Ένα ιστολόγιο προβληματισμού και ανταλλαγής απόψεων κατοίκων και συλλόγων του 4ου διαμερίσματος Αθήνας.
To mail μας:nikosth2004@yahoo.gr
Το ιστολόγιο του περιοδικού "Μήνυμα για όλους", κατοίκων στα Σεπόλια.
(To ποτάμι στο φόντο ΔΕΝ είναι ο Κηφισσός! Δυστυχώς! Θα μπορούσε όμως να ξαναγίνει έτσι!)

25/6/08

Ως που θα φθάσει η αυθαιρεσία ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ και «προθύμων» στον ΕΛΑΙΩΝΑ;

Aπό http://elaionas.wordpress.com/ της Επιτροπής Αγώνα για τον Ελαιώνα.

Καταγγέλλουμε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 10.06.2008 με την οποία αποφασίστηκε η απ’ ευθείας αγορά 4 οικοπέδων στον Ελαιώνα, συνολικής επιφάνειας 27,5 στρεμμάτων περίπου αντί 16,5 εκατ ευρώ περίπου. Τα οικόπεδα βρίσκονται στο χώρο της λεγόμενης «Διπλής Ανάπλασης» και έξω από τη ζώνη του γηπέδου του ΠΑΟ.



Η τιμή αυτή είναι τουλάχιστον υπερδιπλάσια αυτής που προκύπτει, αν εφαρμοστούν οι τιμές μονάδος που καθορίζει το Σώμα Ορκωτών Εκτιμητών (7,5 εκατ ευρώ). Η υπερτιμολόγηση αυτή προκύπτει διότι δεν λαμβάνεται υπόψη η υποχρέωση των οικοπέδων σε εισφορά σε γη και (καθώς αγοράζονται και δεν απαλλοτροιώνονται) σε χρήμα


Η κύρια ευθύνη βαραίνει τον ίδιο το Δήμαρχο Νικήτα Κακλαμάνη και την παράταξη του, που υπερψήφισε την απόφαση. Βαραίνει όμως και την ομάδα των 3 συμβούλων της παράταξης Σκανδαλίδη (Ροκοφύλλου, Παταβούκας, Αρσένης) που «πρόθυμα» ψήφισαν ΝΑΙ και έδωσαν στην Δημοτική Αρχή ίσα –ίσα την αναγκαία πλειοψηφία των 2/3 που ορίζει ο νόμος.


Πρόκειται για απαράδεκτη μεθόδευση, που εγείρει σοβαρές υπόνοιες σε κάθε νοήμονα πολίτη, καθώς η Δημοτική Αρχή άφησε να περάσει ανεκμετάλλευτος ενάμισυς χρόνος, από τότε που με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου είχε κηρυχθεί η απαλλοτρίωση (6 Νοέμβρη 2006).


Ρωτάμε: γιατί;


Η τσιμεντοποίηση του Ελαιώνα, που προωθεί ο Νικήτας Κακλαμάνης και η ομάδα των «προθύμων», με τη σύμπνοια κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, συνδέεται με απαράδεκτες μεθοδεύσεις:


Δεν υπάρχει ακόμη σχέδιο χωροθέτησης



  • Αντίθετα υπάρχουν τεράστιες υπερτιμολογήσεις υπέρ των επιχειρηματικών ομίλων. Υπενθυμίζουμε ότι πέραν της παρούσας υπερτιμολόγησης, μέχρι τώρα στον Ελαιώνα ο Δήμος Αθηναίων έχει πληρώνει αδικαιολόγητα σε ιδιώτες περί τα 132 εκατ ευρώ (τουλάχιστον 70 εκατ ευρώ από τη Σύμβαση με την ΠΑΕ ΠΑΟ, 49 από τη Σύμβαση με τον ερασιτέχνη ΠΑΟ, 13 από την αγορά των οικοπέδων της Εθνικής Τράπεζας)

  • Υπάρχουν επίσης παράτυπες πολεοδομικές άδειες προς τον επιχειρηματία Μπάμπη Βωβό, να προχωρήσει στην κατασκευή του MALL, καθώς δίνονται χωρίς να έχει εγκριθεί Περιβαλλοντική Μελέτη, όπως επιβάλει ο βασικός νόμος για το περιβάλλον 3010/02

  • Και ακόμη υπάρχει μια Περιβαλλοντική Μελέτη για το MALL του Μπάμπη Βωβού, που θα έπρεπε να έχει απορριφθεί (όπως και το έργο αυτό συνολικά) μια και δείχνει την μεγάλη κυκλοφοριακή και περιβαλλοντική επιβάρυνση όλης της περιοχής. Κι όμως ακόμη συζητείται …


Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...