Ένα ιστολόγιο προβληματισμού και ανταλλαγής απόψεων κατοίκων και συλλόγων του 4ου διαμερίσματος Αθήνας.
To mail μας:nikosth2004@yahoo.gr
Το ιστολόγιο του περιοδικού "Μήνυμα για όλους", κατοίκων στα Σεπόλια.
(To ποτάμι στο φόντο ΔΕΝ είναι ο Κηφισσός! Δυστυχώς! Θα μπορούσε όμως να ξαναγίνει έτσι!)

20/11/08

Διεκδικούμε το οικόπεδο του 50 Γυμνασίου - Λυκείου. Να φύγει από τα ΣΔΙΤ



ΔEΛTIO TYΠOY


Tην Πέμπτη 13  Nοεμβρίου 2008  πραγματοποιήθηκε κοινή σύσκεψη-συνάντηση από τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας Ενώσεων Συλλόγων Γονέων Αθήνας, της Ένωσης Γονέων 4ου Διαμερίσματος, της A’ EΛME, του Συλλόγου A/βάθμιας  Eκπαίδευσης «Αριστοτέλης» και των Συλλόγων Γονέων των 50ου Γυμνασίου, 50ου Λυκείου, 59ου, 145ου, 144ου, 163ου Δημοτικών Σχολείων, όπου  συζητήθηκε το πολύ μεγάλο πρόβλημα στέγασης του 50ου Γυμνασίου και του 50ου Λυκείου στη περιοχή μας. Πάνω από 500 μαθητές, και οι εκπαιδευτικοί, στοιβάζονται σε απαράδεκτες συνθήκες και ακατάλληλους χώρους.


Όσοι έχουν απορίες για τα έξυπνα σχολεία που προπαγανδίζει το ΥΠΕΠΘ, δεν έχουν παρά να επισκεφτούν το 50ο Γυμνάσιο και Λύκειο. Εδώ  και χρόνια η «εξυπνάδα μετέτρεψε εδώ και χρόνια, τουαλέτες σε αίθουσες, τους μαθητές και το διδακτικό προσωπικό σε ποντίκια που αντέχουν να κάνουν μάθημα σε «τρύπες» ενώ ικανοποιήθηκε ένα πάγιο αίτημα και το προαύλιο τις μέρες που βρέχει μετατρέπεται σε ανοιχτό «κολυμβητήριο» για να περνούν οι μαθητές ευχάριστα τα διαλείμματάτους!!! Κι η κοροϊδία δεν έχει τέλος. Οι υποσχέσεις και ο εμπαιγμός από πλευράς των αρμόδιων ξεπεράσει  κάθε όριο, για χτίσιμο του 50ου Λυκείου. Ενώ χρόνο με το χρόνο το πρόβλημα μεγαλώνει, λόγω της αύξησης του πληθυσμού στην περιοχή μας.


Eδώ και 8 χρόνια έχει αγοραστεί  χώρος από τον OΣK που προβλέπεται να χτιστεί το 50ο Λύκειο, αλλά σχολείο δεν βλέπουμε. Σημαντικό ρόλο στην χρόνια καθυστέρηση παίζει η ένταξή του στο πρόγραμμα ανέγερσης σχολείων μέσω των «αμαρτωλών» ΣΔIT  (Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα), ανεβάζοντας 3 φορές πάνω το κόστος κατασκευής και παραχωρώντας τον σχολικό χώρο στο ιδιωτικό κατασκευαστικό  κεφάλαιο.


Κατά τη συζήτηση κατατέθηκαν πολλές προτάσεις για την αγωνιστική διεκδίκηση των αιτημάτων μας. 


Αποφασίστηκε η μετατροπή του οικοπέδου σε κέντρο αγώνα με εκδηλώσεις, συναυλίες, ανάρτηση πανώ  και έκδοση αφίσσας και προκήρυξης για την ενημέρωση των πολιτών.


Συγκέντρωση στις 3 Δεκεμβρίου στο οικόπεδο και  κατόπιν στον ΟΣΚ όλων των φορέων, των γονιών, μαθητών, εκπαιδευτικών. Το επόμενο διάστημα θα συνεδριάσουν όλοι οι αντίστοιχοι φορείς ώστε να συγκεκριμενοποιήσουν τις δράσεις.


• Δηλώνουμε την πλήρη αντίθεσή μας στις ΣΔIT.


• Διεκδικούμε  την έξοδο του 50ου Λυκείου από τις ΣΔIT.


• Θέλουμε να ξεκινήσει τώρα ο OΣK το χτίσιμο του 50ου Λυκείου


• Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δε θα ανεχτούμε άλλο τον εμπαιγμό του ΟΣΚ, του Δήμου, του ΥΠΕΠΘ.


Eίμαστε αποφασισμένοι και θα διεκδικήσουμε


Με κάθε τρόπο τα δίκαια αιτήματά μας


ώστε το 50ο Λύκειο να λειτουργεί σε νέο κτίριο


το Σεπτέμβριο του 2009






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...