Ένα ιστολόγιο προβληματισμού και ανταλλαγής απόψεων κατοίκων και συλλόγων του 4ου διαμερίσματος Αθήνας.
To mail μας:nikosth2004@yahoo.gr
Το ιστολόγιο του περιοδικού "Μήνυμα για όλους", κατοίκων στα Σεπόλια.
(To ποτάμι στο φόντο ΔΕΝ είναι ο Κηφισσός! Δυστυχώς! Θα μπορούσε όμως να ξαναγίνει έτσι!)

4/10/08

Στοιχεία-φωτιά από άνοιγμα λογαριασμών

Στην Εισαγγελία Αθηνών άρχισαν να φτάνουν θετικές απαντήσεις για το άνοιγμα λογαριασμών προσώπων που θεωρούνται ύποπτοι στην υπόθεση Siemens. Συνολικά έχουν υποβληθεί 110 αιτήματα δικαστικής συνδρομής στις ελβετικές, αυστριακές, βρετανικές και κυπριακές εισαγγελικές αρχές. Οι πιο πρόσφατες απαντήσεις αφορούν το άνοιγμα προσωπικού λογαριασμού πρώην στελέχους του τομέα τηλεπικοινωνιών της Siemens Hellas, το οποίο είχε κληθεί από τους πρώτους από τον κ. Π. Αθανασίου στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης.


Σύμφωνα με πληροφορίες, για το άνοιγμα του συγκεκριμένου λογαριασμού σε τράπεζα της Ζυρίχης, οι συνήγοροι του φερόμενου ως υπόπτου δεν άσκησαν τα ένδικα μέσα προκειμένου να εμποδίσουν το άνοιγμα του λογαριασμού μετά το σχετικό αίτημα της Εισαγγελίας Αθηνών. Από τον λογαριασμό φαίνεται να γίνονται εμβάσματα σε φυσικά πρόσωπα των οποίων η ταυτότητα αναζητείται και πάντως δεν είναι πολιτικοί. Σε άλλη εξέλιξη, οι εισαγγελικές αρχές του Μόντε Κάρλο απάντησαν θετικά σε αντίστοιχα αιτήματα που αφορούν εταιρείες που είχαν συσταθεί για να χάνονται τα ίχνη από τη μητρική Siemens προς «δικαιούχους» ποσών για «διακριτικές πληρωμές» το διάστημα 1999 - 2000. Οι πληρωμές αφορούσαν συμβόλαια του κλάδου τηλεπικοινωνιών που γίνονταν μέσω τράπεζας του Μονακό. Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Κ», η κυβέρνηση προσανατολίζεται, στην περίπτωση που προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές, να επισπεύσει τη διαδικασία εμπλοκής της Βουλής στη διερεύνηση πτυχών της υπόθεσης Siemens, που σχετίζονται με την πολιτική. Το πώς θα γίνει αυτό παραμένει αδιευκρίνιστο, καθώς ο νόμος περί ευθύνης υπουργών προϋποθέτει τη διαβίβαση συγκεκριμένων στοιχείων από την αρμόδια εισαγγελία προς το προεδρείο της Βουλής.


Τέλος, την ερχόμενη Δευτέρα ο 4ος ειδικός ανακριτής Ν. Ζαγοριανός και ο εισαγγελέας Εφετών Π. Αθανασίου, που ερευνούν την ελληνική πτυχή του σκανδάλου, θα μεταβούν στο Μόναχο προκειμένου να λάβουν μαρτυρική κατάθεση από τον διαχειριστή των «μαύρων ταμείων» της Siemens, Ρ. Σίκατσεκ.


Του Τάσου Tέλλογλου από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της 4/10/2008

ΣΧΟΛΙΟ: Στο μεταξύ το εργοστάσιο της Siemens στην Ελλάδα κλείνει και εκατοντάδες εργαζόμενοι θα μείνουν στο δρόμο. Ποιος τους σκέφτεται άραγε όλους αυτούς και τις οικογένειες τους. Με τόσα σκάνδαλα από μίζες της γερμανικής εταιρίας σε πολιτικούς και επιχειρηματίας που να μείνουν λεφτά για υγιή οικονομική δράση;
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...