Ένα ιστολόγιο προβληματισμού και ανταλλαγής απόψεων κατοίκων και συλλόγων του 4ου διαμερίσματος Αθήνας.
To mail μας:nikosth2004@yahoo.gr
Το ιστολόγιο του περιοδικού "Μήνυμα για όλους", κατοίκων στα Σεπόλια.
(To ποτάμι στο φόντο ΔΕΝ είναι ο Κηφισσός! Δυστυχώς! Θα μπορούσε όμως να ξαναγίνει έτσι!)

24/2/08

Ετσι ξεπούλησαν τον Ελαιώνα-για να ξέρουμε



Δευτέρα 18 Φλεβάρη λόγο της κακοκαιρίας, τα περισσότερα καταστήματα ήταν κλειστά. Ο Κόσμος στους δρόμους λιγοστός και απουσίαζαν τα μέσα μαζικής μεταφοράς από τους δρόμους της πόλης. Το σκηνικό θύμιζε την ηρεμία που επικρατεί Κυριακές πρωί στο κέντρο. Όλες οι δημόσιες, εκδηλώσεις, προγραμματισμένες συζητήσεις και ημερίδες, συνελεύσεις, η μία μετά την άλλη αναβάλλονταν, λόγο παγετού και της συνεπακόλουθης δυσκολίας και επικινδυνότητας στη μετακίνηση.

ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΓΙΝΕ ΧΤΕΣ.
Αυτή του Δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας!


Θα μπορούσε κανείς να δώσει συγχαρητήρια στη δημοτική αρχή που παρά τις δυσκολίες και τους κινδύνους, με ηρωική αυταπάρνηση επέμεινε να γίνει η συνεδρίαση. Θα δίναμε συγχαρητήρια αν δεν ξέραμε ότι όλο αυτό το αποκριάτικο ηρωικό μασκάρεμα δεν ήταν παρά η λυσσασμένη προσπάθεια της πλειοψηφίας να περάσει χτες Δευτέρα, πάση θυσία και με όση λιγότερη δημοσιότητα γίνεται, τη νέα ληστρική για τους δημότες σύμβαση του Δήμου με την ΠΑΕ ΠΑΟ για το γήπεδο στον Ελαιώνα.
Τέτοια ήταν δε η μανία τους και η γελοιότητα τους, που έφερναν δημοτικούς συμβούλους τους με αυτοκίνητα της υπηρεσίας «Βοήθεια στο Σπίτι»!!!


Ήλπιζαν και σε κάτι ακόμα. Να μην υπάρχει κόσμος που θα διαδήλωνε έξω από το Δημαρχείο, μετά το σχετικό κάλεσμα της επιτροπής για τον Ελαιώνα. Όμως παρά τις δυσκολίες και το ψύχος, 70 πολίτες μπόρεσαν και ήρθαν στο δημαρχείο και τα συνθήματα τους πέρασαν μέσα στη συνεδρίαση. Τα συνθήματα πέρασαν, αλλά ο Δήμαρχος των Αθηναίων πολιτών, δεν επέτρεψε σε μέλος της επιτροπής να μιλήσεις στο σώμα του συμβουλίου. Είναι ο ίδιος Δήμαρχος που ξοδεύει ώρες να μιλά με τους επιχειρηματίες. Δικαίωσε λοιπόν το σύνθημα που ακουγόταν «Δεν είσαι Δήμαρχος των Αθηνών, αλλά των εργολάβων και των εταιριών».


Σε όλη τη διάρκεια τους συμβουλίου έγινε φανερό, ότι η πλειοψηφία, στηριζόμενη και από την αδράνεια της παράταξης του Σκανδαλίδη, είχε προαποφασίσει να υπερψηφίσει, χωρίς καν να απαντήσει στις καταγγελίες της επιτροπής, οι οποίες στο κάτω, κάτω μιλάνε για οικονομική βλάβη του Δήμου. Ο Δήμαρχος απλά θέλει να πουλήσει ανάπλαση για να μαζέψει ψήφους και να εξυπηρετήσει τους ιδιώτες επιχειρηματίες, ενώ προφανώς θεωρεί ότι η τραγική υπερχρέωση και υποθήκευση του Δήμου, θα αργήσει να φανεί και θα την επωμιστούν επόμενες δημοτικές αρχές. Χαρακτηριστικό της λογικής της Δημοτικής Αρχής είναι ότι χτες και για πρώτη φορά το δημαρχείο ήταν γεμάτο με άνδρες της δημοτικής αστυνομίας, ακόμα και η αίθουσα συνεδρίασης, που βγήκαν μόνο μετά από διαμαρτυρία δημοτικού συμβούλου. Θυμίζουμε επίσης ότι ο κ. Κακλαμάνης είναι ο πολιτικός που όταν προεκλογικά κατηγορήθηκε με έγγραφα ότι ως υπουργός υγείας είχε «στενές σχέσεις» με φαρμακοβιομηχανίες, απάντησε ότι το αν αυτό ισχύει θα το δείξει ο Αθηναϊκός λαός με την ψήφο του. Δηλαδή ότι αν εκλεγόταν δήμαρχος, αυτό θα ήταν η απόδειξη ότι οι κατηγορίες δεν ίσχυαν. Τέτοιο το ύψος του ανθρώπου και ο χλευασμός της νοημοσύνης μας. Χαρακτηριστικό στιγμιότυπό είναι ότι όταν παρουσίασαν φωτογραφία από το εργοτάξιο του Βωβού, που φαίνεται ότι χτίζει χωρίς άδεια, ο Δήμαρχος, δεν απάντησε τίποτα. Ο Ελαιώνας είναι η νέα άγρια δύση για τους μεγαλοεργολάβους και τους επιχειρηματίες. Οι πολίτες δεν έχουν παρά να βλέπουν τηλεόραση.


Η πλειονότητα των υπόλοιπων συμβούλων της πλειοψηφίας, ούτε ήξεραν, ούτε θα ήθελαν να μάθουν. Απλά ψηφίζουν ότι τους πουν. Αυτοί είναι οι εκπρόσωποι των Αθηναίων πολιτών. Η δε παράταξη Σκανδαλίδη είναι ο απόλυτος τραγέλαφος και αποδεικνύει γιατί το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να κάνει αντιπολίτευση. Πολύ απλά γιατί δεν θέλει. Από τη δημοτική παράταξη «Η Αθήνα Αλλάζει» έλειπαν έξι δημοτικοί σύμβουλοι -παρά το σοβαρότατο θέμα- (ίσως κάποιοι πράγματι λόγο του παγετού). Τρεις (μαζί και ο Σκανδαλίδης) ψήφισαν «παρόν» τέτοιοι μαχητές, ενώ ο Μάκης Γιομπαζολιάς, προς τιμήν του ψήφισε κατά και ο Γ. Αρσένης υπέρ! Αυτή είναι η μείζονα αντιπολίτευση που έχει να αντιμετωπίσει ο Κακλαμάνης.


Κατά φυσικά ψήφισαν όλοι οι δημοτικού σύμβουλοι, της Ανοιχτής Πόλης και της Συμπαράταξης.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...