Ένα ιστολόγιο προβληματισμού και ανταλλαγής απόψεων κατοίκων και συλλόγων του 4ου διαμερίσματος Αθήνας.
To mail μας:nikosth2004@yahoo.gr
Το ιστολόγιο του περιοδικού "Μήνυμα για όλους", κατοίκων στα Σεπόλια.
(To ποτάμι στο φόντο ΔΕΝ είναι ο Κηφισσός! Δυστυχώς! Θα μπορούσε όμως να ξαναγίνει έτσι!)

15/12/07

Νέα 24ωρη απεργία οι δημοσιογράφοι!

ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2007
ΚΑΙ 3ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ στη συνεδρίαση του στις 14 Δεκεμβρίου 2007 αποφάσισε να κλιμακώσει τις απεργιακές κινητοποιήσεις για το ασφαλιστικό, με την κήρυξη νέας 24ώρης απεργίας διαμαρτυρίας από τις 6 π.μ. της Τετάρτης 19 Δεκεμβρίου έως τις 6 π.μ. της Πέμπτης 20 Δεκεμβρίου 2007.


Επίσης, αποφάσισε 3ωρη στάσης εργασίας την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2007 από τις 12 το μεσημέρι έως τις 3 μ.μ., όλων των συντακτών που εργάζονται σ' όλα τα ΜΜΕ (Τύπο, Ραδιοφωνικούς και Τηλεοπτικούς Σταθμούς), στα Γραφεία Τύπου, την ΕΡΤ, τα ΝΠΔΔ, τις επιχειρήσεις του Ευρύτερου Δημόσιου Τομέα, στο Ελληνικό Δημόσιο.


Οι δημοσιογράφοι συμμετέχουν με τον τρόπο αυτό και στις πανελλαδικές απεργιακές κινητοποιήσεις, που έχουν εξαγγελθεί για τις 19 και 20 Δεκεμβρίου 2007.


Όπωςς τονίζουν στην ανακοίνωσή τους, η Κυβέρνηση, παρά τη γενική αντίδραση των εργαζομένων της χώρας, επιμένει να τηρεί αδιάλλακτη στάση, επιζητώντας, κατά τρόπο αυταρχικό, να επιβάλλει την ενοποίηση ετερόκλητων Ασφαλιστικών Οργανισμών!


Με τον τρόπο αυτό και με την επιχειρούμενη λεηλασία των αποθεματικών τους, υγιή Ταμεία, τα οποία δεν επιβαρύνουν τον δημόσιο προϋπολογισμό ούτε κατά ένα ευρώ, είναι βέβαιο ότι θα καταντήσουν εντός ολίγων χρόνων ελλειμματικά σε σημείο που να κινδυνεύουν τα ασφαλιστικά δικαιώματα των ασφαλισμένων σε αυτά.


Άλλωστε, είναι προφανές ότι, με το πρόσχημα του εξορθολογισμού του ασφαλιστικού συστήματος, στην πραγματικότητα επιχειρείται η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, η περικοπή των συντάξιμων αποδοχών και η μείωση των συντάξεων.


Ο δημοσιογραφικός κόσμος απαιτεί:



  • Την άμεση απόσυρση των αντιδημοσιογραφικών ρυθμίσεων, που προωθούνται σε βάρος των Ταμείων από τα Υπουργεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Οικονομικών και όλων των αντιασφαλιστικών διατάξεων, οι οποίες αφορούν εργαζομένους, ασφαλισμένους, συνταξιούχους.

  • Την αυτοτέλεια και αυτοδιοίκηση των ασφαλιστικών Ταμείων μας και όχι την κατάργησή τους με τη μέθοδο της ενοποίησης.

  • Την αποτροπή κάθε απόπειρας ιδιωτικοποίησης του Ασφαλιστικού Συστήματος .

  • Την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων της τελευταίας 15ετίας.

  • Την καταβολή των οφειλομένων στα ασφαλιστικά Ταμεία μας.

  • Τη διατήρηση και αναβάθμιση των υπηρεσιών και παροχών.

  • Την εφαρμογή αποτελεσματικών μέτρων πλήρους ασφαλιστικής κάλυψης όλων των εργαζομένων με πλήρη κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα και εφαρμογή των Σ.Σ.Ε.

  • Την εξασφάλιση ενός ικανοποιητικού επιπέδου παροχών , αντιστοίχου των αναγκών και των απαιτήσεων κάθε εποχής για όλους τους ασφαλισμένους.

  • Την άμεση αύξηση των συντάξεων , ώστε να αναπληρωθούν οι τεράστιες απώλειες της τελευταίας 10ετίας.


Οι δημοσιογράφοι και όλοι οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ απαιτούν και δεν επαιτούν, αξιώνουν και δεν προκαλούν.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...