Ένα ιστολόγιο προβληματισμού και ανταλλαγής απόψεων κατοίκων και συλλόγων του 4ου διαμερίσματος Αθήνας.
To mail μας:nikosth2004@yahoo.gr
Το ιστολόγιο του περιοδικού "Μήνυμα για όλους", κατοίκων στα Σεπόλια.
(To ποτάμι στο φόντο ΔΕΝ είναι ο Κηφισσός! Δυστυχώς! Θα μπορούσε όμως να ξαναγίνει έτσι!)

27/9/08

Γκρεμίζεται η κεραία κινητής τηλεφωνίας!

Το αλιεύσαμε από την ημερήσια τοπική εφημερίδα της Κοζάνης "Πρωινός Λόγος" σελ. 8, Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου. Και το δημοσιεύουμε γιατί δείχνει καθαρά πως όταν αγωνίζονται συντονισμένα οι κάτοικοι έχουν να παρουσιάσουν επιτυχίες στο ενεργητικό τους.

Δικαιωμένοι θα πρέπει να αισθάνονται από χθες οι κάτοικοι της Ενορίας του ιερού ναού των αγίων Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης, αλλά και ο Δήμος Κοζάνης, καθώς με οριστική του απόφαση, το Διοικητικό Εφετείο Θεσσαλονίκης απέρριψε την αίτηση προσφυγής της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας Wind κατά της απόφασης της Πολεοδομίας του Δήμου για την κατεδάφιση της κεραίας που βρίσκεται στην οδό Κασομούλη! Έτσι, σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, ο Δήμος Κοζάνης είναι αποφασισμένος να προχωρήσει στο άμεσο γκρέμισμα της κεραίας, αμέσως μετά την επίσημη έκδοση της απόφασης από το Διοικητικό Εφετείο, κάτι που αναμένεται να συμβεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες.  

Στην πρώτη τους ανακοίνωση οι κάτοικοι της Ενορίας του ιερού ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, οι οποίοι είχαν ξεκινήσει το όλο θέμα, τόνιζαν πως «σημειώνεται ότι οι κεραίες αυτές εκπέμπουν οριζόντια σε λοβούς υψηλής ισχύος για τουλάχιστον 300 μέτρα ακτίνα. Το γεγονός ότι σε απόσταση αναπνοής, από το κατάστημα επίπλων του Σαρρή όπου έχει εγκατασταθεί η κεραία, λειτουργούν 2 Δημοτικά Σχολεία (5° & 15°) καθώς επίσης και 3 Νηπιαγωγεία κάνουν το όλο θέμα εξαιρετικά σοβαρό και σημαντικό. Σύγχρονες μελέτες και επιστημονικές έρευνες πανεπιστημιακών καθηγητών καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία είναι αναμφίβολα επιβλαβής για τον ανθρώπινο οργανισμό και ότι οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας θα πρέπει να τοποθετούνται όσο το δυνατόν πιο μακριά από κατοικημένες περιοχές, ώστε να αποφεύγεται η συνεχής έκθεση στην ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία ευπαθών ατόμων, όπως μικρά παιδιά και γυναίκες σε κατάσταση εγκυμοσύνης».
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...