Ένα ιστολόγιο προβληματισμού και ανταλλαγής απόψεων κατοίκων και συλλόγων του 4ου διαμερίσματος Αθήνας.
To mail μας:nikosth2004@yahoo.gr
Το ιστολόγιο του περιοδικού "Μήνυμα για όλους", κατοίκων στα Σεπόλια.
(To ποτάμι στο φόντο ΔΕΝ είναι ο Κηφισσός! Δυστυχώς! Θα μπορούσε όμως να ξαναγίνει έτσι!)

26/2/09

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΩΝΑ


Σήμερα το πρωί στο Πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος το ραδιόφωνο και η τηλεόραση του ΣΚΑΙ (μπορείτε να δείτε το βίντεο στη διεύθυνση http://www.skai.gr/master_avod.php?id=112646&cid=1012&bc=1012&lsc=1) παρουσίασαν για μια ακόμη φορά τις θέσεις των κατοίκων για την Ακαδημία Πλάτωνος. Πρόβαλαν και μετέδωσαν τη διαμαρτυρία μας για τα σχέδια που αν προχωρήσουν θα καταστρέψουν την περιοχή μας. Και όπως εύστοχα ακούστηκε στο ραδιόφωνο, δεν είναι δα και μια τυχαία περιοχή στην πόλη μας. Μιλάμε για την Ακαδημία Πλάτωνος που αν υπήρχε σε διαφορετική χώρα θα ήταν μια αυστηρά προστατευόμενη περιοχή.
Την Καθαρά Δευτέρα στο Πάρκο της Ακαδημίας μέλη της Επιτροπής Κατοίκων θα κάνουμε ενημέρωση για τη συγκέντρωση μας στις 8 Μαρτίου στο 4ο διαμέρισμα. Έχουμε χρόνο και θα τα ξαναπούμε, για τους στόχους και τις δράσεις μας.
Σήμερα πρέπει μόνο να σημειώσουμε ότι έγινε απόπειρα της κατασκευαστικής εταιρείας Reds να πάρει από τη Νομαρχία και την αρμόδια επιτροπή περιβαλλοντολογική άδεια για το 5όροφο κτίριο που θέλει να κατασκευάσει στο οικόπεδο της “εντός του αρχαιολογικού Πάρκου”. Θυμίζουμε ότι ο δήμος εξέδωσε άδεια οικοδομής χωρίς να υπάρχει μελέτη περιβαλλοντολογικών επιπτώσεων (κάτι που αν δεν κάνουμε λάθος απαγορεύεται και είναι παράνομο!). Μέλος της επιτροπής Κατοίκων βρέθηκε στη συνεδρίαση της επιτροπής στη Νομαρχία και απέτρεψε με τα εύστοχα ερωτήματα που έθεσε την έκδοση γνωμοδότησης. Η νέα μάχη στην επιτροπή θα δοθεί την ερχόμενη Πέμπτη. Μάθαμε όμως ενδιαφέροντα πράγματα, όπως για παράδειγμα ότι αφού η εταιρεία θέλει να στεγάσει 250 αυτοκίνητα στα υπόγεια πάρκινγκ της, επικαλείται την ύπαρξη μεγάλου δρόμου. Έλα όμως που δρόμος εκεί ακριβώς που λέει δεν υπάρχει. Και αφού δεν υπάρχει, εφευρίσκεται σε ένα σχέδιο του δήμου Αθηναίων που θα γίνει στο μέλλον, ΟΤΑΝ θα εφαρμοστεί το πολεοδομικό σχέδιο στην περιοχή μας.
Η υπόθεση έχει πολύ βάθος αλλά σε κάθε γωνία βρίσκουμε μπροστά μας το δήμο Αθηναίων. Αν λοιπόν ο δήμος θέλει να είναι χρήσιμος για τους πολίτες του μπορεί να αποδεχθεί τις προτάσεις που έχει. Να απαλλοτριώσει οικόπεδα, να δώσει επιτέλους τα χρωστούμενα στους ιδιοκτήτες τους οποίους κρατάει χρόνια τώρα σε ομηρία, να δώσει χρήματα για Πάρκα και πλατείες. Ή μήπως είναι ένας δήμος ικανός μόνο να κόβει δέντρα από πάρκα για να κάνει πάρκινγκ;
Η Ακαδημία Πλάτωνος δεν μπορεί να αφεθεί στην τύχη της, ούτε στα σχέδια ανθρώπων που αδιαφορούν για το περιβάλλον και νοιάζονται μόνο για τις δημόσιες σχέσεις τους.
Την Κυριακή 8 Μαρτίου διαδηλώνουμε και αντιδρούμε. Απαιτούμε αυτό που μας αξίζει.

Από το blog Ακαδημία Πλάτωνος
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...