Ένα ιστολόγιο προβληματισμού και ανταλλαγής απόψεων κατοίκων και συλλόγων του 4ου διαμερίσματος Αθήνας.
To mail μας:nikosth2004@yahoo.gr
Το ιστολόγιο του περιοδικού "Μήνυμα για όλους", κατοίκων στα Σεπόλια.
(To ποτάμι στο φόντο ΔΕΝ είναι ο Κηφισσός! Δυστυχώς! Θα μπορούσε όμως να ξαναγίνει έτσι!)

6/10/09

Αλληλεγγύη στους διωκόμενους μαθητές του Πειραιά!

Στις 8 Οκτώβρη επαναλαμβάνεται η από αναβολή δίκη ενάντια σε δύο μαθητές του Πειραιά, που είχαν συλληφθεί στο κέντρο του Πειραιά κατά τις μαθητικές κινητοποιήσεις του περασμένου Δεκέμβρη.

Τότε είχαν προσαχθεί και τρομοκρατηθεί στα κρατητήρια της ασφάλειας πολλοί μαθητές και για κάποιους από αυτούς στήθηκαν δίκες με βαριά κατηγορητήρια. Η κατασκευή κατηγοριών έφτασε στο σημείο να κατηγορείται μαθητής εν των υστέρων για γεγονότα που έγιναν όταν εκείνος ήταν ακόμη στο σχολείο του.

Η ένταση της κρατικής βίας και καταστολής είναι μια κεντρική επιλογή συνολικά για το σύστημα. Τη «χρειάζεται» για να αντιμετωπίσει τον εχθρό λαό και τις δίκαιες αντιστάσεις του στη βάρβαρη πολιτική του συστήματος.

Και με τη «νέα» κυβέρνηση η πορεία της παραπέρα έντασης της καταστολής και ποινικοποίησης των αγώνων θα συνεχιστεί αμείωτη.

Αποτελεί άμεσο καθήκον για κάθε εργαζόμενο και για κάθε εκπαιδευτικό η ενεργητική αλληλεγγύη στους δικαζόμενους μαθητές. Η αλληλεγγύη αυτή θα αποτελέσει και μια θετική βάση για το φρενάρισμα διώξεων γονέων (άλλων) ανήλικων μαθητών που είχαν προσαχθεί, διώξεις που μάλλον ετοιμάζονται.

Η ΕΛΜΕ Πειραιά προγραμματίζει:

  • Τρίτη 6 Οκτώβρη, 12 μ.

Συνέντευξη τύπου στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά
(Ηρώων Πολυτεχνείου 47)

  • Πέμπτη 8 Οκτώβρη

Στάση εργασίας και συγκέντρωση συμπαράστασης στο Δικαστικό
Μέγαρο Πειραιά (Φίλωνος και Σκουζέ)

Αποκλεισμός του δημαρχείου Ζωγράφου σήμερα Τρίτη, 7-10 το πρωί


Η δημοτική αρχή σε αγαστή συνεργασία με το ΥΠΕΧΩΔΕ καταστρέφουν τις τελευταίες πλατείες του Δήμου με σκοπό την δημιουργία πολυόροφων γκαράζ. Στο στόχαστρο είναι οι πλατείες: Μερκάτη (Πάλμε & Παπάγου), Άνοιξη (Παπάγου, Μπισκίνη), Ελευθερίας (Γουδί), Πλαστήρα (Κουσίδη) και η πλατεία στο Νεκροταφείο.

06/10 - Αποκλεισμός του Δημαρχείου από τις 07:00 για να σταματήσουμε τη διαδικασία δημοπράτησης
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...