Ένα ιστολόγιο προβληματισμού και ανταλλαγής απόψεων κατοίκων και συλλόγων του 4ου διαμερίσματος Αθήνας.
To mail μας:nikosth2004@yahoo.gr
Το ιστολόγιο του περιοδικού "Μήνυμα για όλους", κατοίκων στα Σεπόλια.
(To ποτάμι στο φόντο ΔΕΝ είναι ο Κηφισσός! Δυστυχώς! Θα μπορούσε όμως να ξαναγίνει έτσι!)

29/1/08

Την Κυριακή 27/01 η Επιτροπή Πολιτών για τη διάσωση του Ελαιώνα οργάνωσε συγκέντρωση και πορεία


Συγκεντρώθηκαν γύρω στα 200 άτομα
, το πρωί της Κυριακής 27/1/08 στο σταθμό του Μετρό του Κεραμεικού, από εκεί πορεύτηκαν μέσα από τα στενά του Βοτανικού προς το χώρο όπου σχεδιάζεται να κατασκευαστεί
το γήπεδο του Παναθηναϊκού, δίπλα στο ρέμα του Προφήτη Δανιήλ. Εκεί φυτέψανε συμβολικά μια ελιά, δίνοντας την υπόσχεση ότι θα την προσέχουν και ότι σύντομα ο χώρος θα γεμίσει από δέντρα.


Από όλους εκφράστηκε η αγανάκτηση για τη στάση της πολιτείας και του δήμου, που παραδίδει ένα χώρο που θα μπορούσε να γίνει, χώρος πρασίνου και ανάσας για όλη την Αθήνα, στα μεγαλοσυμφέροντα των ΠΑΕ και του Βωβού. Μάλιστα σε ένα σύνθημα έγινε και λογοπαίγνιο με τα ονόματά τους "Μπάμπης Κακλαμάνης και Νικήτας Βωβός"!


Ο χώρος του ελαιώνα είναι μια τεράστια έκταση που εδώ και πάρα πολλά χρόνια οι διάφορες κυβερνήσεις και δημοτικές αρχές υπόσχονται την ανάπλασή του, χωρίς να έχει γίνει τίποτα ή μάλλον αφέθηκε να καταπατηθεί από μηχανουργία, μεταφορικές εταιρίες κ.λπ. καταστρέφοντάς τον. Απ' ότι φαίνεται πλέον έχει αποφασιστεί η ανάπλασή του!! Αυτό που σχεδιάζουν μάλλον εντάσεται στο γενικότερο σχέδιο για την παρακηφίσια περιοχή, όπου σιγά-σιγά καταργούνται τα εργοστάσια και ξεφυτρώνουν εμπορικά κέντρα και χώροι διασκέδασης τύπου FUN PARK, VILLAGE, κ.λπ.


Ο χώρος του ελαιώνα αφορά τους κατοίκους 4 τουλάχιστον δήμων:Αθήνας, Ρέντη, Αιγάλεω και Περιστέρι.


Καλό θα ήταν η επιτροπή να απευθυνθεί σε αυτούς τους κατοίκους ενημερώνοντάς τους και καλώντας τους να φτιάξουν επιτροπές αγώνα στις γειτονιές τους, μέσα από συνελεύσεις, έτσι ώστε ο αγώνας αυτός να μαζικοποιηθεί και να γίνει αντικείμενο των ίδιων των κατοίκων τωνγύρω περιοχών πρώτα απ' όλα. Γιατί χωρίς αυτούς καμιά επιτροπή από μόνη της δεν μπορεί να κάνει πολλά πράγματα.


Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά τη διάρκεια της πορείας οι ελάχιστοι κάτοικοι ξαφνιάστηκαν, αλλά και επιδοκίμαζαν τους διαδηλωτές. Κάποιοι μάλιστα παραπονέθηκαν ότι δεν ήξεραν τίποτα για την πορεία. Είχαν δίκιο γιατί η αφίσα καλούσε σε ραντεβού στις 12:00 στο σταθμό και για συζήτηση στη Γεωπονική. Άλλωστε η διάθεση να παλευτεί το θέμα αυτό φάνηκε και από την προσέλευση περισσότερου κόσμου στη σχολή, που και εκεί ακούστηκαν παράπονα για τη μη ενημέρωση.


Μετά τη δεντροφύτευση, λοιπόν, η πορεία κατέληξε στη Γεωπονική, όπου ακολούθησε ημερίδα.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...