Ένα ιστολόγιο προβληματισμού και ανταλλαγής απόψεων κατοίκων και συλλόγων του 4ου διαμερίσματος Αθήνας.
To mail μας:nikosth2004@yahoo.gr
Το ιστολόγιο του περιοδικού "Μήνυμα για όλους", κατοίκων στα Σεπόλια.
(To ποτάμι στο φόντο ΔΕΝ είναι ο Κηφισσός! Δυστυχώς! Θα μπορούσε όμως να ξαναγίνει έτσι!)

14/10/09

Ραντεβού ξανά στις 8 Νοέμβρη

Ο διάλογος είναι καλός, εποικοδομητικός κι εμείς θα τον συνεχίσουμε ακόμα κι όταν τελειώσει η επίσημη διαβούλευση που ολοκληρώνεται στο τέλος του μήνα. Γι' αυτό στις 8 Νοέμβρη, την Κυριακή, θα είμαστε εκεί, στην ίδια αίθουσα, να καταγράψουμε πιο ολοκληρωμένα τις προτάσεις μας, να μην πουν “δεν ξέραμε”.

Αυτή ήταν η κατακλείδα της αποψινής δημόσιας συζήτησης – ενημέρωσης στο 4ο Διαμέρισμα του Δήμου Αθηναίων στην πλατεία Σωτήρη Πέτρουλα. Περισσότεροι από 250 κάτοικοι δήλωσαν δυναμικά την αντίδρασή τους σε όσα σχεδιάζουν για την αναβάθμιση δήθεν της περιοχής, ενώ στην πραγματικότητα το μόνο που ενδιαφέρει τη σημερινή δημοτική αρχή είναι να δώσει μια νομιμοφανή κάλυψη στις υφιστάμενες παρανομίες των μεγαλοεργολάβων.

Θα πρέπει να πήραν το μάθημά τους όλοι αυτοί οι λιμοκοντόροι του δήμου Αθηναίων που υποτιμούν τη νοημοσύνη των πολιτών και σίγουρα θα σκεφτούν διπλά και τριπλά για να ξαναμπούν σε μια τέτοια διαδικασία δημοκρατικής νομιμοφάνειας.

Σχεδόν όλα τα μέλη της Επιτροπής Κατοίκων Ακαδημίας Πλάτωνα πήραν το λόγο και τοποθετήθηκαν τεκμηριωμένα. Μέχρι και ο αντιδήμαρχος Αθηναίων και τοπικός πολιτικός παράγοντας αναγκάστηκε να κάνει πολιτική κωλοτούμπα για να διασώσει ότι μπορεί.

Τα συμπεράσματα είναι θετικά. Με τη δυναμική παρουσία και δράση μας στα κέντραλήψης των αποφάσεων μπορούμε να αλλάξουμε πολλά πράγματα και κυρίως να αποκαλύψουμε τις μεθοδεύσεις τους.

Εδώ, στο “Μήνυμα” το κάναμε πάντα αυτό και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Το κομμάτι αυτό αποτελεί μια πρώτη καταγραφή εν θερμώ. Περισσότερες λεπτομέριες για το τι έγινε εκεί, αύριο, σε άλλο σημείωμα. Και διαφορετικές προσεγγίσεις θα δείτε στο Blog της Επιτροπής Κατοίκων Ακαδημίας Πλάτωνα, αλλά και στα site φίλων που ήταν εκεί και κατέγραψαν εντυπώσεις.

Φυσικά και στα “Μηνύματα” που σύντομα θα κυκλοφορήσουν θα έχετε την ευκαιρία να δείτε ένα αναλυτικό αφιέρωμα γραμμένο από ανθρώπους που ξέρουν το θέμα χωρίς τους βαρύγδουπους τεχνικούς όρους που το κάνουν δυσνόητο για να μπορούμε όλοι να το κατανοήσουμε.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...