Ένα ιστολόγιο προβληματισμού και ανταλλαγής απόψεων κατοίκων και συλλόγων του 4ου διαμερίσματος Αθήνας.
To mail μας:nikosth2004@yahoo.gr
Το ιστολόγιο του περιοδικού "Μήνυμα για όλους", κατοίκων στα Σεπόλια.
(To ποτάμι στο φόντο ΔΕΝ είναι ο Κηφισσός! Δυστυχώς! Θα μπορούσε όμως να ξαναγίνει έτσι!)

2/11/10

Προβλήματα με το αμαξοστάσιο του μετρό

Το αμαξοστάσιο του Μετρό στα Σεπόλια μόνο προβλήματα δημιουργεί. Κατά καιρούς τα τελευταία χρόνια οι κάτοικοι έχουν διαμαρτυρηθεί και κινητοποιηθεί για μια σειρά ζητήματα γύρω από αυτό. Το μόνο που εισπράττουν είναι η αδιαφορία και τίποτ' άλλο. Από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς είτε η ΜΕΤΡΟ Α.Ε. είναι αυτή, είτε το αρμόδιο υπουργεία είτε ο δήμος της Αθήνας όπου ανήκουμε.
Από την περίοδο της κατασκευής του οι αντιδράσεις των κατοίκων ήταν έντονες. Μας πέταξαν το καρότο των αντισταθμιστικών από τα οποία τίποτα δεν τηρήθηκε. Χώροι που θα έπρεπε να είναι ελεύθεροι βρίσκονται ακόμη εντός των ορίων του αμαξοστάσιου και χρησιμοποιούνται από την εταιρεία. Θα μπορούσαμε να γράψουμε πολλά ακόμη. Το έχουμε κάνει άλλωστε και στην έντυπη έκδοση του "Μηνύματος" πολλές φορές.
Στο mail μας ήρθε ένα μήνυμα από κατοίκους που τα σπίτια τους και τα διαμερίμσατά τους βρίσκονται στα όρια του αμαξοστάσιου. Αναφέρονται σε ένα σημαντικό σημαντικό πρόβλημα που τους δημιουργεί η ύπαρξη του αμαξοστάσιου, στο θόρυβο. Πρόβλημα που έχει και το δίπλα δημοτικό σχολείο το οποίο κυριολεκτικά αγκαλιάζεται από το μετρό!
Το κείμενο που ακολουθεί το έστειλαν οι άνθρωποι στην ΜΕΤΡΟ ΑΕ από τον Ιούνιο. Η απάντηση είναι ακόμη στο ...δρόμο!

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ ΣΕΠΟΛΙΩΝ
Αρ.πρωτ ΑΜΕΛ 059586/7.7.10 -και ΣΥ 100113/7.7.10
Σεπόλια 30 Ιουνίου 2010
ΠΡΟΣ
1. ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ-ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΑΜΕΛ
2. ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ

Κύριοι
επανειλημμένα, όλα αυτά τα χρόνια λειτουργίας του ΜΕΤΡΟ, σας έχουμε διαμαρτυρηθεί για τις επιπτώσεις στην υγεία των μελών των οικογενειών μας, από τον υπερβολικό θόρυβο που προκαλεί η κίνηση των συρμών, από την ανάδυσή τους απο το τούνελ του αμαξοστασίου στα Σεπόλια, στο εξωτερικό τμήμα των γραμμών, παράλληλα με την περίφραξη, έως τα Δημοτικά Σχολεία, σε όλη τη διάρκεια του 24 ώρου (ξημερώματα, μεσάνυχτα, μεσημέρια κλπ).
Ακόμη και η εκπαίδευση του προσωπικού σας, γίνεται σε αυτό ακριβώς το τμήμα, που είναι στην επιφάνεια του εδάφους με όλες τις δυσμενείς συνέπειες.
Ενώ η μελέτη κατασκευής έδινε τη λύση στο πρόβλημα,με την συνέχιση του τούνελ από τον Κηφισό, εντούτοις δεν έχετε κάνει απολύτως τίποτα.
Επειδή οι συνέπειες και στην υγεία των οικογενειών μας είναι τεράστιες, επειδή πολλοί αναγκάζονται γι αυτό, να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους προς άλλες περιοχές, δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί αυτή η απάνθρωπη κατάσταση.
Σας εκλιπαρούμε για ακόμη μια φορά, στηριζόμενοι και στην ανθρώπινη ευαισθησία σας, να δώσετε λύση στο πρόβλημα το συντομότερο δυνατόν.

ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ

«ΑΞΙΖΕΙ ΦΙΛΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ ΚΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΦΩΤΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΣΕ ΚΑΨΕΙ»

"Ως Μαθητές των Χανίων, αποφασίσαμε την πραγματοποίηση πορείας την ημέρα της εθνικής επετείου για τον εορτασμό του «ΟΧΙ», κατά την διάρκεια της παρέλασης των σχολείων και των τμημάτων στρατού. Μετά από την σύγκρουσή μας με τις δυνάμεις τις αστυνομίας, οι οποίες μας εμπόδισαν για την συνέχιση της πορείας έως την εξέδρα των επισήμων, η αστυνομία φρόντισε για την εκκένωση της εξέδρας και μετά καταφέραμε να σπάσουμε τον κλοιό των αστυνομικών.
Το Ιστορικό λέει Πέμπτη 28-10-10 και στις 11:00 αρχίζουν να συρρέουν μαθητές στην Βίλλα Κούνδουρου, σημείο συνάντησης. Μετά από πληροφορίες, ότι το μέρος και η ώρα συνάντησης έχει φτάσεις στις αστυνομικές αρχές των Χανίων, ετοιμάζεται μία επιχείρηση αντιπερισπασμού από τους μαθητές. Ασφαλίτες έκοβαν βόλτες στο πάρκο της Βίλλας Κούνδουρου και η απόφαση που πάρθηκε είναι η μεταφορά των μαθητών, ανά τμήματα 15 ατόμων, στο παλιό νοσοκομείο. Ομάδα 5 ατόμων ελέγχει την γύρω περιοχή για τυχόν αστυνομία και ασφάλεια, έως ότου και οι 600 περίπου μαθητές φτάνουν στο παλιό νοσοκομείο Χανίων. Το σύνθημα δίνεται και στις 12:15 αναχωρούμε με προορισμό την διασταύρωση Καλιτσουνίου και Παπανδρέου. Μέσα από στενά καταφέρνουμε και ξετρυπώνουμε.

Προσαγωγή αγωνιστών από τον σταθμό του Αγ. Αντώνη μετά την επίθεση των ΜΑΤ στην Ακρόπολη

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ - ΑΝΕΡΓΩΝ

«Φρόνιμα και ταπεινά πάω με κείνον που νικά. Αν θέλεις να χαρείς τη λευτεριά νωρίς γίνε προδότης, γίνε. Θα ‘ναι μαζί σου οι νόμοι και η πλερωμένη γνώμη. Πέτα την ανθρωπιά σου. Κι απ’ τον αφέντη πιάσου. Κι άμα σε φτύσει αυτός, να κάθεσαι σκυφτός. Και θα ‘χεις τα πρωτεία στη σάπια πολιτεία».
Κώστας Βάρναλης «Των φρονίμων τα παιδιά»

Οι συμβασιούχοι του υπουργείου Πολιτισμού, αν και είχαν δικαιωθεί από τα δικαστήρια, στις 14 Οκτώβρη διαμαρτυρήθηκαν στην Ακρόπολη, διεκδικώντας την ανανέωση των συμβάσεών τους που λήγουν στις 31/10 και τα δεδουλευμένα των 24 μηνών που είναι απλήρωτοι. Το κράτος απάντησε με ξύλο και χημικά και οι εργαζόμενοι κάλεσαν σε συγκέντρωση αλληλεγγύης.
Σ’ όλη τη διάρκεια της συγκέντρωσης, «κάποιοι» ζουμάριζαν με φωτογραφικές μηχανές τους διαδηλωτές, κατά τη «δημοκρατική» μέθοδο της Ασφάλειας, μέχρι και τη λήξη της συγκέντρωσης, έξω από το μετρό της Ακρόπολης. Μετά τη συγκέντρωση, δύο μέλη της Επιτροπής Κατοίκων Περιστερίου, εκ των οποίων το ένα είναι και μέλος της Ανοιχτής Συνέλευσης Εργαζομένων Ανέργων, έφτασαν στο τέρμα του μετρό, στον Άγ. Αντώνη, με σκοπό να πάνε στη δημοσιοποιημένη συνέλευση της Επιτροπής Κατοίκων Περιστερίου, η οποία γινόταν εν όψει των ασφαλιστικών μέτρων εναντίον του Δήμου για την παράνομη εγκατάσταση και λειτουργία χωματερής στο Άλσος.

Ρύπαιναν και τους συνέλαβαν!

Για την διανομή της μικρής αφίσας δύο μέλη της επιτροπής Γραμματικού κατά του ΧΥΤΑ οδηγηθήκαν, χθες 31/10/2010, στο ΑΤ Μαραθώνα…
Το είδαμε στο ιστολόγιο ΟΧΙ ΧΥΤΑ.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...