Ένα ιστολόγιο προβληματισμού και ανταλλαγής απόψεων κατοίκων και συλλόγων του 4ου διαμερίσματος Αθήνας.
To mail μας:nikosth2004@yahoo.gr
Το ιστολόγιο του περιοδικού "Μήνυμα για όλους", κατοίκων στα Σεπόλια.
(To ποτάμι στο φόντο ΔΕΝ είναι ο Κηφισσός! Δυστυχώς! Θα μπορούσε όμως να ξαναγίνει έτσι!)

7/12/08

Αστυνόμος πυροβόλησε και σκότωσε ένα 15χρονο παιδί - Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας


Έκρυθμη παραμένει η κατάσταση
στην Αθήνα και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας από την κινητοποίηση νεαρών που ξεκίνησε λίγο μετά τις 10 χθες το βράδυ με αφορμή το θάνατο του 15χρονου μαθητή, ο οποίος έπεσε νεκρός από σφαίρα ειδικού φρουρού σε επεισόδιο στα Εξάρχεια.

Τη νύχτα οι νεαροί πυρπόλησαν δεκάδες τράπεζες καταστήματα, αστυνομικές υπηρεσίες στην Αθήνα και στην επαρχία, ενώ μέχρι πριν από λίγη ώρα μια μεγάλη φωτιά ήταν σε εξέλιξη στην περιοχή του Πολυτεχνείου, όπου όμως δεν μπορούσε να πλησιάσει πυροσβεστική.

Στην Αθήνα οι πυροσβεστικές δυνάμεις οι οποίες είχαν τεθεί σε επιφυλακή επενέβησαν για να σβήσουν σοβαρές πυρκαγιές σε 16 τράπεζες, 20 καταστήματα και 12 αυτοκίνητα με αποκορύφωμα τρεις μεγάλες πυρκαγιές στην οδό Ερμού και στο Μοναστηράκι καθώς και στο αστυνομικό τμήμα Ακροπόλεως στην οδό Λεοχάρους.

Μεγάλες καταστροφές προκλήθηκαν από την πυρκαγιά στο κατάστημα με αθλητικά είδη "SPRIDER" στην Καπνικαρέα, που έβαλαν ομάδες νεαρών με βόμβες μολότοφ, όπου καταστράφηκαν σχεδόν και οι τρεις όροφοι.

Ανάλογες ζημιές προκλήθηκαν στο κατάστημα INTERSPORT στην πλατεία Μοναστηρακίου όπου κάηκε κι ένα αυτοκίνητο, ενώ στο αστυνομικό τμήμα πέταξαν βόμβες μολότοφ με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές σε περιπολικά και εξωτερικά του κτιρίου.

Παράλληλα, ομάδες νεαρών έβαλαν φωτιές σε δεκάδες κάδους απορριμάτων σε όλο το κέντρο της Αθήνας.

Δεν έχει γίνει απολογισμός ακόμα σε ζημιές που έχουν προκληθεί με πέτρες, ξύλα και άλλα αντικείμενα σε τράπεζες, αυτοκίνητα και άλλα κτίρια.

Στην Πάτρα, η πυροσβεστική αναγκάστηκε να επέμβει για να σβήσει φωτιές στο Μέγαρο της αστυνομίας, και στο πάρκινγκ της αστυνομίας όπου ξέσπασαν πυρκαγιές σε αυτοκίνητα, καθώς και σε ένα υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας.

Στη Θεσσαλονίκη η πυροσβεστική κλήθηκε να σβήσει τις φωτιές σε τρεις τράπεζες, ένα ΙΧ και δεκάδες κάδους απορριμάτων.

Στο Ηράκλειο της Κρήτης νεαροί πυρπόλησαν τρεις τράπεζες, ενώ στα Χανιά έγινε επίθεση με μολότοφ στο κτίριο της Νομαρχίας που και εκεί η πυρκαγιά σβήστηκε από την πυροσβεστική υπηρεσία.

Λόγω της κατάστασης όπως εξελίσσεται και κυρίως λόγω του θανάτου του 15χρονου μαθητή θα δώσουν συνέντευξη στις 10 το πρωί στο υπουργείο Εσωτερικών στη Λεωφόρο Κατεχάκη ο υπουργός Προκόπης Παυλόπουλος και ο υφυπουργός Παναγιώτης Χηνοφώτης.

Η είδηση όπως δημοσιεύτηκε στο ΑΠΕ χθες στις 9 το βράδυ.





Το βίντεο το πήραμε  από το indimedia και αν και ερασιτεχνικό έχει τραβηχτεί λίγο μετά τη δολοφονία του 15 χρονου παιδιού και έχει μεγάλη αξία.

Και ένα αυθεντικό ηχητικό ντοκουμέντο για όλους εμάς που δεν ήμασταν χθες εκεί, να καταλάβουμε τι συνέβη...

Πορεία Σήμερα Κυριακή 1.00 μ.μ. από το Μουσείο στη ΓΑΔΑ


Κυριακή, 3.00 π.μ.: Εως αυτή την ώρα πορείες και συγκρούσεις σε όλη την Ελλάδα. Καταλήφθηκαν το Πολυτεχνείο, η ΑΣΣΟΕ, η Νομική. Επεισόδια έγιναν στην Πάντειο. Συγκρούσεις, επιθέσεις σε αστυνομικά τμήματα και διαδηλώσεις στις περισσότερες μεγάλες πόλεις.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...