Ένα ιστολόγιο προβληματισμού και ανταλλαγής απόψεων κατοίκων και συλλόγων του 4ου διαμερίσματος Αθήνας.
To mail μας:nikosth2004@yahoo.gr
Το ιστολόγιο του περιοδικού "Μήνυμα για όλους", κατοίκων στα Σεπόλια.
(To ποτάμι στο φόντο ΔΕΝ είναι ο Κηφισσός! Δυστυχώς! Θα μπορούσε όμως να ξαναγίνει έτσι!)

24/9/10

Απαγόρευση του Φεστιβάλ Αλληλεγγύης και Πολιτισμού

το όραμα Κακλαμάνη για τους μετανάστες
Για άλλη μια φορά ο δήμος της Αθήνας δείχνει το πραγματικό του πρόσωπο έναντι των μεταναστών. Ο Κακλαμάνης, πρωτεργάτης στις επιχειρήσεις σκούπα, που θεωρεί ότι για τη βρώμα στην Αθήνα φταίνε οι ...μετανάστες, στηρίζεται στη δράση των φασιστικών και ρατσιστικών συμμοριών και αποφασίζει την απαγόρευση του Φεστιβάλ Αλληλεγγύης και Πολιτισμού της Ένωσης Αφρικανών Γυναικών. Απαγόρευση που στοχεύει εκτός από τους μετανάστες και όλους όσους αντιδρούν στη πολιτική επίθεσης στα δικαιώματα του λαού, κομμάτι του οποίου είναι και οι μετανάστες.
Πιστή η πλειοψηφία του δήμου, και όχι μόνο, στην αντιμεταναστευτική πολιτική που εφαρμόζουν τόσο η νυν όσο και η προηγούμενη κυβέρνηση, εντείνει τη καταστολή και τις απαγορεύσεις.
Η απαγόρευση αυτή δείχνει και τις εκλεκτικές προτιμήσεις του δήμου, όπως και του κρατικού μηχανισμού με τις φασιστοσυμμορίες τις οποίες χρησιμοποιεί, πότε ως δύναμη κρούσης, πότε ως δικαιολογία. Όπως έγινε και γίνεται στον Άγιο Παντελεήμονα όπου στο όνομα των συμμοριών αυτών και τις αποφυγής επεισοδίων έκλεισε τη παιδική χαρά.
Η απαγόρευση αυτή δε πρέπει να περάσει. Ο λαός, οι εργαζόμενοι είτε ντόπιοι είναι είτε μετανάστες έχουν κάθε δικαίωμα να συγκεντρώνονται, να κάνουν εκδηλώσεις και να διαδηλώνουν όποτε αυτοί νομίζουν, χωρίς την άδεια κανενός δήμου, κανενός κρατικού μηχανισμού, κανενός φασίστα και ρατσιστή.
Σήμερα, που η επίθεση του συστήματος σε βάρος των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων των εργαζομένων έχει πάρει μορφή καταιγίδας ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ Ο ΚΟΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΝΤΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ, ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...