Ένα ιστολόγιο προβληματισμού και ανταλλαγής απόψεων κατοίκων και συλλόγων του 4ου διαμερίσματος Αθήνας.
To mail μας:nikosth2004@yahoo.gr
Το ιστολόγιο του περιοδικού "Μήνυμα για όλους", κατοίκων στα Σεπόλια.
(To ποτάμι στο φόντο ΔΕΝ είναι ο Κηφισσός! Δυστυχώς! Θα μπορούσε όμως να ξαναγίνει έτσι!)

4/12/07

Ενάντια στην αντισφαλιστική καταιγίδα

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ   ΕΚΠ/ΚΩΝ  Π.Ε.


     «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»


1ου,3ου,4ου,5ου Γραφείων Π.Ε. Αθήνας


ΖΗΝΟΔΩΡΟΥ &ΙΦΙΓΕΝΕΙΑΣ


Τηλ.-Φαξ: 2105151072    


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ο σύλλογος εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ο Αριστοτέλης» σας καλεί την Τρίτη 11/12 στις 7.00 μ.μ. στο 48ο δημοτικό σχολείο Αθηνών (Αιλιανού 10α και Σερίφου, , σταθμός ΗΣΑΠ Κ.Πατησίων) σε σύσκεψη με θέμα τη δημιουργία επιτροπής αγώνα με στόχο την κοινή δράση για την απόκρουση της αντιασφαλιστικής καταιγίδας, για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων με βάση τις σύγχρονες ανάγκες.
Η πρόσκληση απευθύνεται στις ΕΛΜΕ, τους συλλόγους εκπ/κών Π.Ε., τα σωματεία εργαζομένων στους αντίστοιχους δήμους, στα παραρτήματα οικοδόμων, στα σωματεία των νοσοκομείων της περιοχής μας, στο σωματείο εργαζομένων στο Υπουργείο Γεωργίας, σε κάθε σωματείο ιδιωτικού ή δημόσιου τομέα που δραστηριοποιείται στην περιοχή μας, τους φορείς, τους συλλόγους γονέων, τις ενώσεις, σε όλους τους εργαζόμενους σε δημόσιο κι ιδιωτικό τομέα κι ανέργους που ζουν, δουλεύουν στα πλαίσια της περιοχής του συλλόγου μας (Ν.Φιλαδέλφεια, Ν.Χαλκηδόνα, Αν. Πατήσια, Κ. Πάτήσια, Κολιάτσου, Πλ. Αμερικής, Κολωνό, Σεπόλια, πλ. Βάθης).

Στη συνέχεια σας παραθέτουμε μέρος των αποφάσεων της Γ.Σ. του συλλόγου μας που αφορούν το ασφαλιστικό και την οργάνωση της δράσης μας.



ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΗΣ Γ.Σ.


ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠ/ΚΩΝ Α'ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ


«Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»


ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 21/11


ΣΤΟ 39ο ΔΗΜ.ΣΧΟΛ. ΑΘΗΝΩΝ



Ασφαλιστικά - Συνταξιοδοτικά:



  1. 1400 βασικό μισθό με ανσωμάτωση όλων των επιδομάτων πλην των οικογενειακών

  2. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων ΝΔ( Σιούφα) -ΠΑΣΟΚ( Ρέππα), των αντιασφαλιστικών διατάξεων.

  3. Ενιαία ασφαλιστικά δικαιώματα για όλους χωρίς διαχωρισμούς σε νέους - παλιούς ασφαλισμένους. Πραγματική δημόσια καθολική κοινωνική ασφάλιση.

  4. Πλήρη σύνταξη στα 30 χρόνια δουλειάς χωρίς όριο ηλικίας, ίση με τον καταληκτικό μισθό ή 55 χρονών. Κατάργηση της διάταξης για εξαγορά της στρατιωτικής θητείας.  Αναγνώριση του χρόνου αδιοριστίας ή ανεργίας ως συντάξιμου χρόνου. Αυτόματη αναγνώριση του χρόνου υπηρεσίας σε οποιοδήποτε ασφαλιστικό καθεστώς (δημόσιο, ΙΚΑ, κλπ.) χωρίς εξαγορά.

  5. Να δοθούν τώρα πίσω όλα τα κλεμμένα. Να εμποδιστεί κάθε χρηματιστηριακή ή επιχειρηματική κίνηση των ταμείων.  Εγγύηση του κράτους για τα αποθεματικά των ταμείων.

  6. Πλήρη, δωρεάν και υψηλής ποιότητας ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Καμία συμμετοχή των εργαζόμενων στις δαπάνες για την ιατροφαρμακευτική  περίθαλψη.

  7. Κατάργηση εδώ και τώρα της εισφοράς για κύρια σύνταξη. Συνολική μείωση των εργατικών εισφορών στην κατεύθυνση της κατάργησής τους και παράλληλα αύξηση των εισφορών κράτους και εργοδοτών.

  8. Καμιά συμμετοχή στο διάλογο- απάτη που νομιμοποιεί τις επιχειρούμενες αλλαγές.


Ο Σύλλογός μας



  • παίρνει πρωτοβουλία για το συντονισμό των συλλόγων και των σωματείων και ανταποκρίνονται σε κάθε ανοιχτό κάλεσμα Συλλόγου Π.Ε. ή πρωτοβάθμιου σωματείου

  • διοργανώνει σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο, μαζί με φορείς και σωματεία, καμπάνια για το ασφαλιστικό και τα ζητήματα της παιδείας με έκδοση ανακοινώσεων, αφίσας,  γράμματος για τους γονείς κλπ, οργάνωση εκδηλώσεων και συγκεντρώσεων


Πιο συγκεκριμένα για τη δράση του συλλόγου μας σ' αυτό το ζήτημα την επόμενη χρονιά



  • Διεύρυνση της λειτουργίας της ανοιχτής επιτροπής αγώνα από τη Γ.Σ.

  • Κάλεσμα μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Δεκέμβρη συλλόγους, φορείς, σωματεία των περιοχών μας για δημιουργία επιτροπής ενάντια στην αντιασφαλιστική επίθεση

  • Έκδοση γράμματος για τους γονείς για τα ζητήματα της εκπαίδευσης και του ασφαλιστικού στο πνεύμα των αποφάσεων της Γ.Σ.

  • Εκδηλώσεις για το ασφαλιστικό μαζί με άλλους φορείς και σωματεία

  • Διοργάνωση συγκεντρώσεων στα σχολεία με τους συλλόγους γονέων και τις ενώσεις για την ανάδειξη, συζήτηση και αγωνιστική διεκδίκηση των προβλημάτων


   Ειδικότερα για το ασφαλιστικό καλούμε τη  ΔΟΕ να αποφασίσει ότι, κάθε σχέδιο αντιασφαλιστικού νόμου, σημαίνει απεργιακό αγώνα διαρκείας, που ξεκινά με πενθήμερη απεργιακή κινητοποίηση και κλιμακώνεται με γενικές συνελεύσεις και ολομέλεια προέδρων.  Ταυτόχρονα, να απευθυνθεί από τώρα σε ομοσπονδίες και σωματεία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, στην κατεύθυνση πανελλαδικής πανεργατικής απεργιακής έκφρασης διάρκειας  και με στόχο την ανατροπή της αντιασφαλιστικής επίθεσης.


Στην ίδια κατεύθυνση καλούμε τη ΔΟΕ σε συντονισμό με τις υπόλοιπες Ομοσπονδίες της Εκπαίδευσης, τους φοιτητικούς Συλλόγους, τα σωματεία Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα, στην κατεύθυνση πανελλαδικής πανεργατικής απεργιακής έκφρασης διάρκειας  και με στόχο την ανατροπή της αντιασφαλιστικής επίθεσης.


Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ


ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...