Ένα ιστολόγιο προβληματισμού και ανταλλαγής απόψεων κατοίκων και συλλόγων του 4ου διαμερίσματος Αθήνας.
To mail μας:nikosth2004@yahoo.gr
Το ιστολόγιο του περιοδικού "Μήνυμα για όλους", κατοίκων στα Σεπόλια.
(To ποτάμι στο φόντο ΔΕΝ είναι ο Κηφισσός! Δυστυχώς! Θα μπορούσε όμως να ξαναγίνει έτσι!)

18/9/08

1.800 ατυχήματα τον χρόνο μέσα κι έξω από τα σχολεία

Σε ένα ρεπορτάζ της "Ημερήσιας" με στοιχεία του Παγκόσμιου Oργανισμού Yγείας και της Eurostat, αποκαλύπτεται πως περισσότερα από 1.800 ατυχήματα σημειώνονται κάθε χρόνο στην Ελλάδα μέσα και έξω από τα σχολεία και πως ο νομάρχης Αθηνών κ. Γ. Σγουρός έδωσε εντολή για ελέγχους και ακινητοποίηση των παραβατών οδηγών σχολικών λεωφορείων

Επειδή όμως οι "αυστηρές οδηγίες" δεν είναι μόνο για να αναπαράγονται από τα Μέσα , αλλά και να εφαρμόζονται στην πράξη , του υπενθυμίζουμε πως έξω από τα δημοτικά σχολεία στην Ακαδημία Πλάτωνος η Νομαρχία Αθηνών σχεδιάζει την κατασκευή δύο πολυώροφων κτιρίων. .
Το τρυπάνι της εργοληπτικής εταιρείας δουλεύει ακριβώς απέναντι από τα σχολεία , κάθε πρωί που τα παιδιά διασχίζουν το δρόμο.

Και πως σε περίπτωση που η νομαρχία επιμείνει στην κατασκευή του κτιρίου, παρά την προειδοποίηση του ΟΣΚ πως "θα επηρεάσει σημαντικά την ασφάλεια προσβασιμότητας των μαθητών στα σχολεία", οι κάτοικοι θα έχουν κάθε λόγο να υποθέσουν πως η ευθύνη θα είναι δική του, όπως επίσης και των συμβούλων που θα ψηφίσουν και θα αποδεχθούν το έργο.



Ακολουθεί το δημοσίευμα της "Ημερησίας" (11.9)
"Περισσότερα από 1.800 ατυχήματα σημειώνονται κάθε χρόνο στη χώρα μας μέσα κι έξω από τα σχολεία, με θύματα μικρούς μαθητές.

Περισσότερα από 1.800 ατυχήματα σημειώνονται κάθε χρόνο στη χώρα μας μέσα κι έξω από τα σχολεία, με θύματα μικρούς μαθητές.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Oργανισμού Yγείας - Eurostat, περισσότερα από 75 παιδιά ηλικίας 0-14 ετών χάνουν κάθε χρόνο τη ζωή τους στους ελληνικούς δρόμους. Στο διάστημα 1992-2004 έχουν καταγραφεί στην Eλλάδα 1.593 θάνατοι παιδιών 0-14 ετών, εκ των οποίων στα 874 (δηλαδή 75 τον χρόνο) αιτία θανάτου ήταν τροχαίο ατύχημα.
Πρόστιμα
Tροχαία και νομαρχίες έχουν λάβει αυστηρά μέτρα, ενώ η EΛΠA εφιστά την προσοχή στους γονείς.
Πρόστιμα-φωτιά, αφαίρεση διπλώματος και άλλες βαρύτατες ποινές περιμένουν τους οδηγούς σχολικών λεωφορείων που δεν τηρούν τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή μετακίνηση των μαθητών.
Oι εντολές του νομάρχη Aθηνών, Γιάννη Σγουρού, είναι: Ελεγχοι και ακινητοποίηση των παραβατών.
Aντίστοιχα εκτεταμένους ελέγχους θα πραγματοποιήσουν και οι αστυνομικοί της Tροχαίας.

Υ. Γ. Έλεγχος στους οδηγούς των λεωφορείων έγινε στην οδό Αίμωνος , πριν από 3 μέρες. Σαν από θαύμα , την ημέρα εκείνη , όσο ώρα οι αστυνομικοί ασκούσαν τα καθήκοντα τους, οι μπουλντόζες είχαν ρεπό...

Σίγουρα όμως και οι αστυνομικοί θα είδαν το εργοτάξιο που βρίσκεται απέναντι από τα σχολεία. Δεν ζητάει μια ενημέρωση ο νομάρχης Αθηνών;
 Από       http://akadimia-platonos.blogspot.com/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...