Ένα ιστολόγιο προβληματισμού και ανταλλαγής απόψεων κατοίκων και συλλόγων του 4ου διαμερίσματος Αθήνας.
To mail μας:nikosth2004@yahoo.gr
Το ιστολόγιο του περιοδικού "Μήνυμα για όλους", κατοίκων στα Σεπόλια.
(To ποτάμι στο φόντο ΔΕΝ είναι ο Κηφισσός! Δυστυχώς! Θα μπορούσε όμως να ξαναγίνει έτσι!)

22/11/08

Από τη χθεσινή συνάντηση της Συντακτικής Επιτροπής για το "Μήνυμα"

Μιάμιση ώρα τελικά είναι λίγο, πολύ λίγο… Τι να πεις από όλα αυτά που συνέβησαν τις βδομάδες που δεν βρεθήκαμε. Και μόνο να τα ιεραρχήσεις, τα προβλήματα και να τα βάλεις σε μια σειρά, να ζητήσεις διευκρινίσεις για κάποια από αυτά, ο χρόνος κυλά σα νερό…


Την ενημέρωση έκανε ο Δημήτρης Κατής. Είπε ότι στο προηγούμενο φύλλο τυπώσαμε 1.800 φύλλα και τρεις βδομάδες μετά, έχουν μείνει μόνο πενήντα φύλλα. Ήταν και η συναυλία που διοργανώθηκε στο πάρκο της Ακαδημίας του Πλάτωνα, από τους κατοίκους της περιοχής και τον ΣΚΑΪ με αφορμή την ανάδειξη του προβλήματος με το οικόπεδο που θέλει να χτίσει το διοικητήριό της η Νομαρχία Αθηνών και εκεί, από τον πάγκο μας, δώσαμε 600 φύλλα στον κόσμο που ήρθε…


Γενικότερα πάντως, το φύλλο είχε θέματα και έγινε παντού ανάρπαστο κι αυτό μας βάζει σε ακόμα μεγαλύτερες ευθύνες, καθώς  έχει ανέβει ψηλά ο πήχης κι εκεί πρέπει να τον κρατήσουμε.


Το σημαντικό είναι ότι δεν έχουμε καμία οικονομική εκκρεμότητα σχετικά με την έκδοση, ενώ άρχισαν να εισπράττονται, εκτός από τις συνδρομές και οι διαφημίσεις.


Για το επόμενο φύλλο έχουμε τρία μεγάλα ζητήματα. Το ένα αφορά το θέμα με τις εξελίξεις στον Πλάτωνα σχετικά με το οικόπεδο της Νομαρχίας και την ανάδειξη της ιστορίας της περιοχής γενικότερα, το άλλο αφορά τον προαστιακό σιδηρόδρομο και εδώ έχουμε τη δυνατότητα να αποκαλύψουμε με σχέδια δικά τους τι ετοιμάζουν για τα Σεπόλια, ενώ το τρίτο αφορά την ενεργοποίηση της εκπαιδευτικής κοινότητας για το οικόπεδο των 50 Γυμνασίου και Λυκείου που ζητάνε να βγει από τα ΣΔΙΤ και να προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς το χτίσιμό του.


Ένα άλλο μεγάλο θέμα που δεν αφορά αποκλειστικά την περιοχή μας, αλλά θα το βρούμε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο μπροστά μας καθώς είναι δραματικές οι οικονομικές εξελίξεις αφορά τη φτώχεια και την ακρίβεια που μαστίζουν όλο και περισσότερους Ανθρώπους.


Συζητήσαμε πολύ ώρα, για το καθένα ξεχωριστά. Είπαμε, έχουν και τα καλά τους αυτές οι συναντήσεις. Ωστόσο η καταληκτική ημερομηνία για όσους θα ήθελαν να στείλουν κείμενα προς δημοσίευση (και αυτό δεν αφορά ΜΟΝΟ τα μέλη της Συντακτικής Επιτροπής αλλά κάθε ενεργό πολίτη που έχει κάτι να πει) είναι η ερχόμενη Παρασκευή 28 Νοεμβρίου, αν θέλουμε να έχουμε το φύλλο πριν κλείσουν τα σχολεία μας για τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές.


Σας περιμένουμε…



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...