Ένα ιστολόγιο προβληματισμού και ανταλλαγής απόψεων κατοίκων και συλλόγων του 4ου διαμερίσματος Αθήνας.
To mail μας:nikosth2004@yahoo.gr
Το ιστολόγιο του περιοδικού "Μήνυμα για όλους", κατοίκων στα Σεπόλια.
(To ποτάμι στο φόντο ΔΕΝ είναι ο Κηφισσός! Δυστυχώς! Θα μπορούσε όμως να ξαναγίνει έτσι!)

27/11/07

Προαστιακός: ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!


Πραγματοποιήθηκε
στις 26/10 η συγκέντρωση που διοργάνωσε η Επιτροπή Κατοίκων 4ου Διαμερίσματος για την υπογειοποίηση των γραμμών. Η συμμετοχή αυτή τη φορά μπορεί να μην ήταν τόση όσο τις άλλες, αλλά όσοι συμμετήχαμε, εκφράσαμε τη θέλησή μας να συνεχίσουμε τον αγώνα για όσο θα χρειαστεί.
Το ενθαρρυντικό ήταν ότι η πλειοψηφία όσων ήταν παρώντες ήρθαν για πρώτη φορά, πράγμα που σημαίνει πως ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι συνηδειτοποιούν τη ζημιά που «δημιουργεί» αυτό το έργο στη γειτονιά μας. Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης φροντίσαμε και για το «στόλισμα» των τσιμεντένιων όγκων με ζωγραφιές και συνθήματα που καλούσαν στο γκρέμισμά τους. (Η συγκέντρωση έγινε στη συμβολή των οδών Κωνσταντινουπόλεως, Μαρωνείας και Σιδηροδρόμων)
Παράλληλα είχαμε επιτυχίες και στο «θεσμικό» επίπεδο. Στο Νομαρχιακό Συμβούλιο καταψηφίστηκε (για πρώτη φορά) η δήθεν νέα περιβαλλοντική μελέτη που παρουσίασαν οι υπεύθυνοι του έργου. Δικαιώνοντας τους κατοίκους το Ν.Σ. ζητά να γίνει το έργο όπως το απαιτούν. Επίσης το Διαμερισματικό Συμβούλιο, με δυσκολία είναι αλήθεια, αποφάσισε να εκδόσει ψήφισμα που και αυτό δικαιώνει τους κατοίκους. Η δυσκολία έγκειται στο γεγονός ότι η πλειοψηφία αρχικά αρνήθηκε να το ψηφίσει καλυπτόμενη πίσω από διαδικαστικά ζητήματα, κυρίως, αλλά και εκμεταλλευόμενη λάθη τακτικής της επιτροπής.
Ακόμη ισχυρίστηκαν ότι δεν υπάρχει ζήτημα μιάς και η υπογειοποίηση θα γίνει!!! Τωρα που το είδαν αυτό δεν διευκρινήστηκε. Εκτός και αν εννοούν ότι το 4ο Διαμέρισμα εκτείνεται μόνο από το «οχτώ» ως τις Τρεις Γέφυρες, όπου απ'ότι λέγεται εκεί θα γίνει η υπογειοποίηση. Τελικά ορίστηκε διαπαραταξιακή συνάντηση όπου βγήκε ομόφωνα το ψήφισμα. Δυστυχώς η κ. Μπενάτου που πήρε να επεξεργαστεί το ψήφισμα έβαλε μέσα και άλλα καταγγελτικά για τον δήμαρχο στοιχεία με αποτέλεσμα να αρνηθεί η πλειοψηφία να το υπογράψει.
Το άλλο εντυπωσιακό από αυτή τη συνεδρίαση του Διαμ. Συμβούλιου ήταν ότι ένας σύμβουλος, ο οποίος κριτικάρωντας το πάθος και την «απειλή» του εκπροσώπου της Επιτροπής ότι θα μας βρίσκουν συνέχεια μπροστά τους, βρήκε την ευκαιρία να επιτεθεί στους αγώνες, κυρίως των μαθητών, με ιδιαίτερα συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Λεπτομέρεια: Νωρίτερα ήταν παρώντες οι μαθητές του 50 Λυκείου, αλλά η τοποθέτηση του συμβούλου έγινε μετά την αποχώρησή τους.
Η επιτροπή συνεχίζει τον αγώνα. Μετά από έντονο και σοβαρό διάλογο για θέματα τακτικής αποφάσισε να απευθηνθεί στο κόσμο της γειτονιάς με τη διοργάνωση συγκέντρωσης-συνέλευσης, πιθανόν στην αίθουσα του Διαμερίσματος στα μέσα του Γενάρη, όπου όλοι θα μπορούν να τοποθετηθούν, να κρίνουν την Επιτροπή για την έως τώρα δράση της, όποιος θέλει να ενταχθεί σ'αυτήν ενεργά και να αποφασίσουμε όλοι μαζί για τις επόμενες κινήσεις μας.
Παράλληλα συνεχίζεται και η προσπάθεια σε δικαστικό επίπεδο καθώς και να «πεισθούν» και άλλοι θεσμοί για το δίκιο μας όπως π.χ. το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας.
Ακόμη ίσως θα πρέπει να επιδιώξουμε πιο επίμονα τον συντονισμό μας με άλλες αντίστοιχες Επιτροπές και Συλλόγους άλλων περιοχών (Μενίδι, Αγ.Αναργυροι, Ταύρος κ.λπ.) ή και της γειτονιάς μας (Αναγέννηση). Μιας και η δύναμή μας βρίσκεται στη μαζικότητα και στην ενότητά μας. Οι όποιες, σοβαρές και μη, διαφορές μας μόνο στη δράση μπορούν να λυθούν.

Η μεγαλύτερη απεργιακή συγκέντρωση
εν ενεργεία δημοσιογράφων
τα τελευταία τριάντα χρόνια!

Ηταν φοβερή η συμμετοχή στη σημερινή απεργία των δημοσιογράφων. Το σκηνικό έξω από τη Βουλή την ώρα που αντιπροσωπεία τους πήγε να παραδώσει ψήφισμα.


Το μπλόκο μπροστά στη Βουλή είναι από γυναίκες αστυνομικούς. Τάκτ κι αυτό απέναντι στους δημοσιογράφους που αγωνίζονται για τα Ταμεία τους...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...