Ένα ιστολόγιο προβληματισμού και ανταλλαγής απόψεων κατοίκων και συλλόγων του 4ου διαμερίσματος Αθήνας.
To mail μας:nikosth2004@yahoo.gr
Το ιστολόγιο του περιοδικού "Μήνυμα για όλους", κατοίκων στα Σεπόλια.
(To ποτάμι στο φόντο ΔΕΝ είναι ο Κηφισσός! Δυστυχώς! Θα μπορούσε όμως να ξαναγίνει έτσι!)

8/5/08

Στις 9 Μάη 2008 έχει οριστεί η τρίτη δικάσιμη


Ο αγώνας συνεχίζεται για πλήρη υπογειοποίηση των σιδηροδρομικών γραμμών, για δημιουργία πάρκου σε όλο το μήκος των υπογειοποιημένων γραμμών, για διατήρηση της ήπιας κυκλοφορίας στα σημερινά δεδομένα, για κατασκευή χαμηλών κτιρίων αποκλειστικά και μόνο για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.
Οι ένοχοι είναι γνωστοί και συνεχίζουν να εγκληματούν σε βάρος των τοπικών κοινωνιών και τόσων ανθρώπων, που με αυξανόμενη συχνότητα χάνουν τη ζωή τους.
Έχουν περάσει δύο χρόνια από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), που απορρίπτει ως ανεύθυνη την περιβαλλοντική τους μελέτη και αυτοί επανέρχονται με την ίδια μελέτη, βελτιωμένη στο χειρότερο, για να εισπράξουν αυτή τη φορά την άρνηση του Νομαρχιακού Συμβουλίου της Νομαρχίας Αθηνών.
Το διαμερισματικό συμβούλιο του 4ου διαμερίσματος του Δήμου Αθηναίων, αποφασίζει ομόφωνα στη συνεδρίαση της Τετάρτης 6-2-2008 υπέρ του συνόλου των αιτημάτων της επιτροπής πολιτών και ενημερώνει τον Κο Κακλαμάνη, ο οποίος συνεχίζει να κωφεύει.
Η επιτροπή πολιτών έχει προσφύγει στο ΣτΕ με αίτημα να γκρεμιστούν τα κτήρια που κατασκευάστηκαν μετά την απόφαση για σταμάτημα των έργων. Η συνεδρίαση του ΣτΕ έχει αναβληθεί δύο φορές με ευθύνη των κυβερνητικών φορέων, οι οποίοι υπεκφεύγουν μη καταθέτοντας φάκελο με τις θέσεις τους ως προς το επίδικο θέμα.
Στις 9 Μάη 2008 έχει οριστεί η τρίτη δικάσιμη και συνεχίζεται η υπεκφυγή των κρατικών φορέων, εκτός κι αν πάνω στη φούρια των τελευταίων μηνών ιδιωτικοποιήθηκε και η Κυβέρνηση. Προς το παρόν δεν μπορούμε να εξηγήσουμε διαφορετικά τις παρεμβάσεις- υπομνήματα αφενός της κοινοπραξίας SIEMENS AG-ΤΕΡΝΑ Α.Ε-ΑΚΤΩΡ Α.Ε, αφετέρου της Ε.ΔΙ.ΣΥ Α.Ε υπέρ των αρμοδίων υπουργών και κατά των κατοίκων του Δήμου Αθηναίων.
Αν τα ερωτήματα μας απαντηθούν θα επανέλθουμε μετά τις 9 Μάη 2008, γιατί εμείς πιστεύουμε ότι ο ενημερωμένος πολίτης είναι ενεργός πολίτης και εκείνος που μπορεί να αλλάξει τα πράγματα σε όφελος της κοινωνίας και όχι των μεγαλομιζαδόρων και όσων τους υποθάλπτουν.
Ελπίζουμε μέχρι τότε να έχουμε μια υπεύθυνη απάντηση και για το σκάνδαλο των νέων γραμμών του Ο.Σ.Ε, που εκσυγχρονίζονται με καρκινογόνα υλικά, σύμφωνα με πόρισμα κατατεθέν στις 18-12-2007 και το οποίο μας αφορά άμεσα, καθώς πολλοί όγκοι τέτοιου υλικού βρίσκονται πεταμένοι σε ελεύθερους χώρους της περιοχής μας.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΛΙΤΩΝ 4ου ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...