Ένα ιστολόγιο προβληματισμού και ανταλλαγής απόψεων κατοίκων και συλλόγων του 4ου διαμερίσματος Αθήνας.
To mail μας:nikosth2004@yahoo.gr
Το ιστολόγιο του περιοδικού "Μήνυμα για όλους", κατοίκων στα Σεπόλια.
(To ποτάμι στο φόντο ΔΕΝ είναι ο Κηφισσός! Δυστυχώς! Θα μπορούσε όμως να ξαναγίνει έτσι!)

13/2/11

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΑΝΩ ΠΑΤΗΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Το κείμενο αυτό μοιράζεται στα Α. Πατήσια και την ευρύτερη περιοχή του 7ου Νοσοκομείου ΙΚΑ. Καταλήχθηκε μετά από σύσκεψη συλλογικοτήτων που πραγματοποιήθηκε τη περασμένη εβδομάδα στη περιοχή, με πρωτοβουλία του σωματείου του νοσοκομείου,  όπου συμφωνήθηκε ότι το κλείσιμο των νοσοκομείων αφορά και τους κατοίκους των περιοχών όπου αυτά βρίσκονται.Το πρώτο μοίρασμα έγινε χθες Σάββατο στο σταθμό των Α. Πατησίων και η ανταπόκριση του κόσμου ήταν όχι μόνο θετική αλλά κάποιοι δήλωσαν τη διάθεσή τους να συμμετάσχουν στις κινήσεις της πρωτοβουλίας από 'δω και πέρα.

Ψηφίζεται το Σχέδιο Νόμου "Διαρθρωτικές αλλαγές στο σύστημα υγείας και άλλες διατάξεις". Το σχέδιο αυτό αποτελεί ουσιαστικά μια πρώτη γεύση εφαρμογής ενός είδους Καλλικράτη στο χώρο της υγείας στην πρωτοβάθμια περίθαλψη. Οι κλάδοι υγείας των ασφαλιστικών ταμείων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, του ΟΠΑΔ, του ΟΑΕΕ, του ΟΓΑ και οι μονάδες υγείας τους (κατά βάση νοσοκομεία και πολυιατρεία του ΙΚΑ, αλλά και τα κέντρα υγείας με  τα περιφερειακά-αγροτικά τους  ιατρεία στην ύπαιθρο  και τα δημοτικά ιατρεία) ενοποιούνται  σε ένα νέο οργανισμό με την ονομασία Εθνικός Οργανισμός Παροχών Υπηρεσιών Υγείας στον οποίο μπορούν να εντάσσονται  και άλλοι Ασφαλιστικοί Οργανισμοί παροχής υγείας που λειτουργούν ως νομικά πρόσωπα δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου. Στη βάση αυτή:

Πάμε να δούμε ένα ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ;

Στην ΕΚΑΠ σήμερα το απόγευμα, στις 5.30, κόβουν την πίτα τους στο συνεργατικό καφενείο, Τηλεφάνους και Μοναστηρίου, δίπλα στο πάρκο της Ακαδημίας του Πλάτωνα. Αλλά δεν πρόκειται για μια απλή κοπή πίτας από αυτές που κόβουν κατά εκατοντάδες σύλλογοι και φορείς αυτές τις μέρες.

Μετά την κοπή θα ακολουθήσει η προβολή ενός πολύ ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ, “Σεμνών Θεών” λέγεται, από τις ανασκαφές της υπόγειας γέφυρας στη Λένορμαν. Τότε που τα συνεργεία έπεσαν πάνω σε ένα θησαυρό πολιτισμού. Τις ανασκαφές παρακολουθούσε, εκ μέρους της αρχαιολογικής υπηρεσίας η κ. Πόπη Παγγελή, ενώ ο τις κατέγραφε με την κινηματογραφική του κάμερα ο σκηνοθέτης Φίλιππος Κουτσαύτης. Αυτός που για δέκα χρόνια κατέγραφε κάτι ανάλογο στην Ελευσίνα δημιουργώντας την “Αγέλαστο Πέτρα”.

Και οι δύο, θα είναι εκεί, παρόντες και θα κουβεντιάσουν μαζί μας πριν και μετά την προβολή της ταινίας. Πάμε;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...