Ένα ιστολόγιο προβληματισμού και ανταλλαγής απόψεων κατοίκων και συλλόγων του 4ου διαμερίσματος Αθήνας.
To mail μας:nikosth2004@yahoo.gr
Το ιστολόγιο του περιοδικού "Μήνυμα για όλους", κατοίκων στα Σεπόλια.
(To ποτάμι στο φόντο ΔΕΝ είναι ο Κηφισσός! Δυστυχώς! Θα μπορούσε όμως να ξαναγίνει έτσι!)

10/4/08

Επαναβεβαίωση για την υπογειοποίηση


Συνεδρίασε χθες βράδυ
το 4ο Διαμερισματικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων και επαναβεβαίωσε ομόφωνα την απόφασή του ότι οι γραμμές του προαστιακού σιδηροδρόμου πρέπει να υπογειοποιηθούν σε όλη την έκταση που περνάει μέσα από τα όρια του Δήμου.
Η συνεδρίαση είχε μοναδικό θέμα τον προαστιακό και έγινε με απαίτηση των ανθρώπων που συμμετέχουν στην Επιτροπή Πολιτών.
Από ανθρώπους που γνωρίζουν θεωρείται ότι θα παίξει καταλυτικό ρόλο στην εκδίκαση της έφεση των κατασκευαστριών εταιρειών, στις 9 Μαΐου, κατά της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας για την υπογειοποίηση τμήματος της γραμμής στα όρια του δήμου Αθηναίων.
Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ότι, όταν θέλουν και σε κρίσιμα ζητήματα όπως αυτό του προαστιακού, οι παρατάξεις που εκφράζονται στο Δήμο Αθηναίων, μπορούν να έχουν ομόφωνες θέσεις.
Μια επισήμανση μόνο: Έτσι όπως έχουν κάνει το θεσμό των Διαμερισματικών Συμβουλίων, οποιαδήποτε στιγμή μπορεί ο κεντρικός Δήμος, στο Δημοτικό Συμβούλιο, να πάρει μια διαφορετική θέση και να... αδειάσει το Δημοτικό Διαμέρισμα κι ας διαθέτει την πλειοψηφία.
Όπως και να έχει το πράγμα, εμείς σημειώνουμε μια ακόμα νίκη που καταγράφεται στα θετικά της δράσης μας.

Δεντροφύτευση ζωής στον Ελαιώνα


Την Κυριακή 13 Απριλίου
δίνουμε τη μάχη του Ελαιώνα
Φυτεύουμε ελιές εκεί που οι άλλοι θέλουν να φυτέψουν μπετόν
Αυτή είναι η πιο κρίσιμη στιγμή για το μοναδικό αδόμητο χώρο στο κέντρο της Αθήνας. Γιατί και το «μπλοκ της τσιμεντοποίησης» επιχειρεί να λάβει τις κρίσιμες άδειες και να ξεκινήσει το έργο αλλά και το κίνημα των πολιτών κορυφώνει την αντίσταση του. Πρέπει να τους σταματήσουμε. Και πρέπει να τους σταματήσουμε ΤΩΡΑ.
Σας καλούμε
να συμμετέχετε δραστήρια και πρωταγωνιστικά, όπως μέχρι σήμερα, στη δενδροφύτευση αντίστασης στις 11.00 π.μ. στο σταθμό μετρό Ελαιώνας. Φυτεύουμε ελιές εκεί που οι άλλοι θέλουν να φυτέψουν μπετόν. Πρέπει όλες και όλοι, να είμαστε εκεί, μαζί με τα παιδιά μας και τις παρέες μας. Η μαζική συμμετοχή θα φέρει αποτέλεσμα και είναι πιο αναγκαία από ποτέ!!!

Και ο Δήμος Αθηναίων το... σόου του
Τριακόσιες ελιές θα φυτεύσουν ισάριθμοι μαθητές από δημοτικά και γυμνάσια του Δήμου της Αθήνας στην περιοχή του Ελαιώνα με πρωτοβουλία του Δήμου της Αθήνας, την ερχόμενη Παρασκευή, στις 11 το πρωί.
Την πρωτοβουλία θα στηρίξει με την παρουσία της η γνωστή καλλιτέχνης Αλκηστις Πρωτοψάλτη.
Με τη δενδροφύτευση η δημοτική αρχή κάνει ένα βήμα, υλοποιώντας τη δέσμευση της για αναβάθμιση και αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος του Ελαιώνα στο πλαίσιο της ανάπλασης της ευρύτερης περιοχής.
Πρωταρχικός στόχος της δημοτικής αρχής, αναφέρει σχετική ανακοίνωση, εξακολουθεί να παραμένει η αύξηση του πρασίνου στην πόλη, μέσω της ενεργοποίησης των πολιτών και της καλλιέργειας περιβαλλοντικής συνείδησης ιδιαίτερα στη νέα γενιά.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...