Ένα ιστολόγιο προβληματισμού και ανταλλαγής απόψεων κατοίκων και συλλόγων του 4ου διαμερίσματος Αθήνας.
To mail μας:nikosth2004@yahoo.gr
Το ιστολόγιο του περιοδικού "Μήνυμα για όλους", κατοίκων στα Σεπόλια.
(To ποτάμι στο φόντο ΔΕΝ είναι ο Κηφισσός! Δυστυχώς! Θα μπορούσε όμως να ξαναγίνει έτσι!)

22/10/09

Η Ακαδημία Πλάτωνα στο "ΠΟΝΤΙΚΙ"

Η διαβούλευση της περασμένης εβδομάδας στο 4ο Δημοτικό Διαμέρισμα παίρνει διαστάσεις μεγάλες. Ήδη η εβδομαδιαία πανελλαδική εφημερίδα "ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ" στη σημερινή έκδοσή τους έχει το παραπάνω αφιέρωμα.
Φυσικά μη χάσετε το έντυπο "Μήνυμα" που ετοιμάζεται γιατί θα έχει για το θέμα μεγάλο αφιέρωμα.

Η ΛΕΥΚΙΜΜΗ ΔΙΚΑΖΕΤΑΙ - ΖΗΤΑΕΙ ΤΗΝ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΟΥ.

Από ΧΥΤΑ ΛΕYΚΙΜΜΗΣ:

Στις 12 Νοεμβρίου 2009 ξεκινούν οι δίκες ενάντια στους αγωνιστές Λευκιμμιώτες που πάλεψαν και παλεύουν για την μη κατασκευή και λειτουργία του παράνομου ΧΥΤΑ Νότιας Κέρκυρας.

Μη μπορώντας με άλλο τρόπο η Ελληνική Πολιτεία να κάμψει το ηθικό των Λευκιμμιωτών, που εδώ και δύο χρόνια αγωνίζονται για να σώσουν τον τόπο τους, τους σύρει τώρα στις αίθουσες των δικαστηρίων με βαριές και κατασκευασμένες κατηγορίες.
Οι Λευκιμμιώτες είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν το δίκαιο αγώνα τους μέχρι την τελική δικαίωση.

Το ΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ ζητά τη συμπαράσταση όλων των οικολογικών οργανώσεων, φορέων, σωματείων και συλλόγων καθώς και όλων των κινημάτων που παλεύουν για τον ίδιο σκοπό να συμπαρασταθούν στις δίκες του Λευκιμμιώτικου Λαού.
Στις 12 Νοεμβρίου σας καλούμε όλους μπροστά από τα δικαστήρια της Κέρκυρας για να διαμαρτυρηθούμε ενάντια στη κρατική βία και καταστολή.

ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ!!!!!!

όλοι οι Λευκιμμιώτες αγωνιστές κατά του ΧΥΤΑ και μη, οι εκπρόσωποι φορέων, εκπρόσωποι κομμάτων, οι δημοκράτες όλου του νησιού να παραστούν στις δίκες και να ενισχύσουν με τη παρουσία τους τους ΠΟΛΙΤΙΚΑ διωκόμενους συνδημότες μας, για να αποτρέψουν τις άδικες κατηγορίες εις βάρος τους που στην ουσία είναι κατηγορίες εναντίον όλων όσων αντιστεκόμαστε και αγωνιζόμαστε για το περιβάλλον και τη ποιότητα της ζωής μας και του τόπου μας.

Ξανά ΜΑΤ στο Γραμματικό

Το έγκλημα συνεχίζεται.
Η νέα Κυβέρνηση έκρινε ότι ανάμεσα στα πολλά που θα έκανε τις 100 πρώτες ημέρες ήταν και η "τακτοποίηση" του εργολάβου στον υπό κατασκευή ΧΥΤΑ στο Γραμματικό.
Και η μεθοδολογία; Ίδια και απαράλλαχτη με τους προηγούμενους
Χαράματα, σαν τους κλέφτες, με τεράστιες δυνάμεις των ΜΑΤ (ιδιωτική σεκιούριτι του εργολάβου) συνόδευσαν τα μηχανήματα του εργολάβου να εγκατασταθούν και πάλι στον χώρο.
Κι ας μιλούσαν για "ανοιχτές διαδικασίες", για "διάλογο", για "νέα ήθη".
ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ. Απλά τα "μπλε" ΜΑΤ αντικαταστάθηκαν από τα "πράσινα" ΜΑΤ.
Ειλικρινά δεν περιμέναμε να διαψευσθούν τόσο γρήγορα οι προσδοκίες για μια διαφορετική διακυβέρνηση
Δεν περιμέναμε τόσο γρήγορα να δείξουν οι νέοι κυβερνώντες το αποκρουστικό πρόσωπο του Κράτους. Του Κράτους δυνάστη, του Κράτους των μηχανισμών, του Κράτους που θεωρεί τους πολίτες του "ιθαγενείς", χωρίς δικαιώματα, χωρίς προσωπικότητα.
Κάνουν, όμως, ένα "μικρό" λάθος.

Οι "ιθαγενείς" ξύπνησαν. Το παραμύθι τελείωσε.
Θα βρουν μπροστά τους συνειδητοποιημένους πολίτες. Πολίτες που μπορεί να έχουν πολιτική θέση και άποψη, αλλά δεν ξεπουλάνε τον τόπο τους στο όνομα καμιάς "ιδεολογίας".
Ας αναλογισθούν οι κυβερνώντες αν αυτό είναι το "όραμά" τους. Αν αυτή είναι η "νέα διακυβέρνηση". Αν αυτό σημαίνει γι΄ αυτούς "διάλογος".
Για μας Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ. Με την ίδια ένταση, το ίδιο πάθος, την ίδια αποφασιστικότητα.

Τη Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009 συνεδρίασε η ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΗ - ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΧΥΤΑ ΣΤΟ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ, μετά την εισβολή και κατοχή των ΜΑΤ και του εργολάβου και εξέδωσε το πιο κάτω Δελτίο Τύπου:
Την συνέχιση των έργων κατασκευής ΧΥΤΑ στο Γραμματικό με περίσσεια σπουδή και με την συνδρομή των ΜΑΤ επιχειρεί η νέα Κυβέρνηση.
Παρά τις υποδείξεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για κατάργηση των ΧΥΤΑ και επικαιροποίηση του Περιφερειακού Σχεδιασμού και παρά τις δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού ότι δεν χρωστάει σε κανέναν, δυστυχώς χωρίς κανένα διάλογο ως όφειλε να κάνει η νέα Κυβέρνηση και χωρίς καμία δημοκρατική ευαισθησία, αυταρχικά και ετσιθελικά συνεχίζει το περιβαλλοντικό έγκλημα της κατασκευής ΧΥΤΑ στο Γραμματικό που εξυπηρετεί τα οικονομικά συμφέροντα και τους εργολάβους.
Το διαδημοτικό - συντονιστικό όργανο Γραμματικού, Μαραθώνα, Ν. Μάκρης και Βαρνάβα και οι 20.000 κάτοικοι των περιοχών δηλώνουν ότι θα αντισταθούν με κάθε τρόπο και με κάθε μέσο για την ματαίωση των διαδικασιών.
Καλεί την Κυβέρνηση να σταματήσει κάθε ενέργεια συνέχισης έργων και να πραγματοποιήσει μια ευρεία σύσκεψη που είναι καθήκον της, σύμφωνα με την πολιτική εξαγγέλλει για εξαντλητικούς διαλόγους χωρίς χρήση βίας, προκειμένου να εξευρεθεί λύση περιβαλλοντικά, οικονομικά και κοινωνικά αποδεκτή.

Μετά την απόφαση του Διαδημοτικού Συντονιστικού Οργάνου, αντιπροσωπία του επισκέφθηκε την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου τον Υπουργό Εσωτερικών κ.
Ραγκούση, προκειμένου να συζητήσει μαζί του τις τελευταίες εξελίξεις στο ζήτημα του ΧΥΤΑ Γραμματικού.
Την αντιπροσωπεία αποτελούσαν οι:
ΚΟΥΚΗΣ ΝΙΚΟΣ Πρόεδρος Κοινότητας Γραμματικού
ΚΟΛΛΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ πρώην Πρόεδρος Κοινότητας Βαρνάβα
ΚΟΥΛΟΥΜΠΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ Δημοτικός Σύμβουλος Ν. Μάκρης
μαζί με τους βουλευτές της Περιφέρειας Αττικής:
ΒΡΕΤΤΟ ΝΤΙΝΟ (ΠΑ.ΣΟ.Κ.)
ΒΟΡΙΔΗ ΜΑΚΗ (ΛΑ.Ο.Σ.)
ΛΕΒΕΝΤΗ ΘΑΝΑΣΗ (ΣΥ.ΡΙΖ.Α.)
Ο Υπουργός δέχθηκε σε σύντομη ακρόαση την αντιπροσωπεία, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεών του.
Στην συζήτηση που επακολούθησε ο Υπουργός κατέστησε σαφές ότι ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Η ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ. Τα μόνο θέματα που είναι προς συζήτηση είναι η δημιουργία ΧΥΤΥ ή και εργοστασίου.
Για την επέμβαση των ΜΑΤ είπε ότι "αυτά έγιναν από τις Υπηρεσίες" χωρίς εντολή δική του ή άλλου.
Οι παράγοντες της Αυτοδιοίκησης και οι Βουλευτές του έθεσαν τα ουσιαστικά και τυπικά προβλήματα αυτού του σχεδιασμού, χωρίς να πάρουν -επί αυτών - καμία απάντηση.
τελειώνοντας είπε ότι προγραμματίζεται μια συνάντηση και με την Υπουργό Περιβάλλοντος κατά την οποία θα συζητηθούν τα σχετικά με την διαχείριση των απορριμμάτων ζητήματα.

**********************************
ΑΠΟΨΗ:
Είναι πλέον σαφές ότι η νέα Κυβέρνηση θέλει να ολοκληρώσει τον Περιφερειακό Σχεδιασμό που είχε καταστήσει Νόμο η προηγούμενη Κυβέρνηση ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Ο Υπουργός φάνηκε να μην γνωρίζει την ουσία του σχεδιασμού, αλλά να καλύπτεται πίσω από το γεγονός ότι είναι μια εν εξελίξει διαδικασία.
Όσον αφορά την νέα εισβολή στο Γραμματικό προσπάθησε να καλύψει τους πρωτεργάτες της.
Θεωρούμε ότι οι Κυβερνητικοί παράγοντες πιστεύουν ότι με νωπή την ευρεία λαϊκή εντολή μπορούν να προχωρήσουν σε σκληρές αποφάσεις χωρίς ιδιαίτερο πολιτικό κόστος και γι΄ αυτό κινήθηκαν τώρα.
Ουσιαστικά μόνο ο ανυποχώρητος λαϊκός αγώνας μπορεί να αποτρέψει το έγκλημα, σε συνδυασμό με τις νομικές ενέργειες.
Τώρα - περισσότερο από κάθε άλλη φορά - είναι απαραίτητη η ενότητα και ο συντονισμός.
Τώρα είναι η ώρα της δυναμικής απάντησης στα σχέδια των εργολάβων και όποιων διαπλέκονται μαζί τους.
Δεν πρέπει να χάσουμε το κουράγιο μας και την πίστη στον αγώνα.
Ξέρουμε οι μέρες που έρχομαι είναι δύσκολες, αλλά, αν είμαστε αποφασισμένοι θα νικήσουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...