Ένα ιστολόγιο προβληματισμού και ανταλλαγής απόψεων κατοίκων και συλλόγων του 4ου διαμερίσματος Αθήνας.
To mail μας:nikosth2004@yahoo.gr
Το ιστολόγιο του περιοδικού "Μήνυμα για όλους", κατοίκων στα Σεπόλια.
(To ποτάμι στο φόντο ΔΕΝ είναι ο Κηφισσός! Δυστυχώς! Θα μπορούσε όμως να ξαναγίνει έτσι!)

1/10/09

Επαναλαμβάνεται η δίκη των 8 κατοίκων των Αγ. Αναργύρων και του Μενιδίου


ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΟΙ

ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΕΡΓΟΣΕ – ΑΚΤΩΡ - ΔΗΜΟΙ – ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Αγαπητοί συνδημότες, ένα καλό έργο, πρέπει να έχει και «χάπι εντ» - αυτός είναι ο κανόνας που ακολουθεί κατά πώς φαίνεται, και το έργο του προαστιακού:
- μετά το κόψιμο 2.500 δέντρων, την καταστροφή αυτού του πνεύμονα πρασίνου πλάι στις γραμμές, καθώς και του πευκώνα,

- μετά από τα τείχη των 8 μέτρων και την οριστική διχοτόμηση του Δήμου,
- μετά το κυκλοφοριακό χάος που έχει προκληθεί, όπου η διάβαση της Ευβοίας και της Κ. Παλαμά είναι άσκηση για γερά νεύρα κάθε πρωί,
- μετά τον καθημερινό ανυπόφορο θόρυβο από τα έργα και τη σκόνη που εισπνέουμε, μαζί με τα καλώδια των 25.000 βολτ που πρόσφατα τοποθετήθηκαν,
- ήρθε η ώρα των δικαστηρίων.
Όχι για αυτούς που σχεδίασαν και υλοποίησαν το έργο του προαστιακού (οι δικές τους παρανομίες παραβλέπονται…). Αλλά για αυτούς που βγήκαν στους δρόμους να υπερασπιστούν το περιβάλλον. Για τους αγωνιστές της Επιτροπής Αγώνα για την πλήρη Υπογειοποίηση των γραμμών, με την κατηγορία της παρακώλυσης συγκοινωνιών.

Ποιοι επιχειρούν να τιμωρήσουν τη δράση της Επιτροπής Αγώνα; Προφανώς όσοι μπήκαν στο στόχαστρο των αγώνων μας: Κυβέρνηση (ΠΑΣΟΚ και ΝΔ από κοινού σχεδίασαν, εγκαινίασαν, υλοποίησαν το έργο και αρνήθηκαν τη λύση της πλήρους υπογειοποίησης), Δήμαρχοι (στήριξαν τον τρόπο εκτέλεσης του έργου), ΕΡΓΟΣΕ και ανάδοχες εταιρείες. Και με ένα κατασκευασμένο και αστήριχτο κατηγορητήριο, έρχονται να ζητήσουν και τα ρέστα!

ΑΠΑΝΤΑΜΕ: ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΜΑΣΤΕ. Είμαστε εδώ, ο αγώνας μας συνεχίζεται. Η προκλητική αντιμετώπιση των κατοίκων της Δυτικής Αθήνας, το θάψιμο των προσδοκιών μας για μια καλύτερη ζωή σε ένα ανθρώπινο περιβάλλον, πρέπει να βρει απάντηση. Και η απάντηση βρίσκεται στο δυνάμωμα των αγώνων μας, την ενίσχυση της Επιτροπής Αγώνα! Καλούμε όλους τους αβόλευτους πολίτες, τους ανθρώπους που παλέψαμε μαζί, όλους όσους ονειρεύονται να ΖΟΥΝ, όχι να επιβιώνουν, να ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ – ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ για:
  • Άμεση αποκατάσταση του πρασίνου γύρω από τις γραμμές.
  • Μέτρα για την ηχορρύπανση, περιορισμός των υπερυψηλών τάσεων.
  • Άμεση ανακούφιση από το κυκλοφοριακό χάος με παρεμβάσεις (πεζοδρομήσεις – μονοδρομήσεις).
  • Να παραχωρηθεί ο χώρος του ΟΣΕ – να φύγει το Αμαξοστάσιο και το 301, να φυτευτούν και να γίνουν χώρος αναψυχής και αθλητισμού.
  • Ούτε ένα μέτρο σε μπετό- Όχι άλλη οικοδόμηση. Αύξηση των ελεύθερων χώρων.
  • Όχι στην εμπορευματοποίηση – υποβάθμιση του Πάρκου. Να επεκταθεί το Πάρκο με κάθε ελεύθερη αδόμητη έκταση (πχ Υπ. Γεωργίας) με την οποία συνορεύει.
  • Όχι στην καταπάτηση της κεντρικής πλατείας των Αγίων Αναργύρων – οι δημοτικοί χώροι στους δημότες και όχι στους ιδιώτες!
  • Να αθωωθούν οι αγωνιστές – όχι στην ποινικοποίηση των αγώνων μας!
Για όλους τους παραπάνω λόγους,
ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΖΟΜΕΝΩΝ στα Δικαστήρια της Ευελπίδων, στις 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009 ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ στους 8 ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...