Ένα ιστολόγιο προβληματισμού και ανταλλαγής απόψεων κατοίκων και συλλόγων του 4ου διαμερίσματος Αθήνας.
To mail μας:nikosth2004@yahoo.gr
Το ιστολόγιο του περιοδικού "Μήνυμα για όλους", κατοίκων στα Σεπόλια.
(To ποτάμι στο φόντο ΔΕΝ είναι ο Κηφισσός! Δυστυχώς! Θα μπορούσε όμως να ξαναγίνει έτσι!)

13/1/10

Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων στην ELITE (ΣΕΦΚ)

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ (ΣΕΦΚ)

Μέλος ΟΙΕΛΕ

Ανδρέα Λόντου 6, 10681 Αθήνα

τηλ. 210-3820537, 6938204777,6974439203

e-mail: sefk@sefk.gr, www.sefk.gr

Αθήνα, 12/01/2010

Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων στην ELITE

Άλλη μια επιχείρηση το τελευταίο διάστημα μετά τον Αθανασιάδη την Petit Elephant κ.ά., η ELITE, κλείνει πετώντας στον δρόμο 250 εργαζόμενους. Εκατοντάδες θέσεις εργασίας, χάνονται καθημερινά χωρίς να μπορεί κανείς να τις καταγράψει με ακρίβεια. Η ανεργία σε νομούς της Β. Ελλάδας ξεπερνάει το 35%, στην οικοδομή η πτώση φτάνει το 30% και πανελλαδικά η ανεργία προσεγγίζει το 20%. Η πολιτική προνομίων & οι φόρο-απαλλαγές προς τους επιχειρηματίες, όχι μόνο δεν φέρνουν μείωση της ανεργίας όπως μας έλεγαν, αλλά αξιοποιήθηκαν από τους εργοδότες για να βρουν νέους δρόμους κερδοφορίας σε γειτονικές χώρες ή σε άλλους κλάδους.

Το κεφάλαιο στην Ελλάδα, με την ενεργό συμπαράσταση του κράτους, καταφέρνει να εντείνει την εκμετάλλευση, αποκομίζοντας από τη μια τεράστια κέρδη και στέλνοντας από την άλλη χιλιάδες εργάτες στο περιθώριο της οικονομικής-κοινωνικής ζωής. Χιλιάδες τα παραδείγματα (ΛΑΝΑΡΑΣ-SEX-FORM-ΠΑΛΚΟ-ΚΕΡΑΝΗΣ-ΣΙΣΕΡ- κ.ά), εργοστασίων που έκλεισαν, πετώντας τους εργάτες, μάλιστα απλήρωτους στον δρόμο.

Να αντισταθούμε σε κάθε απόλυση, σε κάθε αφαίρεση δικαιωμάτων, ενάντια στην αντεργατική πολιτική που συρρικνώνει κατακτήσεις, κόντρα στη συνεχιζόμενη μείωση θέσεων εργασίας, βάζοντας εμπόδια στο κλείσιμο των επιχειρήσεων που πετάνε χιλιάδες εργάτες στο δρόμο..

Αυτή την περίοδο, κανείς δεν πρέπει να μείνει μόνος του, όλοι οι εργαζόμενοι χρειάζεται να γίνουμε μια γροθιά, υπερασπιζόμενοι ο ένας τον άλλον. Σήμερα εκφράζοντας την έμπρακτη συμπαράσταση μας χρειάζεται να βρεθούμε στο πλάι των 250 εργατριών-εργατών-υπαλλήλων της ELITE, που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις από τις αρχές ΔΕΚΕΜΒΡΗ.

ΚΑΛΟΥΜΕ κάθε εργαζόμενο-άνεργο να συμμετέχει στην συγκέντρωση-πορεία που αποφάσισαν οι εργαζόμενοι της ELITE, την ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ, ώρα 12π.μ. έξω από τον χώρο του εργοστασίου. Η συγκεντρωση θα φτάσει στο ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ τις 13.30.


Ο αγώνας των εργαζόμενων της ΕΛΙΤ μας αφορά όλους


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...