Ένα ιστολόγιο προβληματισμού και ανταλλαγής απόψεων κατοίκων και συλλόγων του 4ου διαμερίσματος Αθήνας.
To mail μας:nikosth2004@yahoo.gr
Το ιστολόγιο του περιοδικού "Μήνυμα για όλους", κατοίκων στα Σεπόλια.
(To ποτάμι στο φόντο ΔΕΝ είναι ο Κηφισσός! Δυστυχώς! Θα μπορούσε όμως να ξαναγίνει έτσι!)

18/12/08

Αγνωστος πυροβόλησε μαθητή έξω από σχολείο στο Περιστέρι

Μάθαμε για τον πυροβολισμό κατά των μαθητών στο Περιστέρι και το αναδημοσιεύουμε από το in.gr:


Μαθητές δέχθηκαν πυρά έξω από το 1ο Λύκειο Περιστερίου από άγνωστο δράστη. Η σφαίρα σφηνώθηκε στον καρπό ενός μαθητή της β' Λυκείου που αυτήν την ώρα βρίσκεται στο χειρουργείο. Συμμαθητές του αναφέρουν ότι υπήρξε και δεύτερος πυροβολισμός λίγη ώρα αργότερα.


Το περιστατικό σημειώθηκε περίπου στις 11:00 το βράδυ της Τετάρτης, σε πεζόδρομο κοντά στο 1ο Λύκειο Περιστερίου, στη συμβολή των οδών Δωδεκανήσου και Εθν.Αντιστάσεως, όπου 11 μαθητές συζητούσαν για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους, στο πλαίσιο των διαμαρτυριών μετά τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.


Ξαφνικά μια σφαίρα σφηνώθηκε στο δεξί καρπό ενός εκ των μαθητών. Το παιδί μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο, εκτός κινδύνου, όπου χειρουργείται αυτήν την ώρα.


Πρόκεται για τον 16χρονο Γιώργο Παπλωματά, μέλος του δεκαπενταμελούς του σχολείου και γιο του συνδικαλιστή, μέλους του διοικητικού συμβουλίου της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας (ΔΟΕ), Κώστα Παπλωματά.


Οι συμμαθητές του 16χρονου αναφέρουν ότι επιστρέφοντας στο σημείο για να βρουν τον κάλυκα άκουσαν έναν ακόμη πυροβολισμό.


Ο πατέρας του μαθητή Κ.Παπλωματάς δήλωσε ότι οι ακτινογραφίες έδειξαν πως το βλήμα προήλθε από πυροβόλο όπλο.


Για βλήμα από πυροβόλο όπλο έκανε λόγο και ο διοικητής Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) Π.Ευσταθίου. Ωστόσο, ο κ. Ευσταθίου δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η βολίδα να προέρχεται από αεροβόλο όπλο, σημειώνοντας πως η υπόθεση ερευνάται από την αστυνομία.


Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Παναγιώτης Στάθης δήλωσε ότι οι γιατροί διαβεβαιώνουν πως πρόκειται για βλήμα αεροβόλου και ότι το περιστατικό ερευνάται από την αστυνομία. Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι στο σημείο την ώρα του περιστατικού δεν υπήρχαν αστυνομικοί.


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μαθητής έδωσε κατάθεση στην αστυνομία στο νοσοκομείο, πριν μπει στο χειρουργείο.


Το υπουργείο Παιδείας παρακολουθεί την εξέλιξη του περιστατικού, δήλωσε ο υφυπουργός Παιδείας Ανδρέας Λυκουρέντζος. Ο υφυπουργός Παιδείας επισήμανε: «Μας προβληματίζουν τα γεγονότα αυτά» και συνέστησε «ψυχραιμία για να περιοριστούν οι εντάσεις και οι ακραίες ενέργειες».


Αντιδράσεις κομμάτων

«Δολοφονική επίθεση, που στρέφεται κατά του οργανωμένου μαθητικού κινήματος και των εκλεγμένων οργάνων του» κατήγγειλε το ΚΚΕ. 


Σε ανακοίνωσή του, με αφορμή τον τραυματισμό του γιου του συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ Κ.Παπλωματά, το ΚΚΕ επισημαίνει: «Πέφτουν έξω στους υπολογισμούς τους εκείνοι που πιστεύουν ότι τέτοιες ενέργειες θα κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα του λαού και της νεολαίας» και προαναγγέλλει «ένταση της πάλης για το πρόβλημα της Παιδείας και τη συσπείρωση κατά των κατασταλτικών μηχανισμών κάθε μορφής, κατά της αντιλαϊκής πολιτικής»


Το ΚΚΕ, επισημαίνοντας τις πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης, απαιτεί την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης. Το απόγευμα στις 18:00, το ΚΚΕ διοργανώνει συγκέντρωση στο Περιστέρι στον πεζόδρομο Εθνικής Αντιστάσεως και Καραθεοδωρή.


Το γεγονός καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ, επιρρίπτοντας ευθύνες στην κυβέρνηση και σημειώνοντας τη σύγχυση που έχει δημιουργηθεί σχετικά με τον τύπο της βολίδας.


Στην ανακοίνωση επισημαίνεται: «Είναι σαφές ότι η ευθύνη βρίσκεται στην πλευρά της κυβέρνησης και των εκφραστών των σε διατεταγμένη υπηρεσία 'αγανακτισμένων πολιτών', που όλες αυτές τις ημέρες χύνουν το μίσος τους εναντίον της νεολαίας. Η ευθύνη βρίσκεται σε αυτούς που επιχειρούν να συμψηφίσουν τη δολοφονία του Αλέξη με τις καταστροφές και καλούν σε 'επιβολή του νόμου και της τάξης'. Αλλά η προσπάθεια τρομοκράτησης της νεολαίας και του λαού μας δεν θα περάσει.


»Ο ΣΥΡΙΖΑ Περιστερίου καλεί την κυβέρνηση να σταματήσει τον αντιδημοκρατικό της κατήφορο και την καλλιέργεια αντινεολαιίστικου ρατσισμού. Υπογραμμίζει για μια ακόμη φορά ότι ο ξεσηκωμός της νεολαίας είναι δίκαιος, ότι πρέπει να τιμωρηθούν αυστηρά όλοι οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας του Αλέξη, ότι πρέπει να σταματήσει άμεσα το όργιο καταστολής ενάντια στους νέους. Η καλύτερη υπηρεσία που μπορεί να προσφέρει στον τόπο αυτή η κυβέρνηση είναι μία: Να φύγει τώρα».


Επίσης μάθαμε ότι στη συγκέντρωση που διοργανώνει το ΚΚΕ σήμερα το απόγευμα στις 6:00 στον Πεζόδρομο του Περιστερίου καλούν και όλες οι οργανώσεις της Αριστεράς καθώς και τοπικοί φορείς της πόλης.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...