Ένα ιστολόγιο προβληματισμού και ανταλλαγής απόψεων κατοίκων και συλλόγων του 4ου διαμερίσματος Αθήνας.
To mail μας:nikosth2004@yahoo.gr
Το ιστολόγιο του περιοδικού "Μήνυμα για όλους", κατοίκων στα Σεπόλια.
(To ποτάμι στο φόντο ΔΕΝ είναι ο Κηφισσός! Δυστυχώς! Θα μπορούσε όμως να ξαναγίνει έτσι!)

18/6/08

ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΙΜΜΗ!


Από: http://xyta-lefkimis.blogspot.com/

Την Πέμπτη 12/06/08, οι κάτοικοι επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο κ. Σπύρο Γατσούλη και το Δημοτικό Συμβούλιο. Το μεγάλο ζήτημα που αφορά , όχι μόνο το συγκεκριμένο Δήμο , αλλά και ολόκληρο το νομό , είναι η χωματερή «Χ.Υ.Τ.Α.». Από τη μία οι κάτοικοι που αντιδρούν στο έργο και από την άλλη ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο ,όπως όλοι γνωρίζουμε , υποστηρικτές αυτού. Οι κάτοικοι απελπισμένοι , αφού έχουν ήδη ζητήσει βοήθεια και δεν την έχουν εισπράξει από πουθενά στρέφονται στα παρακάτω γεγονότα. Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισαν ομόφωνα την άμεση απομάκρυνση των ΜΑΤ και τη διακοπή των εργασιών. Ο Δήμαρχος κατά το παρελθόν για το μείζον ζήτημα «Χ.Υ.Τ.Α» επανειλημμένα έχει κοροϊδέψει τους κατοίκους. Το ίδιο βράδυ ο Δήμαρχος κ. Σπύρος Γατσούλης και το Δημοτικό Συμβούλιο μαζί με τους κατοίκους πήγαν στο τόπο του έργου φράζοντας την είσοδο με δύο αυτοκίνητα του Δήμου Λευκίμμης , ώστε την επόμενη ημέρα ο εργολάβος να μην συνεχίσει τις εργασίες . Πράγμα το οποίο δεν έγινε και το καταγράψαμε με την κάμερα μας. Αντίθετα , με την ευλογία του Δημάρχου συνεχίζονται οι εργασίες , ο οποίος για άλλη μία φορά πουλάει τους κατοίκους και παραδίδει τα κλειδιά στην αστυνομία. Ώστε, με τη σειρά της να απομακρύνει το πρωί τα δύο οχήματα του Δήμου και να συνεχιστεί το έργο κάτω από την επίβλεψη των αστυνομικών.

Στις 14 /06/08 τέσσερις εργαζόμενοι του έργου και είκοσι άνδρες των ΜΑΤ , όπως καταγράψαμε με τον φακό του Corfu News , συνεχίζουν τις εργασίες για την ολοκλήρωση του έργου . Οι κάτοικοι της Λευκίμμης , για άλλη μία φορά , δεν βρήκαν το δίκιο τους. Όμως, συνεχίζουν τον αγώνα τους και δίνουν όλοι ραντεβού στη λαϊκή συνέλευση του Σαββάτου στις 6:00 το απόγευμα . Η νέα – παλιά υπόσχεση προς τους κατοίκους παραμένει, δηλαδή η απομάκρυνση των ΜΑΤ και η διακοπή του έργου .Δυστυχώς για τους κατοίκους της Λευκίμμης κυριαρχεί η παραπλάνηση τους από όλους τους τοπικούς άρχοντες. Η παραπάνω υπόσχεση μένει στα λόγια , όπως γίνεται πάντα και το έργο συνεχίζεται με την βοήθεια του Δημάρχου , του Δημοτικού Συμβουλίου , της ΤΕΔΚ του Συνδέσμου Καθαριότητας αλλά με την προστασία των ΜΑΤ και της αστυνομίας.

Νέα τροπή των γεγονότων έχουμε την Δευτέρα 16/06/08 και ώρα 3:00 το μεσημέρι. Τότε κάποιοι κάτοικοι, επισκεφθήκαν τον χώρο και διαπίστωσαν ότι ο εργολάβος με τα μηχανήματα του αφθαίρετα κάνει διαπλάτοση του δρόμου παίρνοντας χωράφια από τους κατοίκους χωρίς την συγκατάθεση τους.

Οι κάτοικοι δυσαρεστημένοι και αβοήθητοι πηγαίνουν στη χωματερή «Χ.Υ.Τ.Α» και ζητάνε να φύγουν τα ΜΑΤ και να σταματήσει το έργο. Τίποτα από τα δύο δεν γίνεται.

Το απόγευμα στις 20:25 αρχίζει η 2η φάση της επίθεσης των ΜΑΤ κατά των κατοίκων οι οποίοι είχαν δημιουργήσει οδοφράγματα στον περιφερειακό δρόμο που οδηγεί στα «Μεσορράχια».

Η απειρία των επικεφαλής των ΜΑΤ δημιουργεί ένταση διότι δεν συγγρατούν κάποιους θερμόαιμους άνδρες των ΜΑΤ οι οποίοι χειρονομώντας, βρίζοντας και απειλόντας πετούσαν εκατοντάδες χημικά σε κατοικοιμένες περιοχές, κυνηγώντας τους κατοίκους ακόμη και μέχρι της κατοικίες. «Τα σπίτια και το Χωριό της Λευκίμμης που σεβάστηκαν ακόμη και οι κατακτητές Ιταλοί και Γερμανοί, βομβάρδιζαν με χημικά και πλαστικές σφαίρες τα ΜΑΤ παρουσία της ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας στο Νησί μας».

Οι συγκρούσεις μεταξύ των κατοίκων και των ΜΑΤ συνεχίζονται μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης.

Ο απολογισμός τέσσερις αστυνομικοί τραυματίες δύο συλλήψεις και πάρα πολλά ερωτηματικά για το πόσα θύματα πρέπει να θρηνήσουμε για να γίνει το αυτονόητο.

ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ






Παραθέτουμε την αγωνία ενός κάτοικου της Λευκίμμης, όπως δημοσιεύτηκε στο blog της Επιτροπής Αγώνα.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΩΜΑΤΕΡΗ Η ΛΕΥΚΙΜΜΗ!!!‏




Είμαι Λευκιμμιώτης και εγώ, εκεί μεγάλωσα και γνωρίζω πολύ καλά αυτό τον τόπο απο μικρο παιδί. Είναι το πιο αμόλυντο κομμάτι που έχει απομίνει απο τον οδοστρώτηρα του τουρισμού στην Κέρκυρα και όπως πάντα οι πλούσιοι που θα πετάξουν τα σκουπίδια τους? Εκεί που υπάρχουν φτωχοί,αγροτικός πληθυσμός και άνθρωποι του μόχθου πάγια τακτική των υπευθύνων της νομαρχίας της Κέρκυρας να υποβαθμίζει επί σειρά ετών ένα κομμάτι του νησιού τόσο εξόφθαλμα'.

Χρόνια θυμάμαι οι δρόμοι ήταν κατσικόδρομοι,λακούβες,καμιά υποδομή,κανένα ενδιαφέρον για τον τόπο μου απο την πολιτεία λες και ήμασταν ΚΟΥΡΔΟΙ......... Ναί ως κούρδους μας αντιμετώπιζαν,χωρίς να θέλω να προσβάλλω αυτόν τον περίφανο λαό' οι ανεύθυνοι αυτοί άνθρωποι οι ελεοινοί αυτοί τύποι προσβάλουν ακόμα μια φορά εμένα και τριάντα χιλιάδες και πλέον μόνιμους και απόδιμους κατοίκους αυτης της περιφέριας.

Στέλνοι ξένους εκτος Κερκύρας ΜΑΤ να χτυπήσουν ποιους? Ανθρώπους που αγαπούν τον τόπο τους που δεν δέχονται τα σκουπίδια και της βρωμίες των σφιγγοκολλάριων της πόλεως της Κέρκυρας και των κάθε είδους τυχάρπαστων,τυχοδιωκτών που δεν σέβονται το περιβάλλον του νησιού.

Ας πάρουν θέση επιτέλους επώνυμοι άνθρωποι που κατάγονται απο εκει, και οι οποίοι έχουν κάθε λόγο να αντισταθούν στην λαίλαπα του εκλεπτυσμένου φασισμού που έχει ενσκύψει σε όλους τους χώρους.

Δεν θα τους περάσει, πρώτα θα περάσουν πάνω απο νεκρούς,και αφου μας θάξουν όλους ας κάνουν χωματερή τον τόπο μου.







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...