Ένα ιστολόγιο προβληματισμού και ανταλλαγής απόψεων κατοίκων και συλλόγων του 4ου διαμερίσματος Αθήνας.
To mail μας:nikosth2004@yahoo.gr
Το ιστολόγιο του περιοδικού "Μήνυμα για όλους", κατοίκων στα Σεπόλια.
(To ποτάμι στο φόντο ΔΕΝ είναι ο Κηφισσός! Δυστυχώς! Θα μπορούσε όμως να ξαναγίνει έτσι!)

5/11/08

Μέσα στη Νομαρχιακή Επιτροπή Τεχνικών Έργων και Προγραμματισμού

Πήγαμε, μπήκαμε μέσα στη Νομαρχιακή Επιτροπή Τεχνικών Έργων και Προγραμματισμού, στο καινούργιο κτίριο της Νομαρχίας Αθηνών επί της Συγγρού και παρακολουθήσαμε τη συζήτηση που είχαν για την έγκριση νέου κονδυλίου, ύψους 350.000 ευρώ, προκειμένου να προχωρήσει η ανασκαφή και να δημιουργηθεί αντιστήριξη» στο οικόπεδο που θέλει να κτίσει εξαώροφο και επταώροφο κτίριο επί της Αίμωνος και Ευκλείδου.


Είχαμε την ενημέρωση από την «Καθημερινή» και πήγαμε να δούμε και να ακούσουμε τι θα πουν για το θέμα.


Την αρχή μας είπαν ότι αναβλήθηκε η επιτροπή. Έτσι, καταθέσαμε στο πρωτόκολλο του τρίτου ορόφου, ένα έγγραφο για να δοθεί στον Νομάρχη και την Νομαρχιακή Επιτροπή. Αλλά στο κτίριο επικρατούσε το… απόλυτο μπάχαλο.


Στο πρωτόκολλο δεν λειτουργούσαν ούτε φωτοτυπικά, ούτε φάξ, ούτε internet. Η μετακόμιση των υπηρεσιών έγινε την Κυριακή το βράδυ και οι κούτες με τη μετακόμιση ήταν ακόμα στους διαδρόμους.


Κατεβήκαμε να πιούμε ένα καφέ και να επανεκτιμήσουμε τα βήματα. Θεωρήσαμε πως επειδή βγήκαν νωρίτερα στο ΣΚΑΪ και συζήτησαν το θέμα και δεδομένης της αντίδρασης των κατοίκων ήταν φυσιολογικό να… αναβληθεί η συζήτηση.


Την ώρα που κατεβαίναμε πέσαμε μούρη με μούρη με τον Νομάρχη. Ερχόταν εκείνη την ώρα και μας έκανε εντύπωση. Ξαναρωτήσαμε για την επιτροπή. Και μας είπαν ότι… συνεδρίαζαν εκείνη την ώρα στον τρίτο όροφο. Δίπλα από το πρωτόκολλο που είχαμε πάει, ένα τέταρτο νωρίτερα και μας έλεγαν ότι αναβλήθηκε.


Ρωτήσαμε και μπήκαμε στην αίθουσα συνεδριάσεων. Οι συνεδριάσεις είναι ανοιχτές κι έτσι δεν υπήρξε πρόβλημα. Μόνο που όταν πήγαμε είχε τελειώσει η συζήτηση και βρίσκονταν στη φάση τη ψηφοφορίας. Παρ’ όλα αυτά κάποιοι νομαρχιακοί σύμβουλοι έκαναν μικρές τοποθετήσεις. Ακούσαμε τον κ. Παπαδόπουλο να λέει ότι «οι εργασίες πρέπει να συνεχιστούν». Την ίδια άποψη εξέφρασε και ο κ. Δαλακούρας «για λόγους ασφαλείας των εργαζομένων», όπως είπε. Η κ. Πλαϊνη είπε «όταν άρχισε αυτό το έργο δεν υπήρχε θέμα ΟΣΚ. Ο ΟΣΚ θα έπρεπε να επισημαίνει τα οικόπεδα. Παρ’ όλα αυτά επειδή πρόκειται για σχολεία να δοθεί ένας εύλογος χρόνος για να γίνει διαδικασία ανταλλαγής. Να κάνει επίσημη προσφορά. Για το θέμα ασφαλείας που θέτει η Διεύθυνση Τεχνικών υπηρεσιών πρέπει να συνεχιστούν.


Η αντινομάρχης κ. Κεφαλίδου, που προέδρευε της επιτροπής, ανέφερε ότι «όποια εξέλιξη κι αν έχει το θέμα προίκα θα είναι τα έργα αν γίνουν σχολεία» και ανέφερε ένα μικρό ιστορικό μάλλον για να το ακούσουμε εμείς:


«Στις 29/10 κλήθηκε ο ΟΣΚ για να συζητήσουμε το θέμα. Δεν πήγε ο κ. Παταργιάς. Εκ μέρους του ΟΣΚ πήγε ο κ. Καλογήρου. Και επιβεβαίωσε την αλλαγή των θέσεων τους. Ο ΟΣΚ μπορεί να προχωρήσει μόνο σε απαλλοτρίωση. Εμείς αυτό δεν το δεχόμαστε. Εμείς λέμε ανταλλαγή. Επ’ αυτού ο ΟΣΚ ποιεί την νύσσα. Χρέος και υποχρέωση του ΟΣΚ είναι να συζητήσει εδώ και όχι στα κανάλια. Θεωρώ ότι ο κ. Παταργιάς τελεί υπό πίεση, γι’ αυτό και λειτουργεί έτσι. Και η ΚΕΔ έχει περιουσία και ο ΟΣΚ, επομένως μπορεί να γίνει ανταλλαγή. Αλλά το θέμα σήμερα εδώ είναι να συνεχιστούν οι εργασίες αρχαιολογικής εκσκαφής από τα 4 στα έξι μέτρα βάθος. Αυτό ζητά η Γ’ Εφορία για να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Αυτό δεν έχει σχέση με τη θεμελίωση».


Στη συνέχεια έδωσε το λόγο σε μια κάτοικο της περιοχής και ανέπτυξε τις απόψεις της τονίζοντας ιδιαίτερα ότι χρειάζεται μια συνάντηση με την επιτροπή κατοίκων προκειμένου να ενημερωθούμε επαρκώς.


Η κ. Κεφαλίδου τόνισε με έμφαση ότι οι συνεδριάσεις της Νομαρχιακής είναι ανοιχτές στον κόσμο, μόνο που δεν… ξέρουμε πότε συνεδριάζουν. Αν δεν είχαμε την ενημέρωση από το δημοσίευμα της «Καθημερινής» δεν θα πηγαίναμε ούτε αυτή τη φορά…


Και έκλεισε το θέμα αναφέροντας ότι «έχουμε έως τώρα ξοδέψει 2.000.000 ευρώ, όταν ο ΟΣΚ έρχεται και μας δηλώνει ότι δεν έχει ανάγκη η περιοχή από άλλα σχολεία. Παρ’ όλα αυτά κάνουμε την υπέρβαση ακόμα και στο παρά πέντε για ανταλλαγή του οικοπέδου»


Το θέμα «πέρασε»κατά πλειοψηφία καθώς διαφώνησε ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ. Κι εσείς μπορείτε να βγάλετε τα συμπεράσματά σας.



  • Δείτε μια αποκάλυψη του ΣΚΑΪ και δύο ντοκουμέντα. Η νομαρχία Αθηνών λέει ψέματα ότι τάχα μου η αρχαιολογική υπηρεσία τους ζητάει να κατέβουν άλλα δυο μέτρα κάτω για να δουν αν υπάρχουν αρχαία. Τα αρχαία τα έχουν βρεί ήδη στα 2.5 μέτρα!





Κυκλοφορεί το νέο "Μήνυμα για όλους"



Αυτό είναι το νέο φύλλο του "Μηνύματος για όλους", του πρώτου για τη φετινή σχολική χρονιά.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...