Ένα ιστολόγιο προβληματισμού και ανταλλαγής απόψεων κατοίκων και συλλόγων του 4ου διαμερίσματος Αθήνας.
To mail μας:nikosth2004@yahoo.gr
Το ιστολόγιο του περιοδικού "Μήνυμα για όλους", κατοίκων στα Σεπόλια.
(To ποτάμι στο φόντο ΔΕΝ είναι ο Κηφισσός! Δυστυχώς! Θα μπορούσε όμως να ξαναγίνει έτσι!)

5/5/08

Συμπαράσταση στους κατοίκους των Αγ. Αναργύρων και Μενιδίου


Την Κυριακή στις 11/5 στις 11:00 το πρωί
η επιτροπή κατοίκων των Αγ.Αναργύρων και Μενιδίου καλεί σε σύσκεψη με αφορμή τη δίκη στις 27/5 8 κατοίκων-μελών της επιτροπής μετά την κινητοποίηση που έκαναν την Κυριακή στις 27/2/2005. Προσοχή: η σύσκεψη θα γίνει στο 2ο ΚΑΠΗ Αγ. Αναργύρων στις 11 το πρωί, Πλαπούτα και Κωνσταντινουπόλεως. Μαζί τους δικάζεται και ένα μέλος της επιτροπής που εκείνη την ημέρα έλειπε στη Θεσαλλονίκη!!!


Αυτό δείχνει ξεκάθαρα ότι σκοπός τους είναι να εκδικηθούν και να τρομοκρατήσουν τους κατοίκους που κινητοποιούνται στις γειτονιές της Αθήνας για οποιοδήποτε ζήτημα.


Άλλωστε εκρεμούν και πολλές άλλες δίκες και για αυτό το ζήτημα όπως και για άλλα (π.χ. χωματερή).


Ακολουθεί ψήφισμα συμπαράστασης:
Στις 27 του Μάη 2008, παραπέμπονται σε δίκη, με την κατηγορία περί «παρακώλυσης συγκοινωνιών», 8 κάτοικοι των Α. Αναργύρων και του Μενιδίου για την συμμετοχή τους στον αγώνα για την υπογειοποίηση του προαστιακού.


Η δίωξη ασκήθηκε με εισαγγελική εντολή, που επιδόθηκε στα μέλη της Επιτροπής Αγώνα, όπου κατηγορούνταν για συμμετοχή, στη μαζική συγκέντρωση της Κυριακής 27 Φλεβάρη 2005, που πραγματοποιήθηκε από τους κατοίκους των Αγίων Αναργύρων και των Αχαρνών, στο πλαίσιο ενός μεγάλου αγώνα που αναπτύχθηκε, ενάντια στο στήσιμο του τείχους του αίσχους, γύρω από τις γραμμές του ΟΣΕ και με αίτημα την υπογειοποίηση του προαστιακού. Χαρακτηριστική ήταν η παρουσία της αστυνομίας στην κινητοποίηση αυτή και οι απειλές της να πάρει τα ονόματα των συμμετεχόντων.


Σήμερα τριάμισι χρόνια μετά, η δίωξη αυτή χαρακτηρίζεται από μεθόδευση, «μαγείρεμα» αστήρικτων κατηγοριών, καθώς και ψέματα υποτιθέμενων «αυτοπτών μαρτύρων». Με τη δίκη αυτή, η κεντρική εξουσία, επιδιώκει αφενός να εκδικηθεί όλους όσους «τόλμησαν» να υψώσουν τη φωνή τους ενάντια στα σχέδια ΟΣΕ, μεγαλοεργολάβων και κυβέρνησης, που υποβάθμιζαν ακόμα παραπέρα την καθημερινή ζωή των κατοίκων των Δυτικών Συνοικιών, αφετέρου να στείλει ένα σαφές μήνυμα τρομοκράτησης ενάντια σε όποιον επιλέξει το δρόμο του αγώνα και της αντίστασης, και να διαμορφώσει κλίμα ηττοπάθειας και ματαιότητας των αγώνων.


Οι αγώνες των κατοίκων του λεκανοπεδίου, ενάντια στην υποβάθμιση της καθημερινής τους ζωής, αποτέλεσμα των επιλογών κυβέρνησης, ΔΕΝ ΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ!
Ζητάμε την αθώωση όλων των «κατηγορούμενων», χωρίς όρους και προϋποθέσεις!

Οι δίκες και οι καταδίκες δε νομιμοποιούν το τείχος του αίσχους!


Για οτιδήποτε χρειαστεί τηλ. 6974424258 Δημήτρης, μέλος της επιτροπής των Σεπολίων.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...