Ένα ιστολόγιο προβληματισμού και ανταλλαγής απόψεων κατοίκων και συλλόγων του 4ου διαμερίσματος Αθήνας.
To mail μας:nikosth2004@yahoo.gr
Το ιστολόγιο του περιοδικού "Μήνυμα για όλους", κατοίκων στα Σεπόλια.
(To ποτάμι στο φόντο ΔΕΝ είναι ο Κηφισσός! Δυστυχώς! Θα μπορούσε όμως να ξαναγίνει έτσι!)

25/11/07

Η Συντακτική Επιτροπή έγινε

Μαζευτήκαμε την Παρασκευή 23/11, ώρα 7.30, όπως είχαμε προγραμματίσει. Μιλήσαμε για πολλά πράγματα. Θα μπορούσαμε άνετα να περάσουμε και τις εννέα η ώρα το βράδυ αλλά οι υποχρεώσεις μας πίεζαν κι έτσι είμαστε πιο σύντομοι. Μπήκε ένα θέμα για τις διαφημίσεις καθώς και την ανάγκη να κινηθούμε σωστά για την είσπραξή του.


Θέματα που μας απασχόλησαν και που θα τα δείτε αποτυπωμένα στο επόμενο φύλλο της εφημερίδας ήταν το δημοσίευμα για τον Παιδικό Σταθμό που έχει «ουρά» και η συνέχεια του, καθώς υπήρξαν αντιδράσεις από υψηλά κλιμάκια του Δήμου Αθηναίων. Ο Λουκάς έχει ετοιμάσει κείμενο που αφορά τους δασκάλους, υπάρχουν εξελίξεις σχετικά με το νηπιαγωγείο, συνέχεια στο θέμα του ερειπίου δίπλα στο 50 Λύκειο. Χρωστάμε ένα σχόλιο στον πρόεδρο του ΟΝΑ κ. Κικίλια σχετικά με την πρότασή του στο Διαμερισματικό να «χαλάσουν» το γήπεδο μπάσκετ στην πλατεία Σωτήρη Πέτρουλα, στο Κολωνό και να φτιάξουν στη θέση του ένα γηπεδάκι 5Χ5.


Κι ακόμα συνέχεια για τον Προαστιακό σιδηρόδρομο, σχόλιο για τις αυξήσεις 4,5% στα δημοτικά τέλη, για το 2,8% της Παιδείας στο νέο προϋπολογισμό που απέχει πολύ από το 5% που υπόσχονταν, να δούμε μέσα από συνεντεύξεις με μαθητές Λυκείου τι είναι αυτό που τους οδηγεί στις καταλήψεις, καθώς και προβολή της πολιτιστικής δουλειάς που κάνει το θέατρο «Επί Κολωνώ», ένα αξιόλογο θέατρο δίπλα μας, στη Ναυπλίου που δεν το ξέρουμε.


Φυσικά η εφημερίδα δεν μπορεί να μην ασχοληθεί με το Ασφαλιστικό, ένα κοινωνικό θέμα που μας αφορά και μας απασχολεί όλους σε επίπεδο κοινωνίας. Χρειάζεται να πάρουμε μια πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης και μάλιστα ένα πρώτο βήμα είναι αναγκαίο να γίνει πριν από την πανελλαδική απεργία της 12ης Δεκέμβρη. Μια μικρή αφίσα και μια ανακοίνωση ίσως είναι αναγκαία.


Την επόμενη Παρασκευή 30/11 θα έχουμε ξανά Συντακτική επιτροπή. Να οριστικοποιήσουμε εξώφυλλο και να παραδώσουμε τις εκκρεμότητες. Στόχος είναι να βγει το φύλλο πριν από τα Χριστούγεννα.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...