Ένα ιστολόγιο προβληματισμού και ανταλλαγής απόψεων κατοίκων και συλλόγων του 4ου διαμερίσματος Αθήνας.
To mail μας:nikosth2004@yahoo.gr
Το ιστολόγιο του περιοδικού "Μήνυμα για όλους", κατοίκων στα Σεπόλια.
(To ποτάμι στο φόντο ΔΕΝ είναι ο Κηφισσός! Δυστυχώς! Θα μπορούσε όμως να ξαναγίνει έτσι!)

8/1/08

ΠΑΝΑΤΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ


ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Σε όλες τις συλλογικότητες
και τους πολίτες που μετέχουν στο Δίκτυο



Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι


Χρόνια πολλά και καλή χρονιά.


Το 2008 ξεκινά με ένα μεγάλο και σημαντικό αγώνα για τα κινήματα πόλης και τους ενεργούς πολίτες, που διεκδικούν πράσινους πνεύμονες παντού στην Αττική ως απάντηση στην οικολογική κρίση και την κλιματική αλλαγή.


Ο δήμος Ελληνικού, μαζί με τους δήμους Αλίμου, Αργυρούπολης, Γλυφάδας και τη Συσπείρωση φορέων και δημοτικών παρατάξεων των τεσσάρων δήμων, οργανώνουν στις 18, 19,20 Ιανουαρίου 2008 ένα 3ήμερο κινητοποίησης και δράσης των πολιτών, επιστημονικού διαλόγου και συνάντησης των κινημάτων, με κεντρικό περιεχόμενο:


ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΧΩΡΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΥΨΗΛΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ.


Στη διοργάνωση συνεργάζονται η Νομαρχία, η Τοπική  Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Αττικής (ΤΕΔΚΝΑ), το ΤΕΕ, ο ΔΣΑ, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, το ΕΜΠ, το ΕΚΑ και άλλοι φορείς.



ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ 3ΗΜΕΡΟΥ


18 /1 


πρωί :                   Δενδροφύτευση με συμμετοχή σχολείων της περιοχής.


                             Μέρα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης. Στην πρωτοβουλία μετέχουν η ΕΛΜΕ νότιας Αθήνας και σύλλογοι  δασκάλων .


13:00 :                  Μαθητική συναυλία με μαθητικά σχήματα


15:30 :                  Διημερίδα ( χαιρετισμοί, εισηγήσεις : Αθήνα, περιβάλλον, μητροπολιτικά πάρκα).



19/1


πρωί :                   Διημερίδα ( μελέτες υπουργείου, εισηγήσεις με θέματα της περιοχής  του αεροδρομίου, παρουσίαση της θέσης των 4 δήμων -   επιστημονική τεκμηρίωση)


7:00-10:00 μ.μ. :   Συνέλευση κινημάτων με θέμα «Πράσινοι πνεύμονες , ελεύθεροι χώροι : από τους τοπικούς αγώνες στο εναλλακτικό σχέδιο για τη σωτηρία της Αττικής»



20/1


πρωί :                  Δενδροφύτευση από φορείς και κατοίκους της περιοχής,


                            πολίτες και κινήματα της Αθήνας


απόγευμα :          μεγάλη συναυλία



Στο χώρο των εκδηλώσεων θα υπάρχουν περίπτερα για τα κινήματα και τις συλλογικότητες της Αττικής, όπου θα μπορούν να εκθέσουν το θέμα τους και να διανείμουν το υλικό τους.


Για όλα τα παραπάνω ενημερωθήκαμε στη συνάντηση του Συντονιστικού του Παναττικού Δικτύου, που έγινε στην Αγορά της Κυψέλης, την Παρασκευή 28/12, από τους δημάρχους Ελληνικού και Αλίμου κ.κ. Κορτζίδη και Ορφανό, από την αντιδήμαρχο Ελληνικού κα Γεωργακάκη  και τον σύμβουλο δήμου Ελληνικού κ. Μπαδογιάννη



ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Αποφασίσαμε να καλέσουμε τις συλλογικότητες του Παναττικού Δικτύου να συμμετάσχουν σε όλες τις δράσεις και πρωτ' απ' όλα στη Συνέλευση των Κινημάτων και τη Δενδροφύτευση στις 20 Ιανουαρίου.  


Μέσα στην επόμενη εβδομάδα σας παρακαλούμε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας στο χώρο των περιπτέρων των κινημάτων, που θα λειτουργεί στη διάρκεια του 3ημέρου, γιατί πρέπει να σχεδιαστεί και να στηθεί η υποδομή σύμφωνα με τις συγκεκριμένες ανάγκες.


Η παρουσία των κινημάτων στο χώρο αυτό δηλώνει, από τη μια, τη στήριξη στο αίτημα: ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ,  ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ και, από την άλλη, φέρνει σε επαφή τις αγωνιζόμενες συλλογικότητες στην Αττική και δημιουργεί δεσμούς για μελλοντικές κοινές δράσεις.



Για δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνείτε:


Κορωνάκης Τάσος:  6944740587, tkoronakis@gmail.com


Μαρτέν Νίκος:     210-3453877 ,  nmarten@otenet.gr   


Πορτάλιου Ελένη: 210-7512560 , portel@central.ntua.gr  


Τότσικας Πάνος: 2103815430,    ptots@tee.gr


Χαλάτσης Δημήτρης: 6948034131, halatsisd@yahoo.gr


Όσον αφορά τη συμμετοχή του Παναττικού Δικτύου αποφασίστηκαν, επίσης, πλην της συμμετοχής των συλλογικοτήτων στις βασικές δράσεις, η έκδοση φυλλαδίου και η διανομή του πριν το 3ήμερο με εξόρμηση στο Σύνταγμα και κατά τη διάρκεια του 3ημέρου, καθώς και  η παρουσία με πανώ και υλικά στο χώρο των περιπτέρων. Συζητείται, επίσης, η έκδοση αφίσας του Παναττικού Δικτύου  ή της συνέλευσης των κινημάτων, που μπορεί να χρηματοδοτηθεί από την κεντρική διοργάνωση.  


Την ενημέρωση συνέταξε η Ελένη Πορτάλιου



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...