Ένα ιστολόγιο προβληματισμού και ανταλλαγής απόψεων κατοίκων και συλλόγων του 4ου διαμερίσματος Αθήνας.
To mail μας:nikosth2004@yahoo.gr
Το ιστολόγιο του περιοδικού "Μήνυμα για όλους", κατοίκων στα Σεπόλια.
(To ποτάμι στο φόντο ΔΕΝ είναι ο Κηφισσός! Δυστυχώς! Θα μπορούσε όμως να ξαναγίνει έτσι!)

7/10/09

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 8 ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΕΝΙΔΙΟΥ

Την περασμένη Παρασκευή στη συνεδρίαση της συντακτικής ομάδας του "Μηνύματος" συζητήθηκε το θέμα της δίωξης των 8 κατοίκων των Αγ. Αναργύρων και του Μενιδίου. Για άλλη μια φορά, όπως και πέρυσι το Μάη, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους κατοίκους αυτούς, άλλωστε δρούμε σε μια περιοχή όπου επίσης το πρόβλημα των γραμμών ΟΣΕ και Προαστιακού έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα και όπου αναπτύχθηκαν πολλοί αγώνες για την υπογειοποίησή τους, με την ταυτόχρονη απελευθέρωση χώρων για πράσινο, είτε μέσω της Επιτροπής Πολιτών, στην οποία συμμετείχαμε, είτε μέσω του συλλόγου της Αναγέννησης.
Το κείμενο που υιοθετήσαμε είναι το εξής:

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 8 ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΕΝΙΔΙΟΥ

Πριν από λίγα χρόνια στους Αγ. Αναργύρους και στο Μενίδι, όπως και σε άλλες περιοχές της Αττικής, αναπτύχθηκε ένας αγώνας εναντίωσης στην επίγεια κατασκευή των γραμμών του Προαστιακού που με τα τείχη που υψώνονται από τις γειτονιές που διέρχεται δημιουργεί αφόρητες καταστάσεις για τους κατοίκους. Αίτημά τους να υπογειοποιηθούν οι γραμμές, μαζί και του ΟΣΕ, για να απελευθερωθούν χώροι για πράσινο, ελεύθεροι στους κατοίκους.

Οι κάτοικοι ως συνήθως αντιμετωπίστηκαν με τη καταστολή και τα δικαστήρια. Είναι χαρακτηριστικό ότι ένας από τους 8 κατοίκους την ημέρα που οι κάτοικοι «παρακώλυσαν τη συγκοινωνία» έλειπε εκτός Αθήνας, στη Θεσσαλονίκη. Δικάζεται όμως μαζί με τους συναγωνιστές του ως μέλος της τότε Επιτροπής Αγώνα.

Στις 27 Μάη του 2008 ήταν να γίνει η πρώτη τους δίκη η οποία πάλι ως συνήθως αναβλήθηκε.

Στις 14 του Οκτώβρη η δίκη θα επαναληφθεί.

Σε σύσκεψη που έγινε τη Κυριακή 27 Σεπτέμβρη, όπου παραβρέθηκαν, εκτός από τους «υπόδικους», φορείς και κάτοικοι των περιοχών αυτών συζητήθηκε η ανάληψη δράσεων και πάλι σε ένδειξη αλληλεγγύης στους «8».

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο όλων όσων αγωνίζονται για τους ελεύθερους χώρους, όσων αντιστέκονται στη καταστροφή του περιβάλλοντος, όλων όσων αντιστέκονται στη παράδοση της γης στους κερδοσκόπους εργολάβους και επιχειρηματίες εμπορικών κέντρων και άλλων «ευαγών» δραστηριοτήτων.

Δύο χρόνια μετά τις φονικές φωτιές στη Πελοπόννησο και μόλις δύο μήνες μετά τη καταστροφή της Αττικής τέτοιου είδους δίκες μόνο ως πρόκληση μπορούν να εκλειφθούν.

Τους αγώνες για ελεύθερους χώρους και κατά της καταστροφής του περιβάλλοντος καμιά δίκη δε μπορεί να τους σταματήσει. Οι αγώνες αυτοί συνεχίζονται στη Λευκίμμη, στο Γραμματικό, στον Υμηττό, στη Γκιώνα και σε όλη την Ελλάδα.

Είναι αγώνες για τη ζωή μικρών και μεγάλων, κόντρα στην αδηφαγία των εργολάβων, των εμπορικών κέντρων τύπου MALL κ.λπ. Κόντρα σε κάθε εξουσία που χαρίζει τα πάντα στο κεφάλαιο.

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟΥ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΤΟΥΣ ΖΩΗΣ, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ, ΔΕΝ ΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ!

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 8 ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΕΝΙΔΙΟΥ!

ΑΘΩΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ «ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΩΝ» ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΣΤΙΣ 14 ΤΟΥ ΟΚΤΩΒΡΗ

Το θέμα της δίωξης συζητήθηκε και στην Επιτροπή του Πλάτωνα, χθες κατά τη συνεδρίασή της, και θα υπάρξει και από εκεί η έκφραση αλληλεγγύης.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...