Ένα ιστολόγιο προβληματισμού και ανταλλαγής απόψεων κατοίκων και συλλόγων του 4ου διαμερίσματος Αθήνας.
To mail μας:nikosth2004@yahoo.gr
Το ιστολόγιο του περιοδικού "Μήνυμα για όλους", κατοίκων στα Σεπόλια.
(To ποτάμι στο φόντο ΔΕΝ είναι ο Κηφισσός! Δυστυχώς! Θα μπορούσε όμως να ξαναγίνει έτσι!)

9/12/08

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ!

Χιλιάδες μαθητές βρίσκονται σήμερα στους δρόμους με αφορμή τη δολοφονία του Αλέξη. Εκφράζουν την απέχθειά τους στο σύστημα που απαξιώνει όχι μόνο το σχολείο τους και το μέλλον αλλά και την ίδια τους τη ζωή. Αγανακτησμένοι κλείνουν τα σχολεία τους και διαδηλώνουν καλώντας με τα συνθήματά τους το λαό "να μη σκύψει το κεφάλι" και καλώντας τον στο "μόνο δρόμο που είναι αντίσταση και πάλη". Ο υπουργός φοβούμενος την ένταση των αντιδράσεων "έσπευσε" με καθυστέρηση 2 ημερών να ανακοινώσει το κλείσιμο των σχολείων, σε "ένδειξη πένθους", για αύριο Τρίτη, μόνο που οι μαθητές και ο λαός δεν πενθούν με αυτό το τρόπο, αλλά εκφράζουν την οργή τους στο δρόμο.
Σε όλη την Ελλάδα από το πρωί γίνονται διαδηλώσεις και σε πολλές περιπτώσεις μαζί με τους γονείς.
Μαθητικά συμβούλια και συνελεύσεις καλούν σε συμμετοχή στα συλλαλητήρια που διοργανώνονται το απόγευμα σε όλες τις πόλεις, καλούν επίσης τους μαθητές να συμμετάσχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες της Τετάρτης. Για να αντιδράσουν στην πολιτική της βίας, της τρομοκρατίας, της αδικίας και της εκμετάλλευσης.
Παράλληλα η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ κήρυξαν 24ωρη απεργία για αύριο και συγκέντρωση στις 12:30 στα Προπύλαια.
Η  ΓΣΕΕ, "πράτωντας με σωφροσύνη και φοβούμενη επεισόδια", όπως μας λένε τα κανάλια, τελικά δεν ανέβαλε την απεργία, όπως ακουγόταν, αλλά μετέθεσε τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα χωρίς να ακολουθήσει πορεία! Πρέπει να της δωθεί απάντηση. Το δικαίωμα στη διαδήλωση δεν το απεμπολούμε ούτε με τη βία των ΜΑΤ ούτε με τα τερτίπια και τις εκκλήσεις περί ωριμότητας των υπηρετών του συστήματος. Πορεία πρέπει να γίνει όπως και χθες, και ας την εξαφάνισαν όλα τα μέσα ενημέρωσης, από τα αστικά ως τα ...εναλλακτικά και προοδευτικά!
Το ΚΚΕ καλεί και αυτό σε συγκεντρώσεις σήμερα. Στην Ομόνοια βέβαια, χωριστά όπως πάντα!
ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑ ΤΗ ΒΙΑ, ΤΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ, ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ, ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ.
ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 6:00 στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ στην ΑΘΗΝΑ και σε όλες τις μεγάλες πόλεις όπου διοργανώνονται.

Δημήτρης Ν.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...