Ένα ιστολόγιο προβληματισμού και ανταλλαγής απόψεων κατοίκων και συλλόγων του 4ου διαμερίσματος Αθήνας.
To mail μας:nikosth2004@yahoo.gr
Το ιστολόγιο του περιοδικού "Μήνυμα για όλους", κατοίκων στα Σεπόλια.
(To ποτάμι στο φόντο ΔΕΝ είναι ο Κηφισσός! Δυστυχώς! Θα μπορούσε όμως να ξαναγίνει έτσι!)

7/11/08

Μαραθώνιος για δρομείς και οδηγούς

Μικροί, μεγάλοι, όλοι σε δράση. Καταξιωμένοι αθλητές, αλλά και ερασιτέχνες. Μεμονωμένοι μα και οικογένειες. Ελληνες και ξένοι, άνδρες και γυναίκες. Το ραντεβού τους είναι προγραμματισμένο αυτή την Κυριακή, στον 26ο Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας.

Ενας αγώνας-θεσμός πλέον που είναι αφιερωμένος στον ειρηνιστή βαλκανιονίκη Γρηγόρη Λαμπράκη και τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια.
Στις 09.00 στην ιστορική αφετηρία στον Μαραθώνα θα ακουστεί η πιστολιά για το Μαραθώνιο δρόμο. Μισή ώρα αργότερα από το Παναθηναϊκό Στάδιο θα… πάρουν εκκίνηση οι δρομείς των 5 και 10 χιλιομέτρων. Συνολικά θα τρέξουν περίπου 10.000 άνθρωποι. Αλλοι για να σημειώσουν ένα καλό χρόνο και να νικήσουν.

Οι περισσότεροι απλά για τη συμμετοχή. Και όλοι μαζί θα αποτελέσουν μια αλυσίδα που θα στείλει στα πέρατα του κόσμου το πανανθρώπινο μήνυμα της ειρήνης και της συναδέλφωσης των λαών
Ο Ιταλός Μιτζίντιο Μπουρίφα, που το 2002 σημείωσε ατομικό ρεκόρ με 2:09.07, είναι αυτός που έχει τον καλύτερο χρόνο.

Στις γυναίκες η Γιαπωνέζα Μάι Ταγκαμί έχει τρέξει τα 42.195 μέτρα σε 2:29.43. Οι επαγγελματίες του είδους ισχυρίζονται όμως ότι η κλασική διαδρομή είναι η δυσκολότερη από όλες. Πολλές φορές τα ρεκόρ μένουν στα χαρτιά. Παράλληλα θα διεξαχθεί και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μαραθώνιου Δρόμου με 200 άνδρες και 40 γυναίκες. Πέρυσι νίκησαν αντίστοιχα ο Γιώργος Καραβίδας και η Μάγδα Γαζέα.

Ξεχωριστές παρουσίες αποτελούν οι 100 αθλητές των Special Olympics Hellas, που θα καλύψουν απόσταση 1.000 μέτρων, και τα 500 παιδιά που θα τρέξουν 700 μέτρα. Γι’ αυτούς η παρουσία και μόνο είναι νίκη. Θρίαμβος. Ο αγώνας θα καλυφθεί τηλεοπτικά από το Novasports1. Μέρος των εσόδων από εγγραφές μελών των Συλλόγων Δρομέων Υγείας θα δοθεί για κάποιο κοινωνικό σκοπό (πέρυσι στο «Κάνε μια Ευχή» και την «Κιβωτό»). Παράπλευρη απώλεια του αγώνα θα είναι η ταλαιπωρία των οδηγών. Η Αστυνομία έχει ανακοινώσει μέτρα όπως η σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας από τα σημεία της διαδρομής. Ο ΕΤ σάς παρουσιάζει τα σημεία και το χρόνο που θα γίνουν οι διακοπές αυτές, καθώς και τις εναλλακτικές διαδρομές που μπορείτε να ακολουθήσετε.

Αποφύγετε το μποτιλιάρισμα και τους κλειστούς δρόμους από το Μαραθώνιο με τον ψηφιακό χάρτη κίνησης.

Του ΝΤΑΒΕΛΟΥ ΘΟΔΩΡΗ από τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ της 07/11/2008


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...