Ένα ιστολόγιο προβληματισμού και ανταλλαγής απόψεων κατοίκων και συλλόγων του 4ου διαμερίσματος Αθήνας.
To mail μας:nikosth2004@yahoo.gr
Το ιστολόγιο του περιοδικού "Μήνυμα για όλους", κατοίκων στα Σεπόλια.
(To ποτάμι στο φόντο ΔΕΝ είναι ο Κηφισσός! Δυστυχώς! Θα μπορούσε όμως να ξαναγίνει έτσι!)

14/5/08

Κατάλογος με όλες τις "νόμιμες" κεραίες κινητής τηλεφωνίας στο Δήμο Αθηναίων


Θα ακολουθήσει ένας κατάλογος
με όλες τις κεραίες εντός των ορίων του δήμου Αθηναίων που έχουν αδειοδοτηθεί από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων ΕΕΤΤ.


Να σημειώσουμε ότι συχνότατα και κεραίες που έχουν άδεια από την ΕΕΤΤ, βρίσκονται να μην έχουν άλλες άδειες, όπως από την πολεοδομία ή νόμιμη παροχή ρεύματος, ή από την αρχαιολογική υπηρεσία για περιοχές ευθύνης της. Δηλαδή οι κεραίες που θα δείτε εδώ δεν σημαίνει ότι είναι και 100% τυπικές. Πολύ περισσότερο όμως θα μπορείτε εύκολα να διαπιστώσετε ότι μια κεραία είναι παντελώς παράνομη, αν δεν υπάρχει στον κατάλογο αυτό. Εκτός και αν τοποθετήθηκε μετά τον Απρίλιο του 2008.


Αυτά τα στοιχεία η ΕΕΤΤ θα όφειλε να τα έχει διαθέσιμα στο internet για κάθε πολίτη. Όμως όλοι αυτοί που κερδοσκοπούν παίζοντας παιχνιδάκια με την υγεία των πολιτών, αδιαφορούν για το δικαίωμα μας να γνωρίζουμε που υπάρχουν έστω οι νόμιμες κεραίες. Δυστυχώς ο γκανγκστερικός τρόπος που δρουν οι εταιρίες έχει βρει θερμό σύμμαχο μέσα στις κρατικές αρχές που δήθεν θα προστάτευαν του πολίτες, αλλά τελικά κάνουν ότι μπορούν για να προστατέψουν τις εταιρίες.


Μερικές πληροφορίες από την ΕΕΤΤ και μετά ο κατάλογος σε PDF


Για τη νόμιμη εγκατάσταση και λειτουργία μιας κεραίας κινητής τηλεφωνίας απαιτούνται σύμφωνα με το Ν. 3431/2006 σωρευτικά οι κάτωθι άδειες ή εγκρίσεις:


1) Περιβαλλοντική αδειοδότηση από την οικεία Γενική Γραμματεία της Περιφέρειας στην οποία ενσωματώνεται και η σύμφωνη γνώμη της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ) για την τήρηση των ορίων ασφαλούς έκθεσης του κοινού σε ηλεκτρομαγνητικά πεδία.


2) Άδεια κατασκευής κεραίας από την ΕΕΤΤ, που αφορά κυρίως την σκοπιμότητα του τηλεπικοινωνιακού μέρους της εγκατάστασης λαμβάνοντας υπόψη τα υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης συχνοτήτων


3) Έγκριση από την αρμόδια Πολεοδομική Υπηρεσία, για την τοποθέτηση της κεραίας και των σχετικών συναφών κατασκευών.


Για προϋφιστάμενες από τη δημοσίευση του Ν.3431/2006 κατασκευές κεραιών που στερούνται Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων, απαιτείται εντός προθεσμίας 12 μηνών, η οποία άρχεται από την έκδοση της Απόφασης του Υπουργού ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. που αναφέρεται στην παρ. 18 του άρθρου 31 ως άνω Νόμου, να προσαρμοστούν στη νέα Νομοθεσία και να υποβληθεί γι' αυτούς περιβαλλοντική Μελέτη ή Εκθεση, κατά περίπτωση, στην αρμόδια προς τούτο Αρχή. Η εν λόγω απόφαση με Αριθμ. ΥΠΕΧΩΔΕ/ΕΥΠΕ/οικ. 126884 δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 435/β/29-3-2007, ενώ η ως άνω αναφερόμενη προθεσμία δύναται να παραταθεί με κοινή Απόφαση των Υπουργών ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. Και Μ.Ε. Σημειώνεται ότι όλες οι κεραίες της κατηγορίας αυτής που έχουν λάβει Άδεια από την ΕΕΤΤ διαθέτουν γνωμάτευση από την ΕΕΑΕ για την τήρηση των ορίων ασφαλούς έκθεσης του κοινού σε ηλεκτρομαγνητικά πεδία.


Διευκρινίζεται ότι, σύμφωνα με την υπ' αριθ. 302/11/22-12-2003 Απόφαση της ΕΕΤΤ (ΦΕΚ 91/Β/23-01-2004), για τα μικροσυστήματα μικροκυψελών δεν απαιτείται η χορήγηση άδειας από την Υπηρεσία μας, με την προϋπόθεση ότι ο κάτοχος του κεραιοσυστήματος έχει γνωστοποιήσει στην ΕΕΤΤ τα πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά του τα οποία πληρούν τους όρους της εν λόγω Απόφασης.


Πατήστε εδώ για τον κατάλογο. Θα αργήσει λίγο να ανοίξει. 771 κεραίες είναι αυτές...



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...