Ένα ιστολόγιο προβληματισμού και ανταλλαγής απόψεων κατοίκων και συλλόγων του 4ου διαμερίσματος Αθήνας.
To mail μας:nikosth2004@yahoo.gr
Το ιστολόγιο του περιοδικού "Μήνυμα για όλους", κατοίκων στα Σεπόλια.
(To ποτάμι στο φόντο ΔΕΝ είναι ο Κηφισσός! Δυστυχώς! Θα μπορούσε όμως να ξαναγίνει έτσι!)

12/1/08

Σπουδαστές στους δρόμους ξανά…


Συνθήματα στους τοίχους γραμμένα με σπρέι που αποτυπώνουν την αλήθεια...


Η ώρα του αγώνα είναι ιερή...

Συλλαλητήριο στα Προπύλαια
και στη συνέχεια πορεία προς τη Βουλή πραγματοποίησαν χθες το μεσημέρι σπουδαστές των ΤΕΙ αντιδρώντας στην υποχρηματοδότηση, των σχολών τους και στην εφαρμογή της κοινοτικής οδηγίας 36/05 που εξισώνει τα πτυχία των κολεγίων με τα δικά τους.
Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν και καθηγητές των ΤΕΙ, μετά την απόφαση της Ομοσπονδίας τους να κηρύξει τρίωρη στάση εργασίας (11-14 μμ) για τη διευκόλυνσή τους.
Η απόφαση για τη χθεσινή κινητοποίηση των σπουδαστών ελήφθη από το Πανελλαδικό Συντονιστικό Αγώνα ΤΕΙ και στη συγκέντρωση είχαν προσέλθει σπουδαστές από τη Σπάρτη, την Καλαμάτα, την Αρτα, τη Χαλκίδα, την Κρήτη, την Πάτρα και άλλες πόλεις.
Με βασικό σύνθημα «Καμία ανοχή - καλύτερες συνθήκες», οι σπουδαστές πραγματοποίησαν πορεία, διεκδικώντας αναβάθμιση των σπουδών τους, ενώ κάνουν λόγο για ελλείψεις βιβλίων και καθηγητών, κακογραμμένες σημειώσεις, εργαστήρια που δεν γίνονται και μη ορισμό επαγγελματικών δικαιωμάτων στις ειδικότητές τους. Επίσης, ζητούν αύξηση της χρηματοδότησης για την Παιδεία στο 15%, γενναία χρηματοδότηση των ΤΕΙ και ενιαία ανώτατη εκπαίδευση, δημόσια και δωρεάν για όλους.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...