Ένα ιστολόγιο προβληματισμού και ανταλλαγής απόψεων κατοίκων και συλλόγων του 4ου διαμερίσματος Αθήνας.
To mail μας:nikosth2004@yahoo.gr
Το ιστολόγιο του περιοδικού "Μήνυμα για όλους", κατοίκων στα Σεπόλια.
(To ποτάμι στο φόντο ΔΕΝ είναι ο Κηφισσός! Δυστυχώς! Θα μπορούσε όμως να ξαναγίνει έτσι!)

3/4/08

Ομόφωνη απόφαση για το Κοροπούλη


Το λέγαμε και χθες που σας καλούσαμε να πάτε στο 4ο Διαμερισματικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων ότι το ζήτημα του Κοροπούλη που θα συζητούσαν ήταν σημαντικό. Έτσι ήταν, όπως μας μεταφέρουν άνθρωποι δικοί μας που το παρακολούθησαν.

Ομόφωνη ήταν η απόφαση να αλλάξει το σχέδιο πόλης και ο γενικός πολεοδομικός σχεδιασμός στα δύο οικοδομικά τετράγωνα 44 και 68 που περιλαμβάνουν το ΒΟΤΡΥΣ και το ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ. Αυτό που θέλουν δηλαδή είναι να αλλάξει ο όρος «Βιομηχανική Περιοχή» σε «Βιομηχανική Περιοχή Ήπιας Προσαρμογής» με τρεις χρήσεις: Σχολεία Α'βάθμιας και Β'βάθμιας εκπαίδευσης (εκεί θα χτιστεί το 9ο ΤΕΕ και Νηπιαγωγεία), Ιδρύματα κοινωνικής ωφέλειας (Παιδικός Σταθμός) και κοινόχρηστους χώρους πρασίνου.


Θεωρούμε πολύ ικανοποιητική μια τέτοια εξέλιξη μιας και τα ίδια πράγματα ζητάγαμε χρόνια τώρα οι Σύλλογοι Γονέων, Η Ένωση Συλλόγων Γονέων του 4ου και φορείς της περιοχής, όπως η «Αναγέννηση».


Το ζήτημα είναι βέβαια να τοποθετηθεί το ίδιο θετικά και το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, και κυρίως να προχωρήσει άμεσα η απαλλοτρίωση του Κοροπούλη.


Όλοι εμείς που ζούμε στην περιοχή και αγωνιούμε για το μέλλον της, εμείς που υπογράψαμε και το κοινό υπόμνημα με τους φορείς ζητώντας την αξιοποίηση του χώρου, θα παρακολουθούμε από κοντά το ζήτημα για να μην αφήσουμε ξανά τον Μπατατούδη να το λεηλατήσει οικονομικά.


Χθες όλοι τόνισαν και κυρίως η παράταξη της πλειοψηφίας, ότι αποτελεί πολιτική βούληση να προχωρήσει το θέμα. Μακάρι να είναι έτσι...


Αλλιώς να είναι σίγουροι ότι θα μας βρουν μπροστά τους.


Δέκα χρόνια είναι πολλά, για να «σέρνεται» έτσι αυτή η υπόθεση...



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...