Ένα ιστολόγιο προβληματισμού και ανταλλαγής απόψεων κατοίκων και συλλόγων του 4ου διαμερίσματος Αθήνας.
To mail μας:nikosth2004@yahoo.gr
Το ιστολόγιο του περιοδικού "Μήνυμα για όλους", κατοίκων στα Σεπόλια.
(To ποτάμι στο φόντο ΔΕΝ είναι ο Κηφισσός! Δυστυχώς! Θα μπορούσε όμως να ξαναγίνει έτσι!)

5/1/08

Χωρίς φυσικό αέριο τα 62 και 146 δημοτικά

 

Το διαβάσαμε στη συνήθως καλά πληροφορημένη εβδομαδιαία εφημερίδα «ΤΟ ΠΑΡΟΝ» της 30/12/2007-σελ.21 στη στήλη «Δημοτικές Παρωδίες» που επιμελείται ο Βίκτωρ και... αδυνατούμε να το πιστέψουμε:


Εγκρίθηκε και υπεγράφη μεταξύ του Δήμου Αθηναίων και του υπουργείου Εσωτερικών προγραμματική σύμβαση με βάση την οποία 70 περίπου σχολικές μονάδες, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί καθώς και σχολεία (Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια), κλειστές αθλητικές εγκαταστάσεις και δύο μεγάλα κτίρια του δήμου θα συνδεθούν με τον αγωγό φυσικού αερίου και θα αντικατασταθούν οι καυστήρες πετρελαίου με καυστήρες φυσικού αερίου, προκειμένου να υπάρξει εξοικονόμηση ενέργειας και μείωση των ρυπογόνων εκπομπών από το πετρέλαιο...


Το εκπληκτικό είναι ότι ανάμεσα στα σχολεία που έχουν εγκριθεί η σύνδεσή τους είναι τα 53 Γυμνάσιο και Λύκειο, επί της οδού Γράμμου στα Σεπόλια, όχι όμως τα 62 και 146 Δημοτικά που... γειτνιάζουν κυριολεκτικά με τις δύο δευτεροβάθμιες σχολικές μονάδες.


Ειλικρινά δεν καταλαβαίνουμε τη λογική των ιθυνόντων. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα μείνουν, δήμος και υπουργείο Εσωτερικών στις εξαγγελίες και στην προγραμματική σύμβαση και ότι σύντομα θα δούμε όλα τα δημόσια και δημοτικά κτίρια να συνδέονται με το φυσικό αέριο...


Για την ιστορία, τα 144 και 163 Δημοτικά και το 140 Νηπιαγωγείο (Μετοχίτη και Χατζηαποστόλου) είναι ήδη μέσα στα σχολεία που έχουν επιλεγεί και περιλαμβάνονται στον κατάλογο των κτιρίων στα οποία μόλις αρχίζει το έργο αυτό ή έχουν ήδη δημοπρατηθεί.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...