Ένα ιστολόγιο προβληματισμού και ανταλλαγής απόψεων κατοίκων και συλλόγων του 4ου διαμερίσματος Αθήνας.
To mail μας:nikosth2004@yahoo.gr
Το ιστολόγιο του περιοδικού "Μήνυμα για όλους", κατοίκων στα Σεπόλια.
(To ποτάμι στο φόντο ΔΕΝ είναι ο Κηφισσός! Δυστυχώς! Θα μπορούσε όμως να ξαναγίνει έτσι!)

15/2/11

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΑΓΩΝΑΣ

Επιτροπή Σωματείων, Συνδικαλιστών, Εργαζομένων και Ανέργων

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ «ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ»
χωρίς δικαιώματα
χωρίς ασφάλιση
χωρίς πρόσβαση σε σχολείο, νοσοκομείο, κοινωνική πρόνοια
ΝΙΚΗ ΣΤΟΥΣ 300 ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ!

287 μετανάστες εργάτες διανύουν ήδη την  21η μέρα απεργίας πείνας, το έσχατο μέσο που διαθέτουν για να διεκδικήσουν αυτονόητα δικαιώματα: ανθρώπινους όρους ζωής και εργασίας στη χώρα όπου ζουν και εργάζονται. Συνεχίζεται στα Προπύλαια η απεργία πείνας των αιτούντων πολιτικό άσυλο Αφγανών προσφύγων και η διαμαρτυρία των Παλαιστίνιων και Ιρανών προσφύγων στο Πολυτεχνείο.
Τα αιτήματα των απεργών πείνας είναι αιτήματα όλου του εργατικού κινήματος: ενάντια στην εκμετάλλευση, ενάντια στη μαύρη και ανασφάλιστη εργασία, ενάντια στην προσπάθεια να καταπατηθεί κάθε δικαίωμα των εργαζόμενων, ντόπιων ή μεταναστών.
Για τρεις δεκαετίες ήδη, οι μετανάστες στη χώρα μας ζουν σε καθεστώς μόνιμης ομηρίας και αποτελούν τα πιο εύκολα  θύματα των εργοδοτών. Αναγκάζονται να δουλεύουν με τους χειρότερους όρους, χωρίς δικαιώματα, ασφάλιση ή περίθαλψη. Συχνά στην ουρά για το μεροκάματο, αντί για το λογιστή συναντούν τον ασφαλίτη που κάλεσε ο εργοδότης για να τους απελάσει! Σε μια χώρα που αρνείται να τους «αναγνωρίσει», αρνείται να τους προσφέρει τα στοιχειώδη, αρνείται να τους αφήσει ακόμη και να φύγουν, αλλά ψάχνει τα εξιλαστήρια θύματά της στης Γης τους κολασμένους…
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...