Ένα ιστολόγιο προβληματισμού και ανταλλαγής απόψεων κατοίκων και συλλόγων του 4ου διαμερίσματος Αθήνας.
To mail μας:nikosth2004@yahoo.gr
Το ιστολόγιο του περιοδικού "Μήνυμα για όλους", κατοίκων στα Σεπόλια.
(To ποτάμι στο φόντο ΔΕΝ είναι ο Κηφισσός! Δυστυχώς! Θα μπορούσε όμως να ξαναγίνει έτσι!)

28/9/09

Σήμερα στο δήμο Αθηναίων η Ακαδημία Πλάτωνος

Στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων συζητώνται: ο χαρακτηρισμός του οικοπέδου της Νομαρχίας ως χώρος σχολείου και ο πολεοδομικός σχεδιασμός της Ακαδημίας Πλάτωνος.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξη είναι:

1. Α) Επαναβεβαίωση της με αρ. 777/15-3-2004 ΠΔΣ με την οποία εγκρίθηκε η τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου των Αθηνών, στην περιοχή Ακαδημία Πλάτωνος του 4ου Δημοτικού Διαμερίσματος σε τμήμα του ΟΤ 37 περ. 75, επί των οδών Αίμωνος, Ευκλείδου και Δημοσθένους, με χαρακτηρισμό του χώρου με στοιχεία Α-Β-Γ-Δ-ΕΖ-Α, ως χώρου σχολείου και Β) Έγκριση του νέου διαγράμματος σε αντικατάσταση αυτού που συνόδευε τη με αρ. 777/15-3-2004 ΠΔΣ (Διεύθυνση Σχεδίου Πόλεως) (Σχετ. Γεν. Πρωτ. 179088-09)

2. Έγκριση Α) της Α΄ φάσης της Μελέτης Πολεοδομικού Ανασχεδιασμού της Γειτονιάς Ακαδημίας Πλάτωνος και της περιοχής που περιβάλλει τη γειτονιά και το Αρχαιολογικό ΄Αλσος στο 4ο Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου Αθηναίων και Β) των διαδικασιών δημοσιοποίησης της Α΄ φάσης μελέτης και δημόσιας διαβούλευσης διάρκειας ενός (1) μηνός. (Διεύθυνση Σχεδίου Πόλεως) (Σχετ. Γεν. Πρωτ. 179096-09)

Η δημόσια διαβούλευση, σημαντική διαδικασία για να ενημερωθούν όλοι οι πολίτες και να κατατεθούν οι προτάσεις τους, θεωρούμε πως πρέπει να διαρκέσει περισσότερο χρόνο. Και αυτό θα ζητήσουμε ως Επιτροπή Κατοίκων της Ακαδημίας Πλάτωνα. Θα είμαστε εκεί.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...