Ένα ιστολόγιο προβληματισμού και ανταλλαγής απόψεων κατοίκων και συλλόγων του 4ου διαμερίσματος Αθήνας.
To mail μας:nikosth2004@yahoo.gr
Το ιστολόγιο του περιοδικού "Μήνυμα για όλους", κατοίκων στα Σεπόλια.
(To ποτάμι στο φόντο ΔΕΝ είναι ο Κηφισσός! Δυστυχώς! Θα μπορούσε όμως να ξαναγίνει έτσι!)

5/9/12

ΑΛΛΑΓΗ ΗΜΕΡΑΣ ΓΙΑ ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 7.30 μ.μ. ΣΤΟ ΒΟΥΣΤΑΣΙΟ

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 4 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 6 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ 7ο ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟΥ

Την Πέμπτη, στις 30, έγινε η πρώτη συνάντηση της Λαϊκής Συνέλευσης μετά τον Αύγουστο.
Λιγότερο ή περισσότερο, ο καθένας μας ζει ήδη με μεγάλα προβλήματα, συνέπεια των μέτρων της γνωστής πολιτικής, για να μην κουραζόμαστε με πολλά λόγια. Λιγότερο ή περισσότερο, όλοι έχουμε μια ενημέρωση για το τρίτο πακέτο «σωτηρίας της χώρας» που θα σημάνει την κοινωνική και οικονομική ισοπέδωση των εργαζόμενων οικογενειών μας, την τελική κατάργηση κάθε δημόσιας υπηρεσίας και παροχής και το ολοκληρωτικό ξεπούλημα όλης της δημόσιας περιουσίας.
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, όσοι συμμετείχαμε, συζητήσαμε σοβαρά ζητήματα που έβαλε ο καθένας καθώς και τους τρόπους που θα ακολουθήσουμε σαν Λαϊκή Συνέλευση για να δυναμώσουμε την αλληλεγγύη μεταξύ μας αλλά και με άλλους κατοίκους στις γειτονιές μας, για να αντιμετωπίσουμε την επίθεση που μας έχουν εξαπολύσει, για να αγωνιστούμε για τη ζωή μας και ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας.
Συζητήσαμε:
- Τη φορολεηλασία εργαζόμενων, συνταξιούχων ακόμη και άνεργων για να πληρωθούν οι δανειστές: χαράτσι στα ακίνητα πάλι μέσα από τη ΔΕΗ, δυσβάστακτοι φόροι με τα εκκαθαριστικά που πολλοί, πια, δεν μπορούμε να πληρώσουμε.
- Τη σοβαρή επιδείνωση στα ζητήματα της υγείας: κλείσιμο νοσοκομειακών μονάδων και κατάργηση κλινικών, φάρμακα που πρέπει να τα πληρώνουμε, επισκέψεις που πρέπει να πληρώνουμε γιατί δεν βρίσκουμε ραντεβού, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό υπό διωγμό και σε ανεπάρκεια.
- Την κατάσταση κατάρρευσης σε όλη την κλίμακα της αγωγής και εκπαίδευσης:παιδικοί σταθμοί με σύντομη ημερομηνία λήξης στη λειτουργία τους γιατί οι δήμοι δεν έχουν χρήματα και η συγκυβέρνηση δεν τους δίνει, δημοτικά – γυμνάσια και λύκεια που θα στοιβάξουν τα παιδιά μας γιατί δεν θα διοριστούν εκπαιδευτικοί, χωρίς θέρμανση και υλικά (υγιεινής, γραφική ύλη) γιατί οι δήμοι δεν έχουν χρήματα και της συγκυβέρνησης δεν της περισσεύουν.
- Την επίθεση ενάντια στα δημοκρατικά αλλά και τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα, απαραίτητη και αναγκαία πολιτική πρακτική για να εμπεδωθεί ακόμη περισσότερο ο φόβος τόσο απέναντι στον «δυνατό» όσο και απέναντι στον «διαφορετικό», κυρίως τους μετανάστες, που τόσο τον χρειάζονται για να μας επιβάλλουν τη συνολικά αδίστακτη αντιλαϊκή πολιτική τους.

Αποφασίσαμε:
- Να συμμετέχουμε ενεργά σε κάθε πρωτοβουλία συμπαράστασης στον γείτονά μας Πέτρο Κ., με οικογένεια, δημόσιο υπάλληλο που συνελήφθη κάτω από το σπίτι του και παραπέμπεται με βαριές και ψευδείς κατηγορίες γιατί τόλμησε να ρωτήσει όργανον της τάξεως για τις κλωτσιές απέναντι σε δεμένο με χειροπέδες.
- Να συμμετέχουμε στην κινητοποίηση προσωπικού και κατοίκων για να μην μπει σε τροχιά κλεισίματος το 7Ο Θεραπευτήριο στην Καυταντζόγλου - Πατήσια, τη Δευτέρα 3/9 στις 10:30 το πρωί.
Όλες και όλοι όσοι έχουμε συμμετάσχει στις συναντήσεις, στις εκδηλώσεις , τις κινητοποιήσεις της Λαϊκής Συνέλευσης εδώ και ένα χρόνο, δίνουμε νέο ραντεβού, καλούμε κι άλλους γείτονες και φίλους

ΠΕΜΠΤΗ 6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ, στις 7:30, στο ΒΟΥΣΤΑΣΙΟ (πίσω από Κολυμβητήριο)

Για να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε τις δράσεις μας για τα άμεσα ζητήματα:
- Της αντιμετώπισης της φοροληστείας των εργαζόμενων οικογενειών μας, με αιχμή το χαράτσι και αξιοποιώντας ό,τι έχουμε πετύχει με τους αγώνες μας μέχρι σήμερα.
- Της υπεράσπισης της δημόσιας αγωγής και παιδείας και των δικαιωμάτων όλων των παιδιών.
Με τα σωματεία μας, τους άνεργους, τις άλλες λαϊκές συνελεύσεις και επιτροπές στις γειτονιές, τους συνταξιούχους, θα οργανώσουμε και την «υποδοχή» του τρίτου πακέτου «σωτηρίας μας».
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...