Ένα ιστολόγιο προβληματισμού και ανταλλαγής απόψεων κατοίκων και συλλόγων του 4ου διαμερίσματος Αθήνας.
To mail μας:nikosth2004@yahoo.gr
Το ιστολόγιο του περιοδικού "Μήνυμα για όλους", κατοίκων στα Σεπόλια.
(To ποτάμι στο φόντο ΔΕΝ είναι ο Κηφισσός! Δυστυχώς! Θα μπορούσε όμως να ξαναγίνει έτσι!)

16/10/09

Σε φιάσκο εξελίχθηκε η διαβούλευση

Όχι, αυτό το πράγμα που ζήσαμε την περασμένη Τετάρτη το βράδυ στην αίθουσα εκδηλώσεων του 4ου Διαμερίσματος Δήμου Αθηναίων δεν ήταν ενημέρωση, ήταν ένα φιάσκο για τους διοργανωτές. Και καμιά σχέση δεν είχε με τις καλές προθέσεις που υποτίθεται ότι έχουν οι άνθρωποι του Δήμου Αθηναίων για την ανάπτυξη της περιοχής Ακαδημίας Πλάτωνα.
Παρουσία του αντιδημάρχου κ. Τεντόμα, γέννημα θρέμμα όπως είπε του τόπου με θητεία στο Διαμέρισμα ως πρόεδρος ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτικός στο ξέσπασμά του όταν «προκλήθηκε» από την τοποθέτηση πολίτη και πήρε το λόγο για να βάλει τα πράγματα σε μια σειρά:
«Τίποτα δεν είναι οριστικό» είπε και συνέχισε: «Είναι απλά μια πρόταση. Έπρεπε οι μηχανικοί που δεν ξέρουν την περιοχή να σχεδιάσουν επί χάρτου. ΤΟ ζητούμενο είναι αν θέλουμε να γίνει κάτι στην περιοχή. Έπρεπε να έχουμε μια μελέτη. Η περιοχή μας είναι η μόνη στην Αθήνα που ποτέ δεν έχει μελετηθεί. Θα καθίσουμε κάτω και θα πούμε, αυτό είναι αρνητικό το διαγράφουμε, αυτό είναι θετικό το κρατάμε».
Τον λυπηθήκαμε τον καημένο… Έπεσαν όλοι πάνω του να τον φάνε ζωντανό. «Τι προχειρότητα είναι αυτή;», «Από μακριά χτυπάει πως θέλετε να τακτοποιήσετε παρανομίες μεγαλοεργολάβων», «Να δείξετε ένα έργο ενόψει δημοτικών εκλογών». Αυτό ήταν το κλίμα. Και η ατμόσφαιρα ιδιαίτερα θερμή…
Μια αίθουσα με 250 και πλέον ευαισθητοποιημένους ανθρώπους που είχαν πάει να ακούσουν να ενημερωθούν και να αντιδράσουν πάνω σε όσα ετοιμάζουν για την δήθεν αναβάθμιση της περιοχής. Δεν τόλμησαν ούτε τα χαρτιά που είχαν ετοιμάσει για να γράψουν οι ενδιαφερόμενοι τις προτάσεις τους να μοιράσουν.
«Τσουνάμι» χαρακτήρισε κάποιος από τους παριστάμενους κατοίκους τις τοποθετήσειςς όσων πήραν το λόγο. Και ήταν όλοι απέναντι. Κανείς δεν στήριξε την υπάλληλο του Δήμου Μηχανικό κ. Παπακωνσταντίνου που είχε την ευθύνη της μελέτης που παρουσιάζονταν. Ακόμη και ο κ. Τεντόμας την «κρέμασε». Και δικαιολογημένα. Χρόνια ακούν για δεσμεύσεις οικοπέδων από το Δήμο για πράσινο, πλατείες, σχολεία και ύστερα οι χώροι «χάνονται» επειδή δεν καταβάλλονται στους ιδιοκτήτες τα χρήματα για την απαλλοτρίωση.
Και στο μεταξύ οι εργολάβοι «σηκώνουν» προκλητικά κτήρια ακόμα και μέσα στο αρχαιολογικό πάρκο. «Δεν φταίμε εμείς» έλεγε η πολιτική Μηχανικός, υπάλληλος του Δήμου Αθηναίων. «Το υπουργείο Πολιτισμού δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα τι συμβαίνει εκεί. Του στείλαμε την πρόταση και περιμένουμε απαντήσεις».
Ένας δαιδαλώδης δρόμος από αρμόδιους και αναρμόδιους που εμπλέκονται χωρίς να βρίσκεται άκρη. Έχω την αίσθηση ότι μετά το προχθεσινοβραδινό φιάσκο θα προσέχουν περισσότερο το τι λένε και πώς το λένε. Και θα ξέρουν πως όλοι εκείνοι οι άνθρωποι που πήραν το λόγο να τοποθετηθούν ή να κάνουν ερωτήσεις θα είναι ξανά μπροστά τους κάθε φορά που θα νιώθουν ότι τους κοροϊδεύουν και ότι τάχα μου ενδιαφέρονται για την ανάπτυξη της περιοχής. Και να είναι σίγουροι ότι θα συνεχίσουν τη διαβούλευση ακόμη και μετά την επίσημη ολοκλήρωση της στο τέλος αυτού του μήνα.
Από μικροφώνου ανακοινώθηκε για τη συγκέντρωση στον ίδιο χώρο, στο Διαμέρισμα, είτε μέσα, είτε έξω, την Κυριακή 8 Νοεμβρίου διότι το ζήτημα είναι τεράστιο και πρέπει να ακουστούν και καταγραφούν όλες οι απόψεις.
Και ο πολύς κ. Τεντόμας το πήρε το μάθημά του. Δεν μπορεί τη μια να το ψηφίζει στο δημοτικό συμβούλιο και την άλλη να λέει: «αν δεν το θέλετε το αποσύρουμε». Αυτά δεν είναι πολιτική υπευθυνότητα. Καραγκιοζιλίκια είναι…
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...