Ένα ιστολόγιο προβληματισμού και ανταλλαγής απόψεων κατοίκων και συλλόγων του 4ου διαμερίσματος Αθήνας.
To mail μας:nikosth2004@yahoo.gr
Το ιστολόγιο του περιοδικού "Μήνυμα για όλους", κατοίκων στα Σεπόλια.
(To ποτάμι στο φόντο ΔΕΝ είναι ο Κηφισσός! Δυστυχώς! Θα μπορούσε όμως να ξαναγίνει έτσι!)

16/6/08

ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ!

 Την περασμένη εβδομάδα είχαμε νέες εξελίξεις, αρνητικές, στο θέμα της υπογειοποίησης των γραμμών του ΟΣΕ και του Προαστιακού. Υπόγραφηκε κοινή απόφαση τεσσάρων υπουργών για τη συνέχιση των έργων, στην επίγεια μορφή τους.
Και όλα αυτά παρά τον αγώνα των κατοίκων εδώ και οχτώ χρόνια που στη συντρηπτική τους πλειοψηφία θέλουν και απαιτούν να υπογειοποιηθούν οι γραμμές, για να μη καταστραφεί η γειτονιά τους.
Η αντίδραση των κατοίκων ήταν άμεση. Συγκεντρώθηκαν στο σημείο που ξεκίνησαν τα έργα και τα σταμάτησαν. Επίσης πήγαν στη συνεδρίαση του Διαμερισματικού συμβούλιου του 4ου διαμερίσματος όπου απαίτησαν να παρθεί απόφαση για σταμάτημα των έργων και να μπουν οι σύμβουλοι επικεφαλής της αντίδρασης των κατοίκων, που υποτίθεται ότι τους εκπροσωπούν και για να φανούν συνεπείς στις προηγούμενες αποφάσεις τους υπέρ της υπογειοποίησης.  Εκεί όμως οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας, της παράταξης του Κακλαμάνη, στηριζόμενοι σε δήθεν διαδικαστικά κωλύματα αρνήθηκαν να παρθεί απόφαση διαλύοντας τη συνεδρίαση.
Οι κάτοικοι παραμένουν σε επιφυλακή καθημερινά και όπου χρειαστεί παρεμβαίνουν για το σταμάτημα των παράνομων έργων. Παράλληλα καλούν και σε συγκέντρωση την Τετάρτη 18-6, στο σημείο που ξεκίνησαν τα έργα Μαρωνείας και Κωνσταντινουπόλεως, στις 6:30 ο απόγευμα!


  



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...