Ένα ιστολόγιο προβληματισμού και ανταλλαγής απόψεων κατοίκων και συλλόγων του 4ου διαμερίσματος Αθήνας.
To mail μας:nikosth2004@yahoo.gr
Το ιστολόγιο του περιοδικού "Μήνυμα για όλους", κατοίκων στα Σεπόλια.
(To ποτάμι στο φόντο ΔΕΝ είναι ο Κηφισσός! Δυστυχώς! Θα μπορούσε όμως να ξαναγίνει έτσι!)

22/10/10

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ...
...Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Η επίθεση που δέχονται τα μέσα μαζικής μεταφοράς δείχνει να κορυφώνεται. Μετά το πρώτο χτύπημα στον ΟΣΕ έρχεται η σειρά και στα υπόλοιπα ΜΜΜ. Οι προθέσεις τους λίγο πολύ γνωστές, το ίδιο και το αποτέλεσμα σε όλους εμάς, εργαζόμενους και επιβάτες. Υπάρχουν βέβαια ακόμα ορισμένοι που εθελοτυφλούν, επιμένοντας πως όλα αυτά είναι παροδικά και δεν τους αφορούν.
Στο Μετρό έχουμε ήδη πάρει μια πρόγευση από όσα μας ετοιμάζουν. Η διοίκηση της εταιρείας υποχρεώνεται από την κυβέρνηση και το ΔΝΤ να περάσει τις περικοπές μισθών και απολύσεις που προβλέπει το μνημόνιο αλλά δεν δείχνει ικανή να κάμψει την μαχητικότητα των εργαζόμενων. Η πίεση της διοίκησης της εταιρείας από την μια και των αντιστάσεων των εργαζόμενων από την άλλη μεταφέρεται  στην διοίκηση του Σωματείου που μοιάζει να ακροβατεί σε τεντωμένο σχοινί ανίκανη να κρατήσει μια υπερασπιστική γραμμή προς όφελος των εργαζόμενων.

ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ – ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ – ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ...
...Ο ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ

Η εφαρμογή του μνημονίου προχωρά με γρήγορους ρυθμούς και στις εταιρείες συγκοινωνιών. Με πρόσχημα τη διάσωσή τους από τη χρεοκοπία η κυβέρνηση έχει ήδη καταθέσει το νομοσχέδιο της ιδιωτικοποίησης του ΟΣΕ που προβλέπει 1.500 απολύσεις στον ΟΣΕ και συνολική μείωση 2.351 θέσεων εργασίας, κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, δραστική μείωση των μισθών, αλλά και αύξηση της τιμής των εισιτηρίων και κατάργηση όλων των εκπτώσεων, κατάργηση δρομολογίων και ξεπούλημα της ακίνητης περιουσίας του ΟΣΕ.
Τα ίδια ακριβώς προβλέπονται και για τις υπόλοιπες συγκοινωνίες. Ήδη στο Μετρό απολύθηκαν 280 εργαζόμενοι. Οι μισθοί των εργαζόμενων στις συγκοινωνίες μειώθηκαν κατά 10% και κόπηκε ο 13ος και 14ος μισθός σε όλες τις εταιρείες. Οι συλλογικές συμβάσεις καταργούνται υπέρ των ατομικών με κατώτερο μισθό στα 590 ευρώ. Τα κερδοφόρα κομμάτια των εταιρειών θα ιδιωτικοποιηθούν, ενώ τα μη κερδοφόρα θα γίνουν ο παράδεισος των εργολάβων. Αντίστοιχα, προετοιμάζονται συγχωνεύσεις εταιρειών, αύξηση της τιμής των εισιτηρίων και κατάργηση του ενιαίου εισιτηρίου, μείωση των δρομολογίων, κατάργηση των μη κερδοφόρων γραμμών.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...