Ένα ιστολόγιο προβληματισμού και ανταλλαγής απόψεων κατοίκων και συλλόγων του 4ου διαμερίσματος Αθήνας.
To mail μας:nikosth2004@yahoo.gr
Το ιστολόγιο του περιοδικού "Μήνυμα για όλους", κατοίκων στα Σεπόλια.
(To ποτάμι στο φόντο ΔΕΝ είναι ο Κηφισσός! Δυστυχώς! Θα μπορούσε όμως να ξαναγίνει έτσι!)

23/3/08

Επεισόδια στην τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας

Τρεις διαδηλωτές, μέλη της οργάνωσης Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα, ήταν τελικά εκείνοι που προσπάθησαν να διακόψουν την ομιλία του προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής «Πεκίνο 2008» με συνθήματα υπέρ του Θιβέτ.
Στα χέρια τους κρατούσαν μία μαύρη σημαία με τους πέντε Ολυμπιακούς κύκλους να εμφανίζονται σαν χειροπέδες. «Αν η Ολυμπιακή φλόγα είναι ιερή, τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι ακόμη περισσότερο. Δεν θα μπορούσαμε να αφήσουμε την κινεζική κυβέρνηση να αποκτήσει την Ολυμπιακή φλόγα, ένα σύμβολο ειρήνης, χωρίς να καταγγείλουμε τη δραματική κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα, λιγότερο από πέντε μήνες πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων» αναφέρεται σε ανακοίνωση της οργάνωσης στο Παρίσι.


Η οργάνωση επαναλαμβάνει επίσης το αίτημά της προς αρχηγούς κρατών, κυβερνήσεων και μέλη βασιλικών οικογενειών να μποϊκοτάρουν την τελετή Έναρξης των Αγώνων στις 8 Αυγούστου στο Πεκίνο.


Μεταξύ των τριών μελών της οργάνωσης ήταν και ο γενικός γραμματέας της Ρομπέρ Μενάρ, ο οποίος την Κυριακή τιμήθηκε από τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί με το παράσημο του Ιππότη της Λεγεώνας της Τιμής.


Οι τρεις διαδηλωτές οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα της αρχαίας Ολυμπίας όπου κρατούνται προκειμένου να οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πύργου με την κατηγορία της απρόκλητης έργω εξύβρισης και παράβαση άλλων διατάξεων. Καλά δεν έχει κανένας μυαλό στην κυβέρνηση; Ρεζίλι θα γίνουμε πάλι από τα διεθνή ΜΜΕ. Τα κινέζικα εμπορικά συμφέροντα στην Ελλάδα είναι φαίνεται πιο ισχυρά από τα ανθρώπινα ιδεώδη.


Δείτε τις σκηνές στην Αρχαία Ολυμπία εδώ:






alt : http://www.youtube.com/v/QOs0AHbVoiQ&hl=en

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...