Ένα ιστολόγιο προβληματισμού και ανταλλαγής απόψεων κατοίκων και συλλόγων του 4ου διαμερίσματος Αθήνας.
To mail μας:nikosth2004@yahoo.gr
Το ιστολόγιο του περιοδικού "Μήνυμα για όλους", κατοίκων στα Σεπόλια.
(To ποτάμι στο φόντο ΔΕΝ είναι ο Κηφισσός! Δυστυχώς! Θα μπορούσε όμως να ξαναγίνει έτσι!)

8/6/08

Σαββατόβραδο στη γιορτή των 144 - 163 δημοτικών


Πολύς ο κόσμος στα τραπέζια. Ηρθαν στη γιορτή να δουν τα παιδιά τους,να γλεντίσουν μαζί τους την ολοκλήρωση μια σχολικής χρονιάς.


Ξεσήκωσε στα χειροκροτήματα των πιτσιρικάδων η ορχήστρα των παιδιών από το 50 Γυμνάσιο.


Μέχρι και πανό σήκωσαν με τα αρχικά του αρχηγού του συγκροτήματος οι "φαν". 


Μια μεγάλη κατασκευη των παιδιών με... μηνύματα.
 

Του Ν. Θεοδωράκη


Τόσος κόσμος, τέτοιος παλμός, τέτοια καλή διάθεση σε ένα σχολείο μαζεμένα είχα χρόνια να τα δω. Και τα είδα όλα αυτά χθες βράδυ και άλλα ακόμα όμορφα, στη γιορτή των 144 - 163 δημοτικών, έξω στο προαύλιο.


Με παιδιά από το 50 Γυμνάσιο να παίζουν με την ορχήστρα τους. Οι «φαν» συμμαθητές τους έχουν  πάει μπροστά στην εξέδρα, σαν τις αληθινές συναυλίες, έχουν ξεδιπλώσει ένα πανό που γράφει με τεράστια κεφαλαία γράμματα "ΑΝΖΟ" (Ανδρέας Ζουρλής) το όνομα του αρχηγού του συγκροτήματος.


Ύστερα έπαιξαν κι άλλα παιδιά από το 50 Γυμνάσιο. Πρώην μαθητές των σχολείων εδώ, που αγαπούν το χώρο, θυμούνται όσα όμορφα έζησαν αυτά και δε θέλουν να ξεκοπούν. Θεωρούν υποχρέωσή τους να έρθουν στη γιορτή αυτή, είτε σαν θεατές, είτε σαν συμμετέχοντες...


Η Έκθεση Βιβλίου που λειτουργεί στο χώρο «τραβάει» κόσμο. Άλλοι έχουν καθίσει στα τραπέζια, ολόγυρα στην αυλή και τρώνε σουβλάκια και πίνουν μπύρες. Περνούν καλά, ήρθαν να δουν τα παιδιά τους, οικογενειακά. Και η βραδιά είναι δική τους.


Τα παιδιά των δύο Συλλόγων τρέχουν να καλύψουν όλες τις ανάγκες που δεν είναι και λίγες. Χίλια διακόσια σουβλάκια ψήνουν στις ψησταριές εδώ. Η τσίκνα έχει κάνει τη δική της ατμόσφαιρα και προσθέτει στο πανηγύρι. Ένα πανηγύρι πρωτόγνωρο, ωραίο, μοναδικό...


Ένας αποστεωμένος σχολικός χώρος παίρνει ζωή... Ανοίγει τις πόρτες του στην κοινωνία και δημιουργεί τις προϋποθέσεις γειτονιάς.


Φυσικά τίποτα δεν γίνεται από μόνο του. Χρειάζεται δουλειά. Κι εδώ, στα 144 - 163 γίνεται, πολλά χρόνια τώρα, καλή δουλειά. Η σκυτάλη περνά από τον ένα στον άλλο Σύλλογο. Οι άνθρωποι αλλάζουν αλλά η κεντρική φιλοσοφία μένει η ίδια. Το σχολείο κάθε απόγευμα είναι ανοιχτό. Τα παιδιά συμμετέχουν στις δραστηριότητες. Στο προαύλιο, μπορούν να παίξουν με τους φίλους τους...


Εδώ και χρόνια οι Σύλλογοι Γονέων έχουν κάνει πράξη αυτά που ανήγγειλε πρόσφατα από τη βόρεια Ελλάδα ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης, ότι σχεδιάζει να ανοίξει δηλαδή τα απογεύματα τις σχολικές αυλές για να παίξουν τα παιδιά με την καθοδήγηση γυμναστή.


Όλα αυτά χρειάζονται ψυχή, καλή συνεννόηση, προσφορά ατέλειωτη και διάθεση για καλή συνεργασία. Ο πιο όμορφος αποχαιρετισμός για το καλοκαίρι που έρχεται. Και του χρόνου παιδιά!



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...