κρίνει ο ΟΗΕ τις επεμβάσεις στην ελευθεροτυπία και τις δολοφονικές ενέργειες κατά δημοσιογράφων κατά την ενάσκηση του λειτουργήματός τους είπε μόλις προχθές η εκπρόσωπος του ΟΗΕ στην έδρα του διεθνούς οργανισμού στη Γενεύη Μαρί Χόϊζε.
Την παραμονή της Παγκόσμιας Ημέρας υπέρ της Ελευθεροτυπίας, η κ. Χόϊζε επισήμανε με έμφαση ότι για τον ΟΗΕ «μία ανεμπόδιστη και ανεξάρτητη πληροφόρηση αποτελεί ένα από τα θεμέλια της ίδιας της Δημοκρατίας».
Ο ΟΗΕ μόνον «να εκφράσει θλίψη και μάλιστα με τους σθεναρότερους όρους για το σύνολο των δραστηριοτήτων που στρέφονται κατά των ΜΜΕ, επακριβώς για τους δημοσιογράφους ή το προσωπικό, εν γένει, των ΜΜΕ που είτε σκοτώνονται είτε τραυματίζονται κατά την ενάσκηση του λειτουργήματός τους» συμπλήρωσε η ίδια.


«Πρόκειται για απαράδεκτες ενέργειες», τόνισε επίσης, «όχι μόνον επειδή συνιστούν παραβιάσεις βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά και παρεμποδίζουν τη διακίνηση αξιόπιστων και ακριβών πληροφοριών, οι οποίες αποτελούν θεμέλιο για μία καλή διακυβέρνηση, αλλά και για την ίδια τη Δημοκρατία».
Σε 17 κράτη 28 δημοσιογράφοι έχασαν τη ζωή τους ασκώντας το λειτούργημα από την αρχή του έτους έως σήμερα έναντι όμως 34 για το αντίστοιχο χρονικό διάστημα πέρυσι.
Τα στοιχεία παρείχε η οργάνωση «Εμβληματική Εκστρατεία υπέρ του Τύπου» που εδρεύει στη Γενεύη και ασχολείται με την αποστολή δημοσιογράφων σε «επικίνδυνες» γεωγραφικές περιοχές σε όλον τον πλανήτη μας.
Στο Μεξικό σκοτώθηκαν, φέτος, έξι δημοσιογράφοι και ακολουθεί με πέντε θανάτους δημοσιογράφων το Ιράκ, έπεται με τρεις θανάτους δημοσιογράφων το Πακιστάν και μετά κατατάσσεται η Ρωσία, όπου φέτος δύο δημοσιογράφοι έχασαν τη ζωή τους.
Από ένας δημοσιογράφος σκοτώθηκε φέτος έως τώρα στα εξής κράτη : Ινδία, Φιλιππίνες, Παναμάς, Βολιβία, Κολομβία, Ουγκάντα, Ονδούρα, Βραζιλία, Νίγηρα, Νεπάλ, Αφγανιστάν, Σομαλία, ενώ εσχάτως 23χρονος εικονολήπτης του Ρόιτερ σκοτώθηκε επιβαίνοντας του τζιπ του στη διάρκεια ισραηλινής αεροπορικής επιδρομής στη Λωρίδα της Γάζας.


Επειδή δημοσιογράφοι δεν είναι μόνο η λαμπερή τηλεοπτική εικόνα...



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...