Η συνέλευση της Παναττικής Πρωτοβουλίας για τις Κεραίες Κινητής Τηλεφωνίας θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10/11/2007 και ώρα 11.00 π.μ. στο Πολυτεχνείο κτίριο Γκίνη. Η Παναττική Πρωτοβουλία δημιουργήθηκε από συσπείρωση όλων των τοπικών κινήσεων για το θέμα της επικινδυνότητας των κεραιών κινητής τηλεφωνίας και καλεί όποιες άλλες κινήσεις έχουν δημιουργηθεί και κάθε ενδιαφερόμενο με σκοπό την ενημέρωση και τον συντονισμό της δράσης μας. Τηλ.: 2109226316, 2107518767,
Fax 2107520550 - Email επικοινωνίας info_antenna@yahoo.gr
Εμείς έχουμε τη δική μας ιστορία σ' αυτού του είδους τις δράσεις. Να πάμε όσοι μπορούμε.
Δείτε περισσότερα στον ιστοσελίδα http://indy.gr/community/keraies
Διαμαρτυρία για κεραία κινητής τηλεφωνίας
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ για κεραία κινητής τηλεφωνίας, Κυριακή 4 Νοεμβρίου, ώρα 11 π.μ., Αμφικράτους 27 - ΑΓ. ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ
SOS για κινητά - κεραίες
Ενοχα για καρκινογένεση είναι οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας και τα κινητά τηλέφωνα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα επιστημονικής έρευνας που έγινε στο Ισραήλ και παρουσιάστηκε χθες, σε ημερίδα στη Θεσσαλονίκη.
Τα στοιχεία παρουσίασε ο καθηγητής γενετικής και Γενετικής του Ανθρώπου στο ΑΠΘ, Κώστας Τριανταφυλλίδης, σε εκδήλωση με θέμα «Κεραίες κινητής τηλεφωνίας - Νομικό πλαίσιο - Προβλήματα εφαρμογής», που συνδιοργάνωσαν το Κέντρο Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου και ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης.
«Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η έκθεση ανθρώπινων κυττάρων από πέντε ώς δέκα λεπτά σε ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία διεγείρει ένα γονίδιο που προκαλεί τη σύνθεση μιας κινάσης (ένζυμο), η οποία φαίνεται ότι συμμετέχει στη διαίρεση και στην αύξηση των κυττάρων. Αυτός ο ανεξέλεγκτος πολλαπλασιασμός των κυττάρων οδηγεί σε καρκινογένεση», τόνισε ο καθηγητής.
Μιλώντας για τη μελέτη της εταιρείας Ιντερφον, που χρηματοδότησε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, προέκυψε οριακή, αλλά στατιστικά σημαντική πιθανότητα δημιουργίας καρκίνου από τη δεκαετή έκθεση σε κινητό τηλέφωνο.
Την αύξηση των σταθμών βάσεων, δηλαδή περισσότερες κεραίες και χαμηλότερη ακτινοβολία, πρότεινε ο καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών Θωμάς Ξένος.
«Στο Παρίσι υπάρχουν περισσότεροι σταθμοί βάσεων ανά τετραγωνικό μέτρο και η ακτινοβολία είναι 10 χιλιοστά του βατ ανά τετραγωνικό μέτρο, ενώ στην Ελλάδα είναι 2,7 βατ ανά τετραγωνικό μέτρο», υποστήριξε κι εξέφρασε την άποψη ότι οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας χάνουν απ' αυτό, γιατί ανεβαίνει το κοστολόγιό τους.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 19/10/2007
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου