Ένα ιστολόγιο προβληματισμού και ανταλλαγής απόψεων κατοίκων και συλλόγων του 4ου διαμερίσματος Αθήνας.
To mail μας:nikosth2004@yahoo.gr
Το ιστολόγιο του περιοδικού "Μήνυμα για όλους", κατοίκων στα Σεπόλια.
(To ποτάμι στο φόντο ΔΕΝ είναι ο Κηφισσός! Δυστυχώς! Θα μπορούσε όμως να ξαναγίνει έτσι!)

4/11/08

Κινητοποιηση για τον Προαστιακό.




Συγκέντρωση την Κυριακή, 9.11.2008 στις 11 το πρωί, στο τείχος του αίσχους Κωνσταντινουπόλεως και Μαρωνείας.




 Το θέμα του προαστιακού και η αναβάθμιση του σημερινού σιδηροδρόμου απασχολεί σοβαρά τον πληθυσμό των δήμων από τους οποίους διέρχονται τα τρένα. Τοπικά κινήματα πολιτών και δημοτικές κινήσεις, δημοτικές αρχές και φορείς έχουν αμφισβητήσει το έργο και έθεσαν αιτήματα ανασχεδιασμού του με πλήρη υπογειοποίηση. Εχουν δοθεί αγώνες, έχουν κερδηθεί ορισμένοι επί μέρους στόχοι. Όμως ο κύριος στόχος της πλήρους υπογειοποίησης φαίνεται να απέχει πολύ από την πραγματικότητα, παρά τις ψευδαισθήσεις που καλλιεργήθηκαν με την απόφαση του ΣτΕ. Το αίτημα της δημιουργίας ενός «πράσινου» διαδρόμου που θα διασχίζει και θα αναβαθμίζει αισθητικά και περιβαλλοντικά την πόλη μας δεν φαίνεται να απασχολεί του αρμόδιους φορείς.


Η κρατική εξουσία (Υπουργείο Μεταφορών, ΟΣΕ) με την κοινή υπουργική απόφαση (ΚΥΑ 10/6/2008, Χατζηδάκης, Σουφλιάς, Λιάπης και Κιλτίδης), η δημοτική αρχή (Δήμαρχος Κακλαμάνης και η πλειοψηφία του Δημ. Συμβουλίου), τα εύκολα κέρδη των εργολάβων (ΑΚΤΩΡ, SIEMENS κλπ), η γραφειοκρατία και η ανυπαρξία ελεγκτικών μηχανισμών του κρατικού μηχανισμού, η εθελοτυφλία της Δικαιοσύνης (καταστρατήγηση της απόφασης του ΣτΕ 3520/2006 για πλήρη υπογειοποίηση στα όρια του Δήμου Αθηναίων χωρίς ίχνος αντίδρασης) συγκροτούν μια συμμαχία σε ευθεία αντίθεση με τη βούληση των κατοίκων της περιοχής αλλά και με αποφάσεις φορέων (Νομαρχ. Συμβούλιο, Διαμερισματικό Δημοτικό Συμβούλιο).




 Η εξυπηρέτηση συμφερόντων δεν μπορεί να είναι ο άξονας κυβερνητικών πολιτικών σε μια πόλη με το λιγότερο πράσινο στην Ευρώπη. Οι κάτοικοι της περιοχής αγανακτισμένοι αντιστέκονται και απαιτούν να σταματήσουν και να κατεδαφιστούν τα παράνομα έργα και να ξεκινήσουν τα έργα της βέλτιστης λύσης της πλήρους υπογειοποίησης του σιδηροδρομικού διαδρόμου που διέρχεται μέσα από την πόλη μας, της δημιουργίας άξονα πρασίνου, ποδηλατοδρόμων, πεζόδρομων και λοιπών κοινόχρηστων χώρων. Διεκδικούν την πόλη τους χωρίς διαχωριστικά τσιμεντένια τείχη και χωρίς την περαιτέρω επιβάρυνση του κυκλοφοριακού προβλήματος.




 Καλούμε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας,  για να δούμε από κοντά και για ν«ξεναγηθούμε»  στα τσιμεντένια τείχη και τις κατασκευές του αίσχους, που με περισσή σπουδή και ταχύτητα εκτέλεσης που θα ζήλευαν πολλά άλλα δημόσια έργα, εμφυτεύονται στο κέντρο της πόλης μας.





ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΛΙΤΩΝ 4ΟΥ ΔΗΜ. ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΑΘΗΝΑΣ



ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΥ





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...