Ένα ιστολόγιο προβληματισμού και ανταλλαγής απόψεων κατοίκων και συλλόγων του 4ου διαμερίσματος Αθήνας.
To mail μας:nikosth2004@yahoo.gr
Το ιστολόγιο του περιοδικού "Μήνυμα για όλους", κατοίκων στα Σεπόλια.
(To ποτάμι στο φόντο ΔΕΝ είναι ο Κηφισσός! Δυστυχώς! Θα μπορούσε όμως να ξαναγίνει έτσι!)

15/10/07

Ρατσιστική επίθεση στου Ρέντη

ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΑΣ


Κρατίνου 11, Πλ. Εθνικής Αντίστασης -τηλ. 2105246046


  


            Προς:   ΕΚΠ, ΕΚΑ, Δήμους Ρέντη, Νίκαιας, Κορυδαλλού.


                                                                                                 12/10/07         


Αγαπητοί φίλοι,

Όπως πιθανόν γνωρίζετε, την Κυριακή 7/10 συμπολίτες μας από το Πακιστάν που ζουν στην περιοχή του Ρέντη, δέχτηκαν επίθεση από φασίστες και ρατσιστές που οπλισμένοι μπήκαν στα σπίτια τους και τα κατέστρεψαν, απειλώντας και βρίζοντας με χυδαιότητα.


Αμέσως καταγγείλαμε την επίθεση δημόσια αλλά και στο αστυνομικό τμήμα του Ρέντη, όπου μας είπαν ψέματα ότι δεν γνώριζαν τίποτα. Οι συμπατριώτες μου είναι φτωχοί εργάτες που δουλεύουν όλη μέρα και ζουν αρμονικά με τους έλληνες γείτονές τους χωρίς ποτέ να έχει δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα. Πολλοί από τους γείτονες φυγάδευσαν τα παιδιά μας όταν έγινε η επίθεση και κάλεσαν την αστυνομία.
Σαν πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας θα ήθελα να  ευχαριστήσω όλον τον κόσμο που στέκεται στο πλευρό μας. Βρεθήκαμε στο στόχαστρο αυτών των συμμοριών, λόγω της ενεργής δράσης και του αγώνα μας τα τελευταία τρία χρόνια ενάντια στις απαγωγές, ενάντια στον πόλεμο, τον ρατσισμό και την ισλαμοφοβία. Η δική σας συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε να παλεύουμε ενάντια στις απαγωγές, στο ρατσισμό και τις φασιστικές επιθέσεις.
Γι αυτό και σε συνεργασία με τη Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο, απευθυνθήκαμε στους  μαζικούς φορείς της περιοχής (Εργατικά Κέντρα Πειραιά και Αθήνας, Δήμος Ρέντη, Κορυδαλλού, Νίκαιας, σωματεία εργαζομένων κλπ) για να τους ενημερώσουμε και να ζητήσουμε τη συμμετοχή τους σε κινητοποίηση που θέλουμε να οργανώσουμε σαν Κοινότητα, την Κυριακή 21/10 στην περιοχή. Δεν ήθελα να δημοσιοποιήσουμε την ημερομηνία της κινητοποίησης αυτής πριν από την Παρασκευή 12/10, ημέρα που ολοκληρώνεται η μεγάλη θρησκευτική μας γιορτή, το Ραμαζάνι.


Με μεγάλη λύπη όμως και οργή πληροφορήθηκα από την εφημερίδα «Ελευθεροτυπία», ότι κάποιες αντιρατσιστικές οργανώσεις έτρεξαν να καλέσουν σε συλλαλητήριο την ίδια μέρα, χωρίς να σεβαστούν την επιθυμία της Πακιστανικής Κοινότητας, για την οποία ήταν υπεύθυνα ενημερωμένες.


Ακόμα χειρότερα, να καλέσουν μαζί με τον «Ελληνοπακιστανικό Σύλλογο», ο οποίος είναι ένα κατασκεύασμα της Πακιστανικής Πρεσβείας και της Χούντας του Πακιστάν, με στόχο την υπονόμευση και διάλυση της Κοινότητάς μας. Έχουμε καταγγείλει δημόσια πολλές φορές τη δράση του, μαζί με το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, τη Συμμαχία και τους δικηγόρους μας. Παρόλα αυτά, κάποιες από αυτές τις οργανώσεις επιμένουν να συνεργάζονται μαζί τους, διευκολύνοντας τους χαφιέδες της Πρεσβείας να εμφανίζονται σαν «αντιρατσιστές». Είναι ντροπή!
Την Κυριακή 21/10, η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδας θα διαδηλώσει, με την βοήθεια του Θεού, στους δρόμους του Ρέντη. Και είμαστε σίγουροι ότι πλάι μας θα βρεθούν όλοι οι φίλοι και οι συμπαραστάτες μας που σέβονται τις απόψεις μας και στέκονται αταλάντευτα στο πλευρό μας.


Τέλος, με αφορμή την σημερινή μας μεγάλη θρησκευτική γιορτή, θα ήθελα να ευχηθώ σε όλο τον κόσμο ειρήνη και αγάπη.



Για την Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδας



Ο Πρόεδρος,


Τζαβέντ Ασλάμ



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...